Почукване отпред при малки неравностти
-
Почукване отпред при малки неравностти
Здравейте, проблема е, при малки неравностти колата(авенсис1 комби) почуква отпред.Сменил съм биалета, но тропването си остана. Дали са за смяна тампоните на стабилизиращата щанга?
Re: Почукване отпред при малки неравностти
Първо пробвай със смяната и на другата биалетка имах бодобен случаи почукваше ми от лявата страна смених лява биалетка асе оказа че дясната и заминала
-
-
Ще я сменя и другата. Понеже усещам чукането ниско на гумата, предполагам, че не може да е от тампони на амортесьора, че и за тях ми споменаха. Като натискам на калника нищо не се чува, което ме кара да мисля, че потропването е от биалетка или тампон на стабилизираща щанга. Благодаря Ви за съветите. Меджу другото в един сервиз 1 час се чесаха по главата и казаха, че всичко е ок., докато решиха да ми сменят едната биалетка.
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Те в 80% от сервизите това правят. Ако искаш коректно становище, отиди в Тойота. Иначе попадаш на майстори със силни сърбежи и слаби познания.rumenmitev написа: Меджу другото в един сервиз 1 час се чесаха по главата и казаха, че всичко е ок., докато решиха да ми сменят едната биалетка.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 165 пъти
- Обратна връзка:
Повечето правят така и сменят само по едно нещо, което мен лично много ме дразни. Каква е логиката да смени едната биалетка, като след месец или два най-много трябва да смени и другата. То е ясно, че е направено, за да ти вземе парите. Аз, това което правя е, че си сменям всичко комплект, а ако евентуално едно от тези сменени неща е здраво, майната му. Сега ще сменям кормилен накрайник, че се спука маншона, но ще сменя и другия, че не го знам кога и той ще се спука и после два пъти реглаж на предница не ми се прави. Така и така ще разглобявам, поне всичко наведнъж и после си караш спокойно. На сеата скоро сменях биалетки и изобщо не се чудих дали да сменям другата, а директно изхвърлих и двете. Все пак моите коли са, за да ми вадят пари и нямам време през ден два да съм по сервизи.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
TATI написа:Повечето правят така и сменят само по едно нещо, което мен лично много ме дразни. Каква е логиката да смени едната биалетка, като след месец или два най-много трябва да смени и другата. То е ясно, че е направено, за да ти вземе парите. Аз, това което правя е, че си сменям всичко комплект, а ако евентуално едно от тези сменени неща е здраво, майната му. Сега ще сменям кормилен накрайник, че се спука маншона, но ще сменя и другия, че не го знам кога и той ще се спука и после два пъти реглаж на предница не ми се прави. Така и така ще разглобявам, поне всичко наведнъж и после си караш спокойно. На сеата скоро сменях биалетки и изобщо не се чудих дали да сменям другата, а директно изхвърлих и двете. Все пак моите коли са, за да ми вадят пари и нямам време през ден два да съм по сервизи.
И аз мислех да сменям и двете биалетки, но от сервиза ме убеждаваха, че по добре да карам със старата, че новата може да не искара колкото нея. Може ли да купя друга марка или да взема от същата каквато ми сложиха от едната страна на DELPHI. Добри отзиви съм чул за АС Метал-турски са но правили части по окачването за армията.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 165 пъти
- Обратна връзка:
За заместителите нямам наблюдения. Аз за Тойотите си поръчвам само оригинални части от колегата ТойотаФоревър, тук от форума и до сега не е имало случай нещо да не стане или пък да ме притеснява. Винаги, всичко е много точно и каквото трябва да бъде. Цените му са повече от нормални, за да ходя да обикалям магазини и да купувам части с неясен произход. Така, че за мен, аз съм намерил, това което ми трябва. За колата си никога не правя компромис, тъй като тя ми вади хляба и пак тя вози семейството ми. За това никакъв компромис със сигурност. И спя спокойно, че всичко по колата ми е наред.
На сеата, който ми е служебен и го кара друг човек, поръчвам само от доверения си сервиз. Не са оригинални. Това, естествено не означава, че слагам каквото ми падне. Винаги гледам да е качествена част с ясен произход. Защото и той работи за мен също. Изобщо, евтиното излиза скъпо накрая, а понякога може да коства и човешки жертви.
Относно марката, моя съвет е да сложиш от същата марка. Аз не бих експериментирал с разни марки. Но, може пък тия, които ти си гледал да се окажат по-качествени.
На сеата, който ми е служебен и го кара друг човек, поръчвам само от доверения си сервиз. Не са оригинални. Това, естествено не означава, че слагам каквото ми падне. Винаги гледам да е качествена част с ясен произход. Защото и той работи за мен също. Изобщо, евтиното излиза скъпо накрая, а понякога може да коства и човешки жертви.
Относно марката, моя съвет е да сложиш от същата марка. Аз не бих експериментирал с разни марки. Но, може пък тия, които ти си гледал да се окажат по-качествени.
Прочетете правилата на форума!
И аз достигнах до същото за частите:
1. Колегата Toyota Forever (да е жив и здрав и да му върви бизнеса).
2. Ако няма как от него фирма за окачването - японските "555" или пък немски "Lemfoerder", под това качество и не мисля да падам. Като задължително от Евро 07, там поне произхода е ясен, пък и цените не са лоши.
1. Колегата Toyota Forever (да е жив и здрав и да му върви бизнеса).
2. Ако няма как от него фирма за окачването - японските "555" или пък немски "Lemfoerder", под това качество и не мисля да падам. Като задължително от Евро 07, там поне произхода е ясен, пък и цените не са лоши.
-
- KiLLeR
- Получена благодарност: 1 път
-
Здравейте,
Днес смених и другата биелетка, пак чука.
Днес смених и другата биелетка, пак чука.
Последно промяна от rumenmitev на 22 Окт 2011 21:08, променено общо 1 път.