п.с. Не знам дали тоя бял дим е същият "син", за който колегите говорят, ама предполагам че е така. Просто аз не виждам никакъв син оттенък

И при мен е същата ситуация, аз карам само с 5w40. Но след като я купих колата преди три години, сменях сегменти и гумички. По стара италианска традиция старите почти ги нямаше (сегментите)KingSteve написа:.... От 3 години го карам този мотор и грам масълце не ми пипва. На щеката мръдва 3 до 4 мм от смяна до смяна. Никога не съм доливал. Карах я 2 год. с Mobil 10W40. Сега съм с Total Quartz 5W40 и него не го бара даже.
Не е наред двигателя и синия дим е показателен за това. При мен отзаде не се вижда нищо на тихи обороти.
Този майстор по-добре да се научи как се регулират клапани, а не да говори глупости за да се оправдава.w201 написа:... Майстора твърди, че е от водачите - странична хлабина след почистването на клапаните?
Ако сложиш истински части, няма начин да ни си оправиш проблема.w201 написа:Оказа се, че колата за 3 000км. харчи около 500-600грама масло. Тези дни ще смянам сегменти, гумички и ще се препасват клапани. Надявам се, че там е проблема. По-нататък ще кажа какъв е ефекта от този ремонт.
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 5 госта