Въпрос за аудио система на Аурис

Аватар
spritable

Въпрос за аудио система на Аурис

Мнение от spritable » 05 Ное 2007 20:16

Интересува ме дали има вход аудио системата на Аурис. Знам че няма изкаран такъв, ама дали самия плеър отзад има?

Трябва ми един стерео кабел изкаран и накрая да има жак за лоукмен. За връзка с мп3 плеър.

Мисля да си сложа и subwoofer в багажника, за това съм сигурен че има начин да стане, но за входа не съм.

Няма да го правя аз aми в сервизa на toyota, защото инак ке падне гаранцията... та и от там не можаха да ми дадат конкретен отговор за входа...

jingo

Аудио

Мнение от jingo » 17 Дек 2007 12:47

Има ,само че трябва некои разбиращ,но не в Тойота да ти го прави,а извинявам се за какво ти е ,след като мр3 ките ги чете безгрешно ?Освен това има окабеляване и в задните врати,защото в Тойота не знаят и това ! ако ти се занимава разглоби го сам,много е лесно ,а инфото за радиото на тойота го земи от руски саит,порови се ! успех wink.gif

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 15 Юли 2011 09:28

Здравейте колеги, последно време съм се замислил дали да не си сложа аудио/двд с touch screen и тн. система в автомобила. Порових се и открих, че масово фирмите в БГ слагат "оригинални" (Китайски), които впрочем не са никак евтини (виж приложения линк).
http://www.aval-bg.com/car-audio/audio- ... -hm-8802gd
В същия момент в Тойота ми искат 2800 лв. за оригинална (колко е оригинална ...).Естествено има и Kenwood, Pioneer между 600 и 1200 лв., които ми изглеждат страхотни. Според вас кой е по-добрия избор? unsure.gif
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!

baba_metca

Мнение от baba_metca » 15 Юли 2011 11:58

http://www.xcarlink.bg/toyota. Ако не се лъжа Rudi беше слагал нещо подобно на Авенсиса, но в момента не мога да намеря темата. Даже имаше и снимки. Ако обаче имаш в предвид нещо като директен IN, не мога да ти помогна. Трябва да търсиш. Най-малкото аз така намерих че може да се направи автоматично усилване на звука при увеличение на скоростта, но не ми се пипа преди да изтече гаранцията.

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 16 Юли 2011 10:52

baba_metca написа:... Ако не се лъжа Rudi беше слагал нещо подобно на Авенсиса, но в момента не мога да намеря темата...
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=10362 написа:Аз си монтирах ето това:
Изображение
с подобен кабел (има го в комплекта, но трябва да се уточни модела на колата преди поръчката):
Изображение
се свързва с изхода за CD changer-а на оригиналното радио.
После с един USB удължител (мъжко-женско) съм си извел USB входа на място удобно за смяна на флашката, а самото устройство съм сложил зад жабката под филтъра за климатика. Ако ползвах слота за картата (SD) или допълнителния вход (AUX), нямаше да е удобно, на за мен така си е ОК.
Ето снимки:
Изображение
Изображение

Плюсове - слушам мп3-ки, на заводското аудио (така че за изключително качество и дума не може да става) - еднакво с това на пиратските дискове пуснати на вградения плеър.
+ управлява се от волана или от конзолата
+ помни последната песен

- не изписва заглавието на песните изпълнител или албум

С две думи все едно използвате CD changer-а предназначен за заводското аудио.
Само да добавя, че съм извел и AUX до USB-то - така че мога да използвам и iPod.
Изображение

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 17 Юли 2011 09:44

Много благодаря за отговорите ви, но възродих темата за да не спамя с нова biggrin.gif
Въпроса ми беше малко по-друг.... unsure.gif
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!

kaki

Re: Аудио

Мнение от kaki » 18 Юли 2011 19:17

jingo написа:Освен това има окабеляване и в задните врати,
Това абсолютно сигурно ли е?

jingo

Мнение от jingo » 18 Юли 2011 20:20

Поне в моята има ,щото сложих колони изотзадзе tongue.gif

kaki

Мнение от kaki » 18 Юли 2011 20:26

jingo написа:Поне в моята има ,щото сложих колони изотзадзе tongue.gif
Би ли ми казал точно какви сложи?

kaki

Мнение от kaki » 19 Юли 2011 05:35

jingo написа:Поне в моята има ,щото сложих колони изотзадзе tongue.gif
Би ли ми казал точно какви сложи?

jingo

Мнение от jingo » 21 Юли 2011 21:02

Някакви "Herz" към 120 кинта бяха,свирят добре ....хвърлил съм кутии мутии,......верно,че си е галимация в жегите,но не съжалявам ...

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 23 Юли 2011 15:55

Темата за АУРИС-а е стара, но малко инфо за аудио систеите на тойота. По-новите модели (след 2007 ориентировъчно) си имат AUX вход. Или по-точно има голяма вероятност да имат предвиден и само да трябва окабеляване. За да се провери има ли аудиото такъв вход задръжте натиснати бутоните 1 и 6 и натиснете бутон CD 3 пъти. Системата влиза в диагностичен режим и всицхки индикатори на дисплея се индицират. Натискате трак+ и ако на дисплея се появо надпис "AUX --", то има такъв вход и трябва само кабелче. В противен случай се появява надпис "P190" (чисслото може да е и 160, а и друго).

Надявам се на някой да му свърши работа тази информация smile.gif

ПП: Имам радио от AURIS W13805 RAV4 58827 и те имат предвиден такъв вход.

kaki

Мнение от kaki » 24 Юли 2011 11:04

и какво устройство да се върже в AUX с USB вход, за да се слага флашка, а не плеър или трансмитер

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 24 Юли 2011 13:28

koi da e player s usb vhod. Tova s aux vhoda e nai-veche ako chovek veche si ima niakakav player

jingo

Мнение от jingo » 22 Сеп 2011 16:13

Тези диагностични "чалъми"само за Ауриса ли са,щото се сещаш ,че и Королата е същата ? Благодаря,не че ми трябва,ама ..полезно ! :thumbsup:

Публикувай отговор