Фейслифт на Авенсис 3

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 14 Сеп 2011 19:24

jim_beam написа:отзад много ми напомня на мазда кседос 9,лимузината.
аве в общи линии куца дизайна,добре,че е малкия лексус да ги отсрами! cool.gif
Да ти кажа този черният Авенсис подхожда перфектно на всеки изискан костюм.
Това, което ме дразни, че таблото доста са го наподобили на грозното пенсионерско табло на Пасат. Ужасно е скучно, чак ме дразни! mad.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 15 Сеп 2011 09:18

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 15 Сеп 2011 10:37

LEXUS написа:... черният Авенсис подхожда перфектно на всеки изискан костюм.
Това, което ме дразни, че таблото доста са го наподобили на грозното пенсионерско табло на Пасат. Ужасно е скучно, чак ме дразни!
Явно Тойота най-сетне проумяха, че за да карат колите им хора с костюми, трябва да наподобяват VW. tooth.gif

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 15 Сеп 2011 10:46

Нали Фау Ве е най-страхошната марка,все пак...Ааааа-не Ауди е най-най...Всичко първо е при тях.И са най-луксозни,и най-бързи,и най-красиви,и най-здрави!И останалите марки само копират тяхната космическа технология.А водачите на другите марки гледат завистливо след пушека им.(не че харчат масло-просто са МНОГО бързи....)
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

scorpion

Мнение от scorpion » 15 Сеп 2011 11:34

http://www.autoblog.com/photos/2012-toy ... to-4445936

От видяното по-горе мисля, че като интериор Авенсис 2-фейслифт по-нищо не отстъпва на Авенсис 2012. Семпъл дизайн, качествени но не луксозни материали. Като цялото табло изглежда някак си "леко", т.е не предизвиква усета за "масивност и тежест", че си в една по-луксозна, по-бизнес кола.

В двигателния отсек ми прави впечатление, че казанчето за охл.течност е дръпнато горе, няма пластмасов капак на акумулатора, отвсякъде има някакви маркучи, надписа D-4D вероятно за икономия вече не е хромиран. Казанчето за сп.течност е набутано възможно най-накрая на отсека.

Екстериор: нищо особено и не различаващо се от другите производители. Напомня Мазда, частично Хонда, дори и малко на Шевролет ... общо взето стандартен съвременен дизайн.

Мисля, че Авенсис 2 беше и си остава доста различен дизай. Нестандартен, невписващ се в съвременните концепции. С Авенсис 3 и сега този фейслифт Тойота се вписват отново във всеобщата дизайнерска "сивота" на масовите автомобили.

Но като цяло все пак автомобила е чудесен и дано повече колеги станат негови притежатели.

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 15 Сеп 2011 20:34

Когато карам Карината, все едно карам "Стелт". Толкова е сива и не бие на очи, че за близо четири години нито един катаджия не ме е спирал.

Точно взех да се разочаровам от този факт, когато вчера един се запъти към мен, нежно почуквайки с палката по крака си.

Зарадвах му се като цигане на Коледа, но в последния момент ми обърна гръб и се прибра на скрито в патрулката зад храстите.

Много лично го приех, да знаете, направо ми се иска да се напия от мъка.

И на мен в началото не ми правеше никакво впечатление - просто бях решил да си купя здрав автомобил, че ми беше дошло до гуша от немското автомобилостроене.

Но този тип коли имат една особеност - колкото повече ги гледаш - толкова повече ти харесват.

Не е като френския дизайн - след година и не ти прави впечатление вече.

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 15 Сеп 2011 22:13

Uncle Dido написа:Когато карам Карината, все едно карам "Стелт". Толкова е сива и не бие на очи, че за близо четири години нито един катаджия не ме е спирал.

Точно взех да се разочаровам от този факт, когато вчера един се запъти към мен, нежно почуквайки с палката по крака си.

Зарадвах му се като цигане на Коледа, но в последния момент ми обърна гръб и се прибра на скрито в патрулката зад храстите.

И на мен в началото не ми правеше никакво впечатление - просто бях решил да си купя здрав автомобил, че ми беше дошло до гуша от немското автомобилостроене.

Но този тип коли имат една особеност - колкото повече ги гледаш - толкова повече ти харесват.

Особенно ако гледаш само този тип коли.Може би и по тази причина французите всяка година сменят дизайна.Апропо-отпред новия Авенсис е върховен,отзад обаче..... Сещам се за оня лаф-"отпред лъсната,отзад блъсната".За мен най-красив в този клас отзад е Пасат СС-няма Ауди,няма БМВ,няма друго.Аз с тез бусове и без това по цял ден друго не правя,освен да им оглеждам задниците докато ме изпреварват всички и да ги сравнявам.За интериора нямам мнение-там е въпрос на навик,а не на вкус.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 15 Сеп 2011 22:29

Само едно бих казал че на мен много ми допада този Авенсис просто има по агресивен дезаин

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 15 Сеп 2011 22:57

Интересно ми е защото при този представителен Авенсис във Франкфурт саму извадини клемите на акумулатора
Прикачени файлове
13-toyota-avensis-frankfurt.jpg
13-toyota-avensis-frankfurt.jpg (348.75 KiB) Преглеждано 2340 пъти

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 16 Сеп 2011 00:13

Много любопитни са го ръчкали, където не трябва laugh.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 16 Сеп 2011 01:00

Scott написа:
LEXUS написа:... черният Авенсис подхожда перфектно на всеки изискан костюм.
Това, което ме дразни, че таблото доста са го наподобили на грозното пенсионерско табло на Пасат. Ужасно е скучно, чак ме дразни!
Явно Тойота най-сетне проумяха, че за да карат колите им хора с костюми, трябва да наподобяват VW. tooth.gif
Хахаха, така щеше да бъде ако искаха да ги карат пенсионери. По-скучни и грозни коли от Фолксваген Кади, Туран,Пасат,Голф, Еос и т.н. не съществуват на планетата. При това всяко ново поколение е по-тъпо от предишното -същото,но по-тъпо и безлично.

Казах-черният Авенсис подхожда на всеки костюм. Слава богу той не прилича на Пасата. Само таблото е издънка-пенсионерска работа.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 16 Сеп 2011 01:01

Petar написа:Интересно ми е защото при този представителен Авенсис във Франкфурт саму извадини клемите на акумулатора
Защото някой глупак ще го запали с бутона.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 16 Сеп 2011 01:02

Petar написа:Само едно бих казал че на мен много ми допада този Авенсис просто има по агресивен дезаин
И на мен! cool.gif

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 16 Сеп 2011 01:08

scorpion написа:http://www.autoblog.com/photos/2012-toy ... to-4445936

От видяното по-горе мисля, че като интериор Авенсис 2-фейслифт по-нищо не отстъпва на Авенсис 2012. Семпъл дизайн, качествени но не луксозни материали. Като цялото табло изглежда някак си "леко", т.е не предизвиква усета за "масивност и тежест", че си в една по-луксозна, по-бизнес кола.

В двигателния отсек ми прави впечатление, че казанчето за охл.течност е дръпнато горе, няма пластмасов капак на акумулатора, отвсякъде има някакви маркучи, надписа D-4D вероятно за икономия вече не е хромиран. Казанчето за сп.течност е набутано възможно най-накрая на отсека.

Екстериор: нищо особено и не различаващо се от другите производители. Напомня Мазда, частично Хонда, дори и малко на Шевролет ... общо взето стандартен съвременен дизайн.

Мисля, че Авенсис 2 беше и си остава доста различен дизай. Нестандартен, невписващ се в съвременните концепции. С Авенсис 3 и сега този фейслифт Тойота се вписват отново във всеобщата дизайнерска "сивота" на масовите автомобили.

Но като цяло все пак автомобила е чудесен и дано повече колеги станат негови притежатели.
Не съм съгласен с много неща,които си написал, и Авенсис 2, и 3 ми харесват много.
Всеки има своите линии.

D4D тук сигурно е по-слабата версия, затова не е хромирано.

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 16 Сеп 2011 08:40

Uncle Dido написа:Когато карам Карината, все едно карам "Стелт". Толкова е сива и не бие на очи, че за близо четири години нито един катаджия не ме е спирал.

Много добре казано! :thumbsup:
Carina E 4AFE LB 1992

Публикувай отговор