Сваляне на катализатор

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 01 Сеп 2011 18:05

KiLLeR написа:
Japanese_fever написа:А катализатори втора употреба не се ли намират по автокъщи и морги?
Нали ще е същия затлачник ?!
Добре бе, моя катализатор като е на 225К км как не е затлачен и никога не съм чулвал за затлачен катализатор? За счупен да, но не и за затлачен.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 01 Сеп 2011 18:12

Japanese_fever написа:
KiLLeR написа:
Japanese_fever написа:А катализатори втора употреба не се ли намират по автокъщи и морги?
Нали ще е същия затлачник ?!
Добре бе, моя катализатор като е на 225К км как не е затлачен и никога не съм чулвал за затлачен катализатор? За счупен да, но не и за затлачен.
Ами освен да ти пращам бензин от БГ да си зареждаш колата и тогава ще видим smile.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

MX5

Мнение от MX5 » 01 Сеп 2011 18:17

Japanese_fever написа:Ето катализатор за колегата само $63 + $12 за доставка.
Мога да ти обяснявам за катализатори 2 дена, но ме мързи tooth.gif
За бегачката вкъщи имам една купчина нови катализатори и ги ползвам според случая tongue.gif

Има огромна разлика от катализатор до катализатор обаче и цената е леко вързана с това какво има вътре в него wink.gif
Скоро пробвах емисиите на една от колите ми за всеки ден с различни катализатори на Magnaflow и точно с едни 2 вързани последователно успях да я докарам да няма емисии, които машината да може да измери, а с други вредните емисиите бяха със стотици пъти повече.

Така, че тоя линк който си пуснал, най-вероятно е "катализатор", а не катализатор laugh.gif

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 01 Сеп 2011 19:15

MX5, a засичал ли си 'първоначално вграден' катализатор извън норми?
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 01 Сеп 2011 23:14

MX5 написа: Скоро пробвах емисиите на една от колите ми за всеки ден с различни катализатори на Magnaflow и точно с едни 2 вързани последователно успях да я докарам да няма емисии, които машината да може да измери, а с други вредните емисиите бяха със стотици пъти повече.

Така, че тоя линк който си пуснал, най-вероятно е "катализатор", а не катализатор laugh.gif

За каква кола става въпрос?
Нали след -96 година мерят само от компютъра?
Отделно, колкото и менте да е катализатора горе, ще е по-добре с него,
отколкото без, гаранция.

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 02 Сеп 2011 00:31

Japanese_fever написа:
MX5 написа: Скоро пробвах емисиите на една от колите ми за всеки ден с различни катализатори на Magnaflow и точно с едни 2 вързани последователно успях да я докарам да няма емисии, които машината да може да измери, а с други вредните емисиите бяха със стотици пъти повече.

За каква кола става въпрос?
Нали след -96 година мерят само от компютъра?
Отделно, колкото и менте да е катализатора горе, ще е по-добре с него,
отколкото без, гаранция.
Това какво си мисли комютъра и действителното положение е различно smile.gif

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 02 Сеп 2011 00:35

Vesko написа:
То това е пределно ясно, но работата е там, че тук (в нашия щат, в неговия може да е различно) вкарват буксата в бордовия компютър OBDII и гледат какво той показва, без да мерятъ какво излиза от ауспуха. Така, ако ти свет лампичката с двигателчето, автоматично си занеш, че не можеш да минеш теста, по една или друга причина. smile.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 02 Сеп 2011 00:36

Japanese_fever написа:
Vesko написа:
То това е пределно ясно, но работата е там, че тук (в нашия щат, в неговия може да е различно) вкарват буксата в бордовия компютър OBDII и гледат какво той показва, без да мерятъ какво излиза от ауспуха. Така, ако ти свет лампичката с двигателчето, автоматично си занеш, че не можеш да минеш теста, по една или друга причина. smile.gif
Значи ти трябва един прост NAT и компютъра винаги ще показва идеално състояние biggrin.gif

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 02 Сеп 2011 06:38

Говорих си с МХ5 и Vesko.
Не се бъркай там, където не ти е работа!

Също така момчета, да знаете, че приемам поръчки за катализатори за България!
Ще ми пращате пари на paypal, аз ще ви ги купувам (от ebay или някой друг сайт) нови и ще ви ги пращам с колет до БГ. smile.gif

Не искам като се прибера един ден в БГ и по-конкретно София да дишам с противогаз!
Последно промяна от Japanese_fever на 02 Сеп 2011 07:19, променено общо 1 път.

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 02 Сеп 2011 12:09

Japanese_fever написа:Говорих си с МХ5 и Vesko.
Не се бъркай там, където не ти е работа!

Също така момчета, да знаете, че приемам поръчки за катализатори за България!
Ще ми пращате пари на paypal, аз ще ви ги купувам (от ebay или някой друг сайт) нови и ще ви ги пращам с колет до БГ. smile.gif

Не искам като се прибера един ден в БГ и по-конкретно София да дишам с противогаз!
Надъхвай американците да сменят глупавите си големи коли със стари дупотопни двигатели за някакви модерни и по-ефективни :thumbsup:
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 02 Сеп 2011 16:38

KiLLeR написа:
Надъхвай американците да сменят глупавите си големи коли със стари дупотопни двигатели за някакви модерни и по-ефективни :thumbsup:
Ела да видиш какво карат американците - made in Japan.

Най-продавания седан до скоро, а може и още да е Toyota Camry,
а на второ място е Honda Accord. smile.gif

Да сменят ги лека-полека.
Минито е много популярно, вече виждам Фиат 500 и Нисан Cube,
a също новата Ford Fiesta се появи, преди въобще не бях виждал Фиеста тук.

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 03 Сеп 2011 18:43

Джап, защо изразяваш мнение за катализатори и ауспухови системи, след като си тотално неподготвен?

За стадно мислене не ми говори - в Бг сме предимно индивидуалисти - май си го позабравил.

За екология пак не ми говори, защото пак си леко неподготвен.

А ако искаш да го превърнем в спор, който ще отнеме няколко страници - моля, заповядай.

Само да не се отегчат колегите.

А Хондата при повредена генерация сигурно "тръгва" след 4К оборота.

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 06 Сеп 2011 08:38

Uncle Dido написа:Джап, защо изразяваш мнение за катализатори и ауспухови системи, след като си тотално неподготвен? - Може и да си прав, но ще е хубаво да го докажеш.

За стадно мислене не ми говори - в Бг сме предимно индивидуалисти - май си го позабравил. - Без мнение.

За екология пак не ми говори, защото пак си леко неподготвен. - Тук не съм, особено сигурен, че си прав. Поправи ме.

А ако искаш да го превърнем в спор, който ще отнеме няколко страници - моля, заповядай. - Не споря, когато съм неподготвен, но очаквам обоснован с факти отговор.

Само да не се отегчат колегите. - Не вярам, да се отегчат, ако биха научили нещо ново,
а и споровете тук обикновено завършват в стил “при нас е весело”.

А Хондата при повредена генерация сигурно "тръгва" след 4К оборота. - Ами не, тръгва си на 1500, но започва да набира след 3000 оборота. Също така тръгва и без подаване на газ, на 800 оборота, ако я излъжа, но това в рамките на експеримента.

Публикувай отговор