Avensis 1.8 VVT-I vs 2.2 D-CAT

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 20 Апр 2011 22:24

vakets написа:По принцип колата би трябвало да е върната от лизинг, тоест да е на 100% реални километри и обслужвана съгласно изискванията на производителя и да притежава сервизна книжка, която да доказва всичко това. В момента чакам потвърждение за тази информация.

Иначе няма спор - автомобилът е великолепен, сигурен съм, че върви като ракета cool.gif Това, което ме притеснява обаче са евентуалните проблеми, които са доста солени, доколкото прочетох из форума. Но да се надяваме, че със скъпа нафта и качествено обслужване няма да има ядове :thumbsup:
Защо , колега , смяташ , че сервизната книжка доказва каквото и да било от историята на автомобила ? Кое доказва , че е обслужвана съгласно изискванията на производителя-подписа,печата,фактурата.... ? Много грешиш .

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 20 Апр 2011 23:33

Yuli - за съжаление си прав..... което значи, че ще взимам 6-скоростната кутия от някоя такава трясната и ще я сложа на моята, да оправя горене и вървене и МАХ скорост biggrin.gif Но нова Тойота дизел нема да си купяяяя..... УСПЕХ в избора, колега! ПИЕЗО ДЮЗИ = ХАРАКИРИ :whistle:

Аватар
vakets

Мнение от vakets » 20 Апр 2011 23:51

nowyaris написа:Защо , колега , смяташ , че сервизната книжка доказва каквото и да било от историята на автомобила ? Кое доказва , че е обслужвана съгласно изискванията на производителя-подписа,печата,фактурата.... ? Много грешиш .
Защото колега, като взимаш кола на лизинг тя е собственост на лизингодателя, докато не я изплатиш. Съответно си длъжен да спазваш изискванията на производителя в периода, в който ползваш автомобила (периода на лизинг). Точно заради това е оферта да си купиш такава кола, защото е 100% сигурно, че е обслужвана правилно и пробега е реален. Аз така разсъждавам :)

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 21 Апр 2011 00:50

vakets написа:....100% сигурно, че е обслужвана правилно и пробега е реален.
Това не го пише никъде в договора на лизингодателя, нито те задължават, нито нищо. 2-те ни Короли са още лизингови да края на Август и НИТО ЕДИН ПЪТ не са ни питали дали или КЪДЕ обслужваме колата biggrin.gif Това, че е лизингова определено не значи, че е обслужвана правилно, камо ли в Тойота.... Общо взето нищо не значи... rolleyes.gif

scorpion

Мнение от scorpion » 21 Апр 2011 10:23

vakets написа:
nowyaris написа:Защо , колега , смяташ , че сервизната книжка доказва каквото и да било от историята на автомобила ? Кое доказва , че е обслужвана съгласно изискванията на производителя-подписа,печата,фактурата.... ? Много грешиш .
Защото колега, като взимаш кола на лизинг тя е собственост на лизингодателя, докато не я изплатиш. Съответно си длъжен да спазваш изискванията на производителя в периода, в който ползваш автомобила (периода на лизинг). Точно заради това е оферта да си купиш такава кола, защото е 100% сигурно, че е обслужвана правилно и пробега е реален. Аз така разсъждавам :)
Колега,
моят скромен съвет е да послушаш както се казва сърцето си и ако портфейла ти позволява вземи този автомобил, който ти харесва.
Аз бих взел този, който видимо е по-запазен, по-обгрижван и който ми допада. Ако е дизела, вземай него.

И двете коли изглеждат запазени. Дизела ми се струва, че не е закупен в България. Нивото на оборудване е някаква симбиоза между Лъскъри (т.е най-високото за БГ) и Екзекутив.
Безнина е на учудващо малко километри (то не че и моята не е две години под 20К!).
Безнина с 1.8 мотор е достатъчен. Карал съм близо 3 години 1.8 Авенсис (само че преди фейслифта) и съм изръшкал БГ, пътувла из Европата и съм бил страшно доволен. Малко е шумничък според мен този мотор в сравнение с карания от мен сега 2.2 д-4, което го отдавам по-скоро на нивото на оборудване или не-доброто обезшумяване на двг. сектор. Сравнително икономичен на дълъг път. В града ... според зависи.
Не мога да кажи нищо за Д-КАТ но вероятно е добър мотор.

Имай предвид, че Авенсиса не е автомобил за спортно каране, дори и да е с най-големия бензинов или 177 к.с дизелов мотор. Още когато излезе 2-то поколение, експертите писаха, че това е автомобил за улегнали хора, бизнесмени, семейства. Чарът му е в плавното управление, наслаждението от пътуването.
Търсиш ли мощността, изпреварването, екстремното управление то тогава се насочи към друг автомобил.

Интериора е добър без особени забележки към изпълнение и материали. Всичко е сравнително добре разположено. Въобще за автомобил от така наречние upper-medium class нещата са добре.

Преценявай, изискай да направят проверка на автомобила в оторизирания сервизи и ... смело напред. Успех !

Аватар
vakets

Мнение от vakets » 22 Апр 2011 09:47

Благодаря за изчерпателните мнения колега, мерси и на останалите колеги, които се отзоваха по темата. Другата седмица ще ходя да гледам колите и каквото стане, стане :) :thumbsup:

a.peychev

Мнение от a.peychev » 28 Авг 2011 02:40

Колега много бих искал да споделиш,коя кола си избрал и дали си доволен,защото аз също се чудех дали си заслужава този Avensis,който е на 13000 км.

Публикувай отговор