Защо , колега , смяташ , че сервизната книжка доказва каквото и да било от историята на автомобила ? Кое доказва , че е обслужвана съгласно изискванията на производителя-подписа,печата,фактурата.... ? Много грешиш .vakets написа:По принцип колата би трябвало да е върната от лизинг, тоест да е на 100% реални километри и обслужвана съгласно изискванията на производителя и да притежава сервизна книжка, която да доказва всичко това. В момента чакам потвърждение за тази информация.
Иначе няма спор - автомобилът е великолепен, сигурен съм, че върви като ракетаТова, което ме притеснява обаче са евентуалните проблеми, които са доста солени, доколкото прочетох из форума. Но да се надяваме, че със скъпа нафта и качествено обслужване няма да има ядове
Avensis 1.8 VVT-I vs 2.2 D-CAT
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Защото колега, като взимаш кола на лизинг тя е собственост на лизингодателя, докато не я изплатиш. Съответно си длъжен да спазваш изискванията на производителя в периода, в който ползваш автомобила (периода на лизинг). Точно заради това е оферта да си купиш такава кола, защото е 100% сигурно, че е обслужвана правилно и пробега е реален. Аз така разсъждавамnowyaris написа:Защо , колега , смяташ , че сервизната книжка доказва каквото и да било от историята на автомобила ? Кое доказва , че е обслужвана съгласно изискванията на производителя-подписа,печата,фактурата.... ? Много грешиш .

- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Това не го пише никъде в договора на лизингодателя, нито те задължават, нито нищо. 2-те ни Короли са още лизингови да края на Август и НИТО ЕДИН ПЪТ не са ни питали дали или КЪДЕ обслужваме колата biggrin.gif Това, че е лизингова определено не значи, че е обслужвана правилно, камо ли в Тойота.... Общо взето нищо не значи...vakets написа:....100% сигурно, че е обслужвана правилно и пробега е реален.

-
- Получена благодарност: 1 път
Колега,vakets написа:Защото колега, като взимаш кола на лизинг тя е собственост на лизингодателя, докато не я изплатиш. Съответно си длъжен да спазваш изискванията на производителя в периода, в който ползваш автомобила (периода на лизинг). Точно заради това е оферта да си купиш такава кола, защото е 100% сигурно, че е обслужвана правилно и пробега е реален. Аз така разсъждавамnowyaris написа:Защо , колега , смяташ , че сервизната книжка доказва каквото и да било от историята на автомобила ? Кое доказва , че е обслужвана съгласно изискванията на производителя-подписа,печата,фактурата.... ? Много грешиш .
моят скромен съвет е да послушаш както се казва сърцето си и ако портфейла ти позволява вземи този автомобил, който ти харесва.
Аз бих взел този, който видимо е по-запазен, по-обгрижван и който ми допада. Ако е дизела, вземай него.
И двете коли изглеждат запазени. Дизела ми се струва, че не е закупен в България. Нивото на оборудване е някаква симбиоза между Лъскъри (т.е най-високото за БГ) и Екзекутив.
Безнина е на учудващо малко километри (то не че и моята не е две години под 20К!).
Безнина с 1.8 мотор е достатъчен. Карал съм близо 3 години 1.8 Авенсис (само че преди фейслифта) и съм изръшкал БГ, пътувла из Европата и съм бил страшно доволен. Малко е шумничък според мен този мотор в сравнение с карания от мен сега 2.2 д-4, което го отдавам по-скоро на нивото на оборудване или не-доброто обезшумяване на двг. сектор. Сравнително икономичен на дълъг път. В града ... според зависи.
Не мога да кажи нищо за Д-КАТ но вероятно е добър мотор.
Имай предвид, че Авенсиса не е автомобил за спортно каране, дори и да е с най-големия бензинов или 177 к.с дизелов мотор. Още когато излезе 2-то поколение, експертите писаха, че това е автомобил за улегнали хора, бизнесмени, семейства. Чарът му е в плавното управление, наслаждението от пътуването.
Търсиш ли мощността, изпреварването, екстремното управление то тогава се насочи към друг автомобил.
Интериора е добър без особени забележки към изпълнение и материали. Всичко е сравнително добре разположено. Въобще за автомобил от така наречние upper-medium class нещата са добре.
Преценявай, изискай да направят проверка на автомобила в оторизирания сервизи и ... смело напред. Успех !