Постелка за багажник на корола комби

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
martist

Постелка за багажник на корола комби

Мнение от martist » 13 Авг 2011 10:36

Здравейте,

бих искал да заменя мокетената постелка на королата (2001 комби) с някаква, която да се чисти по-лесно от калните колела на детската количка през зимата :) било гумена или нещо като мушама...Може ли да ми помогнете с идеи от къде да се сдобия с такава?

Благодаря

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 13 Авг 2011 18:08

има пластмасови вани за всеки модел,потърси в ебей!
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 16 Авг 2011 11:06

jim_beam написа:има пластмасови вани за всеки модел,потърси в ебей!
+1 :thumbsup: Тези вани вършат добра работа!
TOYOTA Avensis D4D-2002g.

Аватар
horeishio

Мнение от horeishio » 17 Авг 2011 01:02

Малко грубо, но, ако не държиш да е стелка използвай балатум. Тъкмо ще може да си избереш цвят happy.gif , да го срежеш/оформиш на размер - на място. Чисти се лесно и трудно се износва. Недостатък - намокри ли се предметите върху него се пързалят и е нужно укрепване, например чрез ластиците с куки от "левчето". Успех и се похвали после какво си поставил! :thumbsup:
Изображение
Toyota Carina E Wagon, GLI,4AFE,1.6,(99 Hp),1996
Toyota Avensis Wagon III,2ZR-FAE,1.8 (147 Hp), 2009
Toyota Sequoia Platinum 2014
Благословен да бъде този, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!

martist

Мнение от martist » 17 Авг 2011 06:51

Такаааа....
Намерих от един приятел велтер. Днес ще го разкроя по багажника. Тази алтернатива ми хареса, защото велтерът е тънък, но същевременно твърд и не е мъхест, за да се забиват прахоляците, но не се и плъзга. Би трябвало доста лесно да се чисти.

nissana

Мнение от nissana » 17 Авг 2011 15:14

Още един глас за гумената ваничка.При един риболов около 2 кила бял червеи щипнаха по багажника,само аз си знам как се оправих sad.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 19 Авг 2011 17:33

Аз си купих черен гумиран мокет от "Декора" и си го изрязах по контурите на пластмасовите капаци на органайзера. Не е нужно да се обрамчва, защото не се разбридват краищата. Изглежда много добре и върши перфектна работа. Много хора, които са го виждали мислеха, че е оригинална стелка.
Предимствата са, че дори да разлееш вода тя се попива от него без да преминава настрани и надолу (след това го изваждаш и сушиш), засъхнала кал и други прахообразни замърсители се почистват лесно с прахосмукачка и четка като преди това се задържат в мокета и не се разпрашават, вещите в багажника не се пързалят (само се търкалят ако не са укрепени). Не на последно място има и допълнителна шумоизолираща функция!

От Мосю Бриколаж си купих органайзер за багажник, който има лепящ "цип" на дъното и се фиксира много здраво върху мокета.
Много съм доволен от тази допълнителна "екстра". smile.gif

Препоръчвам го най-горещо! :thumbsup:

П.П. От същия мокет съм си изрязал и стелки за пода на купето и там стои много добре. На шофьорската стелка съм залепил допълнително парче, където се подпират петите, за да не се пробие.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

martist

Мнение от martist » 23 Авг 2011 13:05

Това с гумирания мокет е интересно. Но за сега съм много доволен от велтера.

Публикувай отговор