Забрави да споменеш, че този двигател е печелил пет последователни години приза Engine of the Year в категория под 1л... А също и че е проектиран от Дайхатсу ...nowyaris написа:...се разрови да прочетеш тук-там... изведнъж ще ти светне.

Да,аз за това търсих кола с този двигател,само дето тогава още не беше печелил 5 пъти.Дайхацу не бяха ли собственост на Тойота?И този същия двигател на се ли монтира в Словашкия завод освен на Айго и на Ситроен С1 и Пежо 107?Scott написа:Забрави да споменеш, че този двигател е печелил пет последователни години приза Engine of the Year в категория под 1л... А също и че е проектиран от Дайхатсу ...nowyaris написа:...се разрови да прочетеш тук-там... изведнъж ще ти светне.
Аха, светна ми - бъдещето е в трите цилиндъра laugh.gif Скоро и в двата може би, а накрая ще е без двигател че по-евтинко.nowyaris написа:Ти пък кога си карал 3-цилиндрова Тойота,че взе и акъл да даваш кой скопен,кой не.Карай си стария Авенсис и не заблуждавай колегите.И питай някой да ти обясни разликата между коляновия вал на три-цилиндров и четири цилиндров двигател.И попитай някой дали е вярно,че VW и OPEL от много време произвеждат и монтират 3-цилиндрови двигатели.И се разрови да прочетеш тук-там,че след 2012 BMW ще започнат масово да монтират 3-цил двигатели на 1 и 3 серия.И ако си постоянен в търсенето на информация , изведнъж ще ти светне.gicho написа:Само да вметна, че 1.3 и по-високото оборудване ще се "отплатят" един ден като вземеш да я продаваш. Едва ли напълно (3000лв), но все нещо ще е отгоре.
Аз бих препоръчал 1.3, малкия мотор (1.0) работи като на 3 цилиндъра biggrin.gif.
Англоговорящите казват - "there is no replacement for displacement" ... вари го, печи го, едното е скопен вариант на другото без един цилиндър.
Много хора смятат че дизелите имат висок въртящ момент на ниски обороти - нц, имат го турбо-дизелите. И освен тях ... и турбо бензиновите. Така че Scott не бива да премълчава ако под капота му има някой охлюв за тия параметриНе знам кой се бърка - моя двигател например постига макс. въртящ момент при 1950 об./мин и го 'държи' до 5000... а пък не е 200к.с.
Покарай Daihatsu Cuore да видиш какво е градска резачка. Много по-пъргаво от Ярис и Сирион. И мега-икономично.gicho написа: Аха, светна ми - бъдещето е в трите цилиндъра laugh.gif Скоро и в двата може би, а накрая ще е без двигател че по-евтинко.
Карал съм 3 цилиндров на сузуки, 80-тина коня - е, не можеш ме нави за такава бълха. Покарвал съм и на дайхатцу сирион 3-цилиндровия (дето сигурно е като твоя) - пак е голяма мъка.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта