Това е първият ми пост тук във форума и много се надявам, че след години с умиление ще го гледам и ще му се радвам, най-вече освободен от притесненията и щастлив от изборът, който съм направил някога. Та по същество. През последните 5 години шофирам скромно Renault Twingo 95 година, което е на ръба на силите си и осмисляйки факта, че не е ясно дали втори път ще имам възможноста да си направя удоволствието да си взема чисто нов автомобил, реших да направя тази крачка. Много бях спечелен от концепцията за безкомпромисното качество при Toyota и разбира се от славата на японските автомобили, като добър избор за кола.
Дилемата е между две разновидности на новият Yaris а именно:
Toyota Yaris (5 врати), 1.0 VVT-i двигател, 69 к.с. 5 степенна ръчна механична скоростна кутия, ниво на оборудване Optima Plus
Toyota Yaris (5 врати), 1.33 VVT-i двигател, 100 к.с. 6 степенна ръчна механична скоростна кутия, ниво на оборудване Terra Plus
На пръв поглед предполагам всеки ще каже, че тук дилема няма и да вземам модела с по-големият двигател, който е и с по-високо ниво на оборудване и т.н. Споменавам, че автомобилът ще се кара предимно на градско, като разбира се ще ги има дежурните през годината еднкратно ходене до морето и тук там из родината понякога. Питането ми е към всички имащи наблюдения или опит с конкретният модел, дали тези около грубо казано 3000 лв. повече в цената за по-големият двигател и по-високият клас оборудване ще оправдаят живот и здраве напред в годините избора на по-скъпият вариант или и по-евтиният (1.0 двигател) не е никак за пренебрегване? Много бих се радвал и оценил всякакви мнения относно автомобила и това какво мога да очаквам/неочаквам от него за в бъдеще.
Предварително се извинявам за леко инфантилната тема от тип "Кое е по добро от .....?" но наистина автомобилите не са ми никак силна страна и винаги съм разчитал на съвет в тази област на по-знаещите от мен. Накрая предварително искам сърдечно да благодаря на всички отзовали се с отговор и още веднъж да кажа, че ще бъда радостен да съм част от този форум.