Покупка на корола

skaliente

Покупка на корола

Мнение от skaliente » 07 Авг 2011 12:54

Обмислям покупка на Toyota Corolla 1.4vvti 2000г. Моля някой който има такава да сподели мнение да ме посъветва дали точно този двигател ;)
Досега съм карал два колта и сам доволен, но съм решил да пробвам Тойота много харесвам марката :) Интересувам се разход на гориво цена на ангренажен ремък, ролки, филтърчета и другите там консумативи :) Как е окачването, при колта работата е бетон, не са ми мръднали. От къде да е внесена ? Аз лично предпочитам да не е италианска ;)
Блгаодаря предварително на всеки отзовал се.

rockmetal

Мнение от rockmetal » 07 Авг 2011 14:27

Здравей!

Има много писано във форума по темата с първите такива двигатели. Не са от най-сполучливите и затова бих те посъветвал да се насочиш към същата Corolla Е11, но преди 2000 г. с мотори 1.3 (86 к.с. - каквато имам и аз - на старт е малко мудна, но наваксва после; разход 8.8 - 5.9 - 6.9 по каталог, но зависи как я караш) или 1.6 (110 к.с.). Колата си заслужава и ако екземплярът е добре поддържан, ще те радва много. Окачването също не трябва да те притеснява.

Масово се внасят от Италия по ред причини, но личното ми мнение е, че положението не е чак толкова зле. Просто трябва да търсиш и да гледаш по-внимателно.

skaliente

Мнение от skaliente » 07 Авг 2011 17:14

rockmetal написа:Здравей!

Има много писано във форума по темата с първите такива двигатели. Не са от най-сполучливите и затова бих те посъветвал да се насочиш към същата Corolla Е11, но преди 2000 г. с мотори 1.3 (86 к.с. - каквато имам и аз - на старт е малко мудна, но наваксва после; разход 8.8 - 5.9 - 6.9 по каталог, но зависи как я караш) или 1.6 (110 к.с.). Колата си заслужава и ако екземплярът е добре поддържан, ще те радва много. Окачването също не трябва да те притеснява.

Масово се внасят от Италия по ред причини, но личното ми мнение е, че положението не е чак толкова зле. Просто трябва да търсиш и да гледаш по-внимателно.
Много ти благодаря за изчерпателният отговор. Сега ще разгледам, но 1.3 едва ли ще е. Живея в планински район и 1.6 ще ми дойде по-добре. Иначе се насочих точно към тази предимно заради купето(хечбек) много ми допада самата форма :) А тези който са преди 2000 не ми допада задницата изобщо :( Започнах да се замислям за по-нова може би, ако може малко инфо за след 2003 как са двигателите ?

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Re: Покупка на корола

Мнение от Rudy » 07 Авг 2011 17:44

skaliente написа:Аз лично предпочитам да не е италианска ;)
Блгаодаря предварително на всеки отзовал се.
Има голяма разлика между италианска и италианска... Познавам доста италианци и мога отговорно да заявя, че северните (Пиемонт, Трентино или Ломбардия) нямат нищо общо с тези от Пулия, Кампания или Калабрия - нито нравите, нито храната, нито дори пътищата. Пък ако говорят на местния си диалект няма и да се разберат. Освен това не е едно и също, ако купиш кола карана в Болцано (или Бозен) на границата със Швейцария (сняг, луга и т.н.) или такава дето е блъскана при всяко паркиране в кварталите на Неапол.

Едва ли ще е по-лоша от бившата кола на турски гаст-арбайтер в източна Германия или Австрия.

Всичко зависи най-вече от предишния ѝ собственик - мърлячи има навсякъде.
Изображение

rockmetal

Re: Покупка на корола

Мнение от rockmetal » 07 Авг 2011 18:06

Rudy написа:Има голяма разлика между италианска и италианска... Познавам доста италианци и мога отговорно да заявя, че северните (Пиемонт, Трентино или Ломбардия) нямат нищо общо с тези от Пулия, Кампания или Калабрия - нито нравите, нито храната, нито дори пътищата. Пък ако говорят на местния си диалект няма и да се разберат. Освен това не е едно и също, ако купиш кола карана в Болцано (или Бозен) на границата със Швейцария (сняг, луга и т.н.) или такава дето е блъскана при всяко паркиране в кварталите на Неапол.
Абсолютно съм съгласен. :) Южна Италия има много още да гони стандарта и нравите на Севера. Това се отнася и за автомобилите. От доста време насам една, смея да кажа, по-сериозна част от колите втора ръка се внасят от Ломбардия или Пиемонте и ако човек потърси сериозно, изпадат нелоши алтернативи.

rockmetal

Мнение от rockmetal » 07 Авг 2011 18:20

skaliente написа:Много ти благодаря за изчерпателният отговор. Сега ще разгледам, но 1.3 едва ли ще е. Живея в планински район и 1.6 ще ми дойде по-добре. Иначе се насочих точно към тази предимно заради купето(хечбек) много ми допада самата форма :) А тези който са преди 2000 не ми допада задницата изобщо :( Започнах да се замислям за по-нова може би, ако може малко инфо за след 2003 как са двигателите ?
Говориш за liftback-a с 5 врати или за купето с 3?

Ако говорим за разлики, от 2000 г. такива има в предницата ...

Както и да е, дано да успееш с покупката. :)

skaliente

Мнение от skaliente » 07 Авг 2011 18:27

rockmetal написа:
skaliente написа:Много ти благодаря за изчерпателният отговор. Сега ще разгледам, но 1.3 едва ли ще е. Живея в планински район и 1.6 ще ми дойде по-добре. Иначе се насочих точно към тази предимно заради купето(хечбек) много ми допада самата форма :) А тези който са преди 2000 не ми допада задницата изобщо :( Започнах да се замислям за по-нова може би, ако може малко инфо за след 2003 как са двигателите ?
Говориш за liftback-a с 5 врати или за купето с 3?

Ако говорим за разлики, от 2000 г. такива има в предницата ...
Говоря за тривратка примерно като тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Много ми харесва ;) Принципно това също много ми харесва, но ще трябва да сабера още някой лев :)

Аватар
esox hunter

Мнение от esox hunter » 07 Авг 2011 18:52

skaliente написа:....Сега ще разгледам, но 1.3 едва ли ще е. Живея в планински район и 1.6 ще ми дойде по-добре.
Един глас от мен :thumbsup: за Королка от преди 2000 година ...
Щом живееш в планински район може да помислиш върху това
Корола 4WD (4х4) генерация АЕ 115 97-00 г.
Аз имам и карам такава (на аватара ми е) - японска си е с двигател 7А - FE 1800 кубика
С две думи - пушка wink.gif
Само трябва да преглътнеш външния вид - комби е biggrin.gif е и да имаш късмета да намериш добър екземпляр wink.gif
Успех в покупката!

skaliente

Мнение от skaliente » 07 Авг 2011 19:03

esox hunter написа:
skaliente написа:....Сега ще разгледам, но 1.3 едва ли ще е. Живея в планински район и 1.6 ще ми дойде по-добре.
Един глас от мен :thumbsup: за Королка от преди 2000 година ...
Щом живееш в планински район може да помислиш върху това
Корола 4WD (4х4) генерация АЕ 115 97-00 г.
Аз имам и карам такава (на аватара ми е) - японска си е с двигател 7А - FE 1800 кубика
С две думи - пушка wink.gif
Само трябва да преглътнеш външния вид - комби е biggrin.gif е и да имаш късмета да намериш добър екземпляр wink.gif
Успех в покупката!
Да тази също много ми допада ;) Ако можеш само на две на три да ми кажеш нещичко за разхода ?

Аватар
esox hunter

Мнение от esox hunter » 08 Авг 2011 01:01

skaliente написа:...Да тази също много ми допада ;) Ако можеш само на две на три да ми кажеш нещичко за разхода ?
Ами аз моята я карам основно на дълъг път из БГ и Европа wink.gif
За дълъг път мога да ти кажа доста точни цифри а те са м/у 8,1 и 8,3 литра на 100 км Засичал съм я многократно и това е .... По-ниската стойност при по умерено каране, по високата при малко по-бързичко wink.gif
На градско си харчи повечко не мога да ти кажа с точност, но според около 12 л/100 А понякога ми се струва, че и повече ... unsure.gif

Абстрахирайки се от разхода, които на някой може да се струва, че е височък си е брутална машинка зимата, а и не само... smile.gif

skaliente

Мнение от skaliente » 08 Авг 2011 09:07

esox hunter написа:
skaliente написа:...Да тази също много ми допада ;) Ако можеш само на две на три да ми кажеш нещичко за разхода ?
Ами аз моята я карам основно на дълъг път из БГ и Европа wink.gif
За дълъг път мога да ти кажа доста точни цифри а те са м/у 8,1 и 8,3 литра на 100 км Засичал съм я многократно и това е .... По-ниската стойност при по умерено каране, по високата при малко по-бързичко wink.gif
На градско си харчи повечко не мога да ти кажа с точност, но според около 12 л/100 А понякога ми се струва, че и повече ... unsure.gif

Абстрахирайки се от разхода, които на някой може да се струва, че е височък си е брутална машинка зимата, а и не само... smile.gif
Това си е доста сериозен разход, като се има на предвид, че ще я карам предимно Чепеларе-Пампорово-Смолян и обратно при мене работата ще е по скоро 11,12 което не е оферта чесно казано :( Ще помисля май за по малък двигател само с предно ;) И все пак почнах да се замислям и за това комби ;)

Аватар
esox hunter

Мнение от esox hunter » 08 Авг 2011 10:44

skaliente написа: Това си е доста сериозен разход, като се има на предвид, че ще я карам предимно Чепеларе-Пампорово-Смолян и обратно при мене работата ще е по скоро 11,12 което не е оферта чесно казано :( Ще помисля май за по малък двигател само с предно ;) И все пак почнах да се замислям и за това комби ;)
Не мисля, че ще е чак толкова разхода, ако уцелиш читава колица...
Аз като ти казвам, че я карам моята на дълг път основно не си мисли, че само по магистрали я джиткам... Из такива планински съм се сукал, че свят да ти се завие... Комбинирано (магистрали и серпентини) разхода не мърда от това, което съм ти написал...
Обмисли си разбира се, но за пътя който ми споменаваш аз королката 4х4 не я заменям за нищо друго biggrin.gif ...Майната му на 1-2 л. бензин икономия wink.gif
То има и такива с газова оборудвани, но лично аз съм скептичен и не бих си взел такава (това си е мое мнение разбира се).

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 08 Авг 2011 12:53

skaliente написа: Това си е доста сериозен разход, като се има на предвид, че ще я карам предимно Чепеларе-Пампорово-Смолян и обратно при мене работата ще е по скоро 11,12 което не е оферта чесно казано :( Ще помисля май за по малък двигател само с предно ;) И все пак почнах да се замислям и за това комби ;)
За да ти даде 11-12 на извънградско трябва да я караш само на втора biggrin.gif .

skaliente

Мнение от skaliente » 09 Авг 2011 16:06

Bass_Man написа:
За да ти даде 11-12 на извънградско трябва да я караш само на втора biggrin.gif .
Моят колт ми дава горе долу такъв разход зимата, лятото ми дава около 5,5 което е супер чудно ;) Говоря за колт 1.3 12V. Иначе преди това имах 1.6 16V той ми даваше по-малък разход по този път, за зимата говоря, лятото горе долу същият +-0.5л. Ще си помисля още малко, но съм почти на 95% сигурен, че ще е корола само да намеря моята ;)
Благодаря ви много на всички за ценните съвети, приемам още разбира се ;)

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 09 Авг 2011 16:42

Знам такава 1.4 VVT-i, 3 врати, черна.Прилична е - ако се интересуваш-ЛС.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Публикувай отговор