както се досещате, след един бърз преглед на повечето теми във форума и след не много мислене се сдобих с нова (за мен) кола.
авенсис комби 2.2 150кс. 2007 на 50к км. изцяло сервизирана в ТМ ауто.
надявам се само хубави неща да пиша за нея и да съм далече от сервизите

може ли няколко бързи въпросчета след първите ми 50-100км:
1. когато е пусната алармата и отключа само багажника, с бутона на ключа - отваря се само багажника, но 3-4 сек след като го отворя и се пуска алармата. Нормално ли е това и къде бъркам?
2. как да разбера дали колата има система за стабилност? имам бутон под кормилото за traction off. Когато се пуска, при повече гас, на уредите светва лампичката за хлъзгав път, но това не ме убеждава, че колата има VSC
3. когато въртя волана за паркиране, почти на място, в някакъв момент се чува едно доста силно "Хрр", като триене на гумите в скърцащ асфалт. Знам, че е нещо по хидравликата, но предния собственик ми каза, че го е проверявал няколко пъти в сервиза на тойота и те твърдят, че нямало повреда. Да карам ли спокойно или да ходя пак?

4. когато дам на контакт и се появява надпис - initial check с един гаечен ключ, който изчезва веднага. Това значи ли , че е време за сервиза? на 45к е бил последния сервиз, но е бил преди 1 година. В този ред на мисли - какво се сменя на 60к ?
имам и още въпроси но по-късно

поздрави!