и аз в семейството на toyota

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
egoucm

и аз в семейството на toyota

Мнение от egoucm » 05 Авг 2011 15:04

привет на всички,

както се досещате, след един бърз преглед на повечето теми във форума и след не много мислене се сдобих с нова (за мен) кола.
авенсис комби 2.2 150кс. 2007 на 50к км. изцяло сервизирана в ТМ ауто.

надявам се само хубави неща да пиша за нея и да съм далече от сервизите :)

може ли няколко бързи въпросчета след първите ми 50-100км:

1. когато е пусната алармата и отключа само багажника, с бутона на ключа - отваря се само багажника, но 3-4 сек след като го отворя и се пуска алармата. Нормално ли е това и къде бъркам?

2. как да разбера дали колата има система за стабилност? имам бутон под кормилото за traction off. Когато се пуска, при повече гас, на уредите светва лампичката за хлъзгав път, но това не ме убеждава, че колата има VSC

3. когато въртя волана за паркиране, почти на място, в някакъв момент се чува едно доста силно "Хрр", като триене на гумите в скърцащ асфалт. Знам, че е нещо по хидравликата, но предния собственик ми каза, че го е проверявал няколко пъти в сервиза на тойота и те твърдят, че нямало повреда. Да карам ли спокойно или да ходя пак? rolleyes.gif

4. когато дам на контакт и се появява надпис - initial check с един гаечен ключ, който изчезва веднага. Това значи ли , че е време за сервиза? на 45к е бил последния сервиз, но е бил преди 1 година. В този ред на мисли - какво се сменя на 60к ?

имам и още въпроси но по-късно :thumbsup: знам, че за всичките неща мога да попитам в сервиза, но исках все пак да чуя и вашето мнение

поздрави!

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 05 Авг 2011 16:39

Привет, колега!Честито за автомобила-надявам се само да те радва!По въпросите:
1.Нормално е и никъде не бъркаш.Алармата ти не е заводска-при отворена врата/капак трябва да се включи.Ако нямаше допълнителна аларма, тогава нямаше да свири, и този бутон наистина би ти вършил работа.
2.Щом има Тракшън Контрол,значи има и Вийкъл Стабилити Контрол.Винаги са в пакет (поне на колите,които съм виждал).
3.Това е странно.Но така не мога да предположа какво би могло да бъде.Твоята рейка не е ли електрическа???Ако е така-нямаш хидравлика...
4.Нормално е.Автомобила си прави проверка след всчко стартиране на мотора.Ако има проблем-надписа не изчезва, а изписва "Chek Brake System" примерно...
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
egoucm

Мнение от egoucm » 05 Авг 2011 17:28

Мерси за информацията!

тепърва ще се запознавам с колата biggrin.gif
авенсис комби 2.2 д-4д 150к.с. 2007

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 05 Авг 2011 17:54

....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....

Публикувай отговор