Проблем с ускорението на 2.0 D4D над 3000 об.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Ахахааха, ти си страшен брат.... Не го осакатявам, а му се освобождава ПЪЛНИЯ потенциал .....Ай ся излез със лафа - ПО-ДОБРО ОТ ЗАВОДСКОТО НЯМА и да се смея цяла нощ и докато спинкам laugh.gif Кажи малко, как конгломератите са го измислили и са го направи най-доброто, което може да е.... и как същите конгломерати мислят само за теб, да ти е по-лесно и по-удобно..... аххахахахаххах никаква логика няма в тези приказки, ама ти си им вярвай... laugh.gif 

-
juvefen написа:Здравей,
при мен симптомите са, прекъсва само сутрин докато е студена и се случва на първа около 2000 об., също така пуши яко черно. Слагал са и Лики моли, СТП, последното което сложих е Хадо, но ефект нямаше голям.
П.С. Автомобила е Корола 2003 г. Д4Д 2000 куб. Само да попитам къде се намира тази цедка и как се стига до нея.
Моята е сащата и при мене проблема беше и все още е от MAF сензора, и Аз смених горивния филтар слагах добавки и нищо.Провери да почистиш сензора.А може и да споделиш какво пише на самия сензор.
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
колеги,МАФ сензора този след въздушния филтър ли е,който определя колко чист въздух да пусне?
или дроселовата клапа беше?
може ли някой да поясни и евентуално някоя снимка как изглежда?
мерси предварително!
ps: откакто сипах на една шибана бензиностанция,не само в бг има такива
колата ми като излезе на аутобана и умира,невероятно,все едно не достига гориво.сложих мощна доза добавка-нищо.по нанагорнище дори падам на 60-70кмЧ а на равно към 100.на моменти имам чувството,че придърпва.понеже минах към 700км този ден изгорих бозата и напълних догоре.пак конска доза добавка кастрол тда,слалом и резки завои.днес излязох пак на аутобана да я пробвам и май трябва да черпя-оправи се като че ли.
иначе в града не може да се познае,на ниските обороти работеше нормално,на празен ход също!
ще се сменя горивен филтър спешно май,а е само на 15к!
надявам се ако тая цедка е запушена,ако изобщо има такава,да се отпуши тотално от добавката.другия понеделник имам час в тойота да видим дали всичко е в ред,хем и маслото трябва да сменят.
мерси предварително!
ps: откакто сипах на една шибана бензиностанция,не само в бг има такива

иначе в града не може да се познае,на ниските обороти работеше нормално,на празен ход също!

надявам се ако тая цедка е запушена,ако изобщо има такава,да се отпуши тотално от добавката.другия понеделник имам час в тойота да видим дали всичко е в ред,хем и маслото трябва да сменят.
-
jim_beam написа:колеги,МАФ сензора този след въздушния филтър ли е,който определя колко чист въздух да пусне?
мерси предварително!
ps: откакто сипах на една шибана бензиностанция,не само в бг има такиваколата ми като излезе на аутобана и умира,невероятно,все едно не достига гориво.сложих мощна доза добавка-нищо.по нанагорнище дори падам на 60-70кмЧ а на равно към 100.на моменти имам чувството,че придърпва.понеже минах към 700км този ден изгорих бозата и напълних догоре.пак конска доза добавка кастрол тда,слалом и резки завои.днес излязох пак на аутобана да я пробвам и май трябва да черпя-оправи се като че ли.
-
-
Re:
Здравей, и аз имам твоя проблем стана вече година и половина, не става по зле, но е и много неприятно. Стендоваха ми дюзите преди година, ползвам на Елиткар немската добавка за комьнрейл горивна система на всеки 5000 километра, но този проблем си остава. След като позагрее малко мотора няма и помен от придьрпването, но студена на междинна газ направо забива носа точно на 2000 об. и после подксача нервно. Ти успя ли да локализираш причината за проблема? Вьв Варненския сервиз на Тоуота не сьм ходил, защото чувам само лоши неща за тях, а добьр тойота специалист не знам.juvefen написа:Здравей,
при мен симптомите са, прекъсва само сутрин докато е студена и се случва на първа около 2000 об., също така пуши яко черно. Слагал са и Лики моли, СТП, последното което сложих е Хадо, но ефект нямаше голям.
П.С. Автомобила е Корола 2003 г. Д4Д 2000 куб. Само да попитам къде се намира тази цедка и как се стига до нея.
Re:
Колега "Me4oKyX".Дай ако обичаш малко повече информация за това съпротивление дето се слага на МАФ сензора.Какво е и къде точно се слага?Me4oKyX написа:Лъже се лесно да изгаря всичко в цилиндъра и да издиша леко колата - махаш ката или ако имаш бол пари слагаш двойно по-голям... поне.....
Иначе на МАФ сензора се слага едно съпротивление, да показва на компа, че е по-топъл въздуха, че да диша както трябва.... Разликата е доста голяма, колата омеква, утихва и всичко става по-добре.... Слагат го, за да ограничат колата и да няма разлика във вървене и горене лято и зима.... Че зимата ще върви без тези данни доооста по-добре и ще гори и по-малко .... Не с 3 литра, но по-малкоОбщо взето има много неща, които ако махнеш освобождаваш колата да си работи като хората и разхода се оправя и вървене и не се троши и запушва.... Т.е. всичко, което сега се чупи и задръства, няма да го има, а това не е добре за сервизите на Тойота и не само....
Re: Re:
[quote="DVP"][quote="juvefen"]Здравей,
П.С. Автомобила е Корола 2003 г. Д4Д 2000 куб. Само да попитам къде се намира тази цедка и как се стига до нея.[/quote]Здравей, и аз имам твоя проблем стана вече година и половина, не става по зле, но е и много неприятно. Стендоваха ми дюзите преди година, ползвам на Елиткар немската добавка за комьнрейл горивна система на всеки 5000 километра, но този проблем си остава. След като позагрее малко мотора няма и помен от придьрпването, но студена на междинна газ направо забива носа точно на 2000 об. и после подксача нервно. Ти успя ли да локализираш причината за проблема? Вьв Варненския сервиз на Тоуота не сьм ходил, защото чувам само лоши неща за тях, а добьр тойота специалист не знам.[/quote]
Сервиза във Варна не е лош напротив.Съвет– не прекалявайте с добавките то и без това сегашната нафта има много лоши мазилни качества.Предлагам да налеете 2–300 г двутактово масло в резервоара па да видим ще се оправи ли проблема.
П.С. Автомобила е Корола 2003 г. Д4Д 2000 куб. Само да попитам къде се намира тази цедка и как се стига до нея.[/quote]Здравей, и аз имам твоя проблем стана вече година и половина, не става по зле, но е и много неприятно. Стендоваха ми дюзите преди година, ползвам на Елиткар немската добавка за комьнрейл горивна система на всеки 5000 километра, но този проблем си остава. След като позагрее малко мотора няма и помен от придьрпването, но студена на междинна газ направо забива носа точно на 2000 об. и после подксача нервно. Ти успя ли да локализираш причината за проблема? Вьв Варненския сервиз на Тоуота не сьм ходил, защото чувам само лоши неща за тях, а добьр тойота специалист не знам.[/quote]
Сервиза във Варна не е лош напротив.Съвет– не прекалявайте с добавките то и без това сегашната нафта има много лоши мазилни качества.Предлагам да налеете 2–300 г двутактово масло в резервоара па да видим ще се оправи ли проблема.
Re: Re:
memorex написа:
Сервиза във Варна не е лош напротив.Съвет– не прекалявайте с добавките то и без това сегашната нафта има много лоши мазилни качества.Предлагам да налеете 2–300 г двутактово масло в резервоара па да видим ще се оправи ли проблема
Каква ти е идеята с двутактовото масло? Какво целиш да се смаже или раздвижи ако е позаклило?
Re: Проблем с ускорението на 2.0 D4D над 3000 об.
Имам предвид клапаните за налягането и тайминга/предварението/ на горивото а също и гнп.