Аурис 1,33- моля за мнение
Аурис 1,33- моля за мнение
Здравейте, след дълго колебание и гледане се спрях на този вариант на Тойота, първо се бях насочила към Ярис, но виждайки ги днес в салона определено Ауриса ме спечели с по-голям багажник и по-луксозна визия, а все пак разликата е 4 хиляди само.Ще ми е полезно да споделите впечатления- предимства, недостатъци на автомобила. Ще го карам предимно градско, рядко /само годишните отпуски/ предполагам за извънградско. Благодаря предварително за споделените мнения.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Tova e tochniya izbor za opisanata situatsiya!
Yarisat stava, no s dosta kompromisi, a Aurisa e istinski avtomobil.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Страхотен избор.
Недостатъци - лесно се драска пластмасата - примерно отстрани при коланите, при ключа и т.н.Много се цапа в двигателния отсек, аз набързо ставам мръсен по корите на двигателя, а не карам офроуд.Класическото графитено ( моя цвят ) или каквото е там, също се цапа кофти и личи кофти. Джобовете на вратите са тесни и дълбоки.
Кофти конструкция и като се отвори прозорец отзад се получава кофти завихряне и ехти, бучи....
Другото хубавото - много ниши за документи или други малки неща, места за чаши, аз съм на 4 години вече и 50 000 км, не тропа, не хлопа, не скърца...Много удобна за паркиране и добра видимост и веднага се развива усет за габаритите на колата.
За динамика и разход няма да говоря, защото съм с друг двигател.
Недостатъци - лесно се драска пластмасата - примерно отстрани при коланите, при ключа и т.н.Много се цапа в двигателния отсек, аз набързо ставам мръсен по корите на двигателя, а не карам офроуд.Класическото графитено ( моя цвят ) или каквото е там, също се цапа кофти и личи кофти. Джобовете на вратите са тесни и дълбоки.
Кофти конструкция и като се отвори прозорец отзад се получава кофти завихряне и ехти, бучи....
Другото хубавото - много ниши за документи или други малки неща, места за чаши, аз съм на 4 години вече и 50 000 км, не тропа, не хлопа, не скърца...Много удобна за паркиране и добра видимост и веднага се развива усет за габаритите на колата.
-
- Получена благодарност: 1 път
Има го и при много други автомобили, далеч по-висок клас и по-луксозно изпълнение, които съм управлявал Има го и при Авенсиса ми biggrin.gif Това да е проблема biggrin.gifVesko написа:Това маи го има при всички тойота/лексъс автомобили. За други марки просто нямам наблюдения biggrin.gifmitkoa написа:Кофти конструкция и като се отвори прозорец отзад се получава кофти завихряне и ехти, бучи....
Успех в избора !
Всичко това е вярно!mitkoa написа:Страхотен избор.
mini, Аурисът е по-добрия вариант.

Относно бученето като се отвори задния прозорец има решение! КОгато отворите задния отворете малко и някой от предните хубаво е на Х да се отарят (заден ляв с преден десен) ще останете доволни от резултата

Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!
същото се получава и в някои нисани и бмв-та. за драскането на пластмасите доколкото разбрах проблема е коригиран след 2008-а.Vesko написа:Това маи го има при всички тойота/лексъс автомобили. За други марки просто нямам наблюдения biggrin.gifmitkoa написа:Кофти конструкция и като се отвори прозорец отзад се получава кофти завихряне и ехти, бучи....
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Lexus IS 250
Благодаря на всички за мненията, искам да се похваля, че от вчера сме официално собственици на Аурис. Тепърва ще свиквам с колата /слизам от Лагуна
/, колата е много маневрена, двигателя хипер безшумен /успях да изгасна на светофар и не можах да разбера даже
/, надявам се скоро да се разберем и да се движим добре и безаварийно заедно.
Колата закупхме от Кале ауто, впечатлена съм от бързината и съдействието им, поднесоха ми я с голям букет цветя и доста тържествено.
Разочарована съм от официалния дилър за Стара Заагора, или по-скоро от дилъра им в магазина и се радвам, че се свързах с Кале ауто, за да получа това, което исках.

Колата закупхме от Кале ауто, впечатлена съм от бързината и съдействието им, поднесоха ми я с голям букет цветя и доста тържествено.
Разочарована съм от официалния дилър за Стара Заагора, или по-скоро от дилъра им в магазина и се радвам, че се свързах с Кале ауто, за да получа това, което исках.
- Georgepetrov137
Честото! Да си я караш много време щастливо и безаварийноmini написа:Благодаря на всички за мненията, искам да се похваля, че от вчера сме официално собственици на Аурис. Тепърва ще свиквам с колата /слизам от Лагуна/, колата е много маневрена, двигателя хипер безшумен /успях да изгасна на светофар и не можах да разбера даже
/, надявам се скоро да се разберем и да се движим добре и безаварийно заедно.

Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl
-
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Поздрави за новия автомобил! Стотици хиляди безаварийни километри и много щастливи моменти!!!zi_zi_top написа:Tova e tochniya izbor za opisanata situatsiya!
Радвам се, че съм помогнал при избора.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.