Аурис 1,33- моля за мнение

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
mini

Аурис 1,33- моля за мнение

Мнение от mini » 21 Юни 2011 17:52

Здравейте, след дълго колебание и гледане се спрях на този вариант на Тойота, първо се бях насочила към Ярис, но виждайки ги днес в салона определено Ауриса ме спечели с по-голям багажник и по-луксозна визия, а все пак разликата е 4 хиляди само.Ще ми е полезно да споделите впечатления- предимства, недостатъци на автомобила. Ще го карам предимно градско, рядко /само годишните отпуски/ предполагам за извънградско. Благодаря предварително за споделените мнения.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 21 Юни 2011 19:05

Tova e tochniya izbor za opisanata situatsiya!
Yarisat stava, no s dosta kompromisi, a Aurisa e istinski avtomobil.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 21 Юни 2011 21:24

Страхотен избор.
Недостатъци - лесно се драска пластмасата - примерно отстрани при коланите, при ключа и т.н.Много се цапа в двигателния отсек, аз набързо ставам мръсен по корите на двигателя, а не карам офроуд.Класическото графитено ( моя цвят ) или каквото е там, също се цапа кофти и личи кофти. Джобовете на вратите са тесни и дълбоки.
Кофти конструкция и като се отвори прозорец отзад се получава кофти завихряне и ехти, бучи....
Другото хубавото - много ниши за документи или други малки неща, места за чаши, аз съм на 4 години вече и 50 000 км, не тропа, не хлопа, не скърца...Много удобна за паркиране и добра видимост и веднага се развива усет за габаритите на колата.
За динамика и разход няма да говоря, защото съм с друг двигател.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 22 Юни 2011 09:12

mitkoa написа:Кофти конструкция и като се отвори прозорец отзад се получава кофти завихряне и ехти, бучи....
Това маи го има при всички тойота/лексъс автомобили. За други марки просто нямам наблюдения biggrin.gif

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 22 Юни 2011 09:29

Vesko написа:
mitkoa написа:Кофти конструкция и като се отвори прозорец отзад се получава кофти завихряне и ехти, бучи....
Това маи го има при всички тойота/лексъс автомобили. За други марки просто нямам наблюдения biggrin.gif
Има го и при много други автомобили, далеч по-висок клас и по-луксозно изпълнение, които съм управлявал Има го и при Авенсиса ми biggrin.gif Това да е проблема biggrin.gif

Успех в избора !

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 22 Юни 2011 12:26

mitkoa написа:Страхотен избор.
Недостатъци - лесно се драска пластмасата - примерно отстрани при коланите, при ключа и т.н.Много се цапа в двигателния отсек, аз набързо ставам мръсен по корите на двигателя, а не карам офроуд.Класическото графитено ( моя цвят ) или каквото е там, също се цапа кофти и личи кофти. Джобовете на вратите са тесни и дълбоки.
Кофти конструкция и като се отвори прозорец отзад се получава кофти завихряне и ехти, бучи....
Другото хубавото - много ниши за документи или други малки неща, места за чаши, аз съм на 4 години вече и 50 000 км, не тропа, не хлопа, не скърца...Много удобна за паркиране и добра видимост и веднага се развива усет за габаритите на колата.
За динамика и разход няма да говоря, защото съм с друг двигател.
Всичко това е вярно!
mini, Аурисът е по-добрия вариант. :thumbsup: Светло синьото (моят цвят wink.gif ) носи на мръсотия. И споредмен задължително си вземи бензин. Е има малко повече пластмаси, но се преживява.
Относно бученето като се отвори задния прозорец има решение! КОгато отворите задния отворете малко и някой от предните хубаво е на Х да се отарят (заден ляв с преден десен) ще останете доволни от резултата :thumbsup: няма бучене и допълнителен изнерящ шум tongue.gif
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 22 Юни 2011 15:04

Vesko написа:
същото се получава и в някои нисани и бмв-та. за драскането на пластмасите доколкото разбрах проблема е коригиран след 2008-а.
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

mini

Мнение от mini » 21 Юли 2011 05:07

Благодаря на всички за мненията, искам да се похваля, че от вчера сме официално собственици на Аурис. Тепърва ще свиквам с колата /слизам от Лагуна rolleyes.gif /, колата е много маневрена, двигателя хипер безшумен /успях да изгасна на светофар и не можах да разбера даже cool.gif /, надявам се скоро да се разберем и да се движим добре и безаварийно заедно.
Колата закупхме от Кале ауто, впечатлена съм от бързината и съдействието им, поднесоха ми я с голям букет цветя и доста тържествено.
Разочарована съм от официалния дилър за Стара Заагора, или по-скоро от дилъра им в магазина и се радвам, че се свързах с Кале ауто, за да получа това, което исках.

Аватар
Georgepetrov137

Мнение от Georgepetrov137 » 21 Юли 2011 08:13

mini написа:Благодаря на всички за мненията, искам да се похваля, че от вчера сме официално собственици на Аурис. Тепърва ще свиквам с колата /слизам от Лагуна rolleyes.gif /, колата е много маневрена, двигателя хипер безшумен /успях да изгасна на светофар и не можах да разбера даже cool.gif /, надявам се скоро да се разберем и да се движим добре и безаварийно заедно.
Колата закупхме от Кале ауто, впечатлена съм от бързината и съдействието им, поднесоха ми я с голям букет цветя и доста тържествено.
Разочарована съм от официалния дилър за Стара Заагора, или по-скоро от дилъра им в магазина и се радвам, че се свързах с Кале ауто, за да получа това, което исках.
Честото! Да си я караш много време щастливо и безаварийно :)
Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl

tribalistas

Мнение от tribalistas » 22 Юли 2011 08:18

Честито, със здраве... smile.gif
FJ Cruiser limited edition

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 22 Юли 2011 16:41

zi_zi_top написа:Tova e tochniya izbor za opisanata situatsiya!
Yarisat stava, no s dosta kompromisi, a Aurisa e istinski avtomobil.
Поздрави за новия автомобил! Стотици хиляди безаварийни километри и много щастливи моменти!!!
Радвам се, че съм помогнал при избора. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
vakets

Мнение от vakets » 22 Юли 2011 21:22

Честито колега :) Само бензин да й сипваш!

Аватар
savov63

Мнение от savov63 » 25 Юли 2011 10:48

Честито :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
TOYOTA AURIS D4D

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 25 Юли 2011 11:18

vakets написа:Честито колега :) Само бензин да й сипваш!
Честито :thumbsup: Ама ако само бензин и сипваш без масло от време на време няма да изкара дълго tongue.gif

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 26 Юли 2011 10:17

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Ехейй Честита да ти е!!! Много радостни километри ти пожелавам да имаш с нея. :thumbsup:
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!

Публикувай отговор