Ремонт на водна помпа/теч
jim_beam
Мнение от brock » 22 Юли 2011 08:58
Помпите с които работиме са марка AISIN или GMBjim_beam написа:точно такъв е реда,правилно са действали хората!
не се разбра само има ли разлика между ориг. и тази при тях,кой ги произвежда тия помпи?
Автосервиз, специализиран в ремонта на Лексус, Тойота, Пежо и Ситроен
http://www.PitStopBG.com http://www.Toyota-Sofia.eu http://www.Lexus-Sofia.eu
Гугъл КАРТА
http://www.PitStopBG.com http://www.Toyota-Sofia.eu http://www.Lexus-Sofia.eu
Гугъл КАРТА
brock
nowyaris
Мнение от Dizzle » 23 Юли 2011 00:09
??? Градско не съм нахакан, а подозрителен. Мисля, че е нормално за нашите условия. Обслужването и 2-та пъти беше отлично, но понеже дори от официалния сервиз са се опитвали да ме пързалят съм станал по-мнителен.nowyaris написа:От ПИТСТОП явно умеят да затворят устата и на най-нахакания клиент.И на всичко отгоре го правят много професионално.
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Lexus IS 250
Dizzle
Мнение от Dizzle » 23 Юли 2011 00:25
Съжалявам,че бях малко краен, но мисля всеки на моето място би бил. Както вече казах, първия път следите от теча се виждаха с просто око, както и спадналото ниво на антифриза. След смяната на помпата съм оглеждал поне по 2-3 пъти на месец в продължение на година/до следващото обслужване. Антифриза не беше мръднал и нямаше следа от теч. Нормално е човек да се усъмни нали? Наистина нищо не съм платил за втората смяна, а и не съм твърдял обратното. Не съм искал да засегна никой, яд ме е на скапаните помпи, които явно са консуматив за този модел. Надявам се при новата дефекта да е отстранен.brock написа: Ако искахме да Ви пуснем по пързалката първо нямаше да кажем че помпата тече, а да си замълчим и второ нямаше да я смениме безплатно.
След като имате някакви съмнения, отидете до друг сервиз и ги помолете да Ви кажат дали помпата тече или не...
п.с. : след обслужването започна да се чува едно свирене от двигателния отсек, подобно на това от хлабав ремък. затяган е преди година. надявам се да е това проблема
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Lexus IS 250
Dizzle
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от nowyaris » 23 Юли 2011 11:24
Нормално е да си подозрителен и хората го разбират и не се сърдят/вероятно/.Върви при тях за това просвирване,че може голяма беля да стане.Явно си разбират от работата.Жалко че в Русе няма подобен сервиз,който да дублира НИКОМ.Оня ден жената патна Ярето и в БУЛСТРАД казаха,че за съжаление не може да се оправи в НИКОМ,поради тежките финансови условия,които дилъра поставя към застрахователя/ако е истина/.Надявам се в Мартен всичко да е перфектно.Много ми ги похвалиха от най-различни места.Dizzle написа:??? Градско не съм нахакан, а подозрителен. Мисля, че е нормално за нашите условия. Обслужването и 2-та пъти беше отлично, но понеже дори от официалния сервиз са се опитвали да ме пързалят съм станал по-мнителен.nowyaris написа:От ПИТСТОП явно умеят да затворят устата и на най-нахакания клиент.И на всичко отгоре го правят много професионално.
nowyaris
tolkin
dimi74
Мнение от desotodorov » 16 Дек 2011 17:55
Заводската ми беше AISIN, слагах и GMB - никакъв проблем. Сега заедно с ремъка смних и помпата взех "оригинална" - демек - пак AISIN, е...чува се слабо виене като работи, което вече 10 000км не се е променило, не губи антифриз и затова смятам да си я карам докато не даде някакви признаци...за валео не знам какво да кажа - имат много заводи, по-света и много зависи каква ще вземеш, защото качеството им определно доста варира....аз бих заложил на GMB.
desotodorov
martod
Мнение от alpharun » 01 Юли 2017 00:59
Темата е вече стара, но ако все пак някой още се поинтересува: имах подобен проблем с оригиналната водна помпа на Аурис 2007 г, бензин, 1.6. Смениха ми я в Питстоп преди около година и нещо. При следващата рутинна проверка, година по-късно, нямаше проблеми, засега е ок. Новата помпа мисля, че беше на AISIN, като в този модел ми казаха, че проблемния детайл е заменен с такъв от по-здрав материал. Имам познат със същата кола, на който също в друго място преди години още са му сменили водната помпа поради лек теч. Изглежда, че при някои модели има слабо място, което се проявява в един момент. Да се надяваме, че проблема е отстранен при помпите, които са на разположение за смяна в днешно време.
alpharun
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 373 пъти
Мнение от slowtraveler » 01 Юли 2017 01:12
► Виж съдържание
Офтопик
Значи първата помпа заради калпавият материал е издържала 9 години... А новата е по-здрава? Че колко години ще се кара този автомобил?!
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от jim_beam » 01 Юли 2017 10:30
Аз съм още с ориг. на почти 180к и 10,5г. Но наистина имаше някои проблемни серии,така е.
jim_beam
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru