nikolov22 написа:това са пълни глупости клапаните и леглата не горят от това с какво гориво се кара
а горят от неправилна центровка ,бедни смеси ,когато горивото започва да доизгаря в клапаните и колектора а не в цилиндъра когато са затворени клапаните
за да няма проблеми трябва перфекна центровка и перфектна настроика на сместа да не обеднява много и мога да кажа че двигателя ще изкара повече отколкото на бензин поради това че няма нагари и боклуци да цапат маслото и системата
Абсолютно точно и ясно казано !!!
мехаННика написа:Много ясно че ще е регулирана като на Шишо Бакшишо,нали трябва да пести максимално ,все пак този автомобил е конструиран от некви балъци дето требе да им се покаже кое как е.................
Ахааааааа много е ясно ! Сега на теб стана ли ти ясно къде е проблема ? И дали видя на някоя от снимките изгорял клапан от алтернативно гориво ? Защото всичките са изгорели от бензин !!!!!!!! и 99,9% от главите , които се правят в БГ са от бензин и нафта !!!!!!!!!!!! Набийте си го това в кухите лейки !
slowtraveler написа:
Басмане, по твоята странна логика и аз бих могъл да 'образовам' хората с пускане на тема, абсолютно аналогична на твоята 'образователна' тема от рода ' колата ми изгори 14л/100км - много съм доволен'....
Хората ще останат впечатлени и образовани
Виж ся Слоули явно много къса памет имаш ! Темите , които усра са няколко не е само една !
Освен това въобще не ми дреме какво ще пишеш и какви теми ще пускаш въпроса е с наглото си поведение да не пречиш на другите , а както се вижда пречиш доволно много и то не на мен !!! Щото на мен колата си ми е ок и си върви ! Пречиш на другите хора , които не могат да излязат от подобни малоумни заблуди , които ти и безброй други хора храните ! Или може би трябва да ти спомена темата със взривената бутилка в Пловдив , което се оказа абсолютно незаконна и без нито едно спазено правило за безопасност или какъвто и да било документ ?
slowtraveler написа:
Та по темата:
Отделена топлинна енергия при горене:
БЕНЗИН/НАФТА/CNG/ПРОПАН/БУТАН (кДж/грам)
47/45/54/49.9/49.2
Да ти кажа отново не си много в час ! Защото това не е температура на горене на горивовъздушна смес в цилиндъра на ДВГ, а е температура на горене в свободното пространство или от горелка . Просто трябва да разбереш , че е хубаво да четеш повечко или ако не ти се чете поне остави хората , които са чели да ти обяснят , а недей с едно търсене в гугъл да изнасяш лекции !
slowtraveler написа:
Имайки предвид по-големия разход на гориво при газовите автомобили, то навярно те са по-температурно натоварени...
Може би , а дали , надали , сигурно , би трябвало ........ няма начин да няма още думи за да изкажем нещо в , което не сме съвсем сигурни , а практически може да е абсолютно грешно .
slowtraveler написа:
Относно това дали и с колко това е застрашаващо двигателя - трябва да се видят EGT и температурите в горивната камера. Предполагам, че колегите монтирали газови уредби са събрали информация, и ще могат да споделят точни параметри..
Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха
газаджия , който мери ЕГТ и температура в цилиндъра и след това си ги попълва в табличка за да си направи статистика ........
Аз лично по-заблуден и едновременно с това образован човек не знам !
slowtraveler написа:
Според някои източници температурата в горивната камера/изходящите газове (EGT) при бензинката са ~580C/540C...
Отново грешни източници ! Това е нормална температура за дизел ! При бензините диапазона е до към 900 градуса , а при състезателни и турбо може и повече .
slowtraveler написа:
П.С. за информация - 'заводски' модифицирана Зафира (1.6CNG) е с други бутала, глава (клапани, водачи на клапани) и променена степен на сгъстяване (използва се това, че CNG е по-устойчива към детонационно горене)...
Разбира се , че ще е така но това не е за да са по-здрави и да държат на 2000 градуса !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
А е заради това , че газоразпределението е оптимизирано за по-бавно горящо гориво , което е още по-ефективно при висока степен на сгъстяване ! Демек ще имаме още по нисък разход с тези модификации .
Или ако го приравня към моя случай ако аз направя подобни промени от 6,30лв. /100км мога да падна на 5лв./100км .
Айде със здраве Слоу и наблегни на повечко четене ако искаш да помогнеш реално на някой , а не само да си бъбриш и да триеш после .