Corolla Verso 2003 D4D Check engine
Corolla Verso 2003 D4D Check engine
Здравейте,
зимата ми светна лампата за Check Engine. Бях зареждал обикновен дизел на ОМВ и този път за първи път не сипах добавка Кастрол ТДА.
Ходих в ТМАуто Изток на диагностика, но оттам ме хвърлиха в джаза. Нещо не звучеше правдоподобно обяснението:
- Колега, не е добре работата ...
- Какво й е ?
- Горивна помпа.
- А, стига бре!
- Всъщност има и по-евтин вариант ... има един клапан за високото налягане на горивната помпа. Вече ги ремонтираме , не трябва да сменяш цялата помпа ...
- Колко струва?
- 400 лв е клапана.
- Това ли е евтиния вариант?
- Ами не. Евтиният е, купуваш си една добавка за 20 лв. за прочистване на горивопроводите и трябва да се оправи ..
- ?!?!?
Все едно ме изпитваше на какво ще клъвна...
Та от тогава сипах добавка на Лики Моли и почнах да зареждам само скъпия дизел на Шел или ОМВ.
Общо взето колата се нормализира, но един път ми светна лампата и с В-Пауър на Шел ...
Та се чудя , ако е от горивната помпа и въпросния клапан - те или работят или не - т.е. трябва постоянно да дава проблеми ?
Ако са зацапани или запушени дюзи дали се оправят с по-калоричното гориво ?
Все ми се струва, че е от вода в нафтата.
Някой имал ли е подобна сага? Някакви съвети какво да направя?
Благодаря предварително!
зимата ми светна лампата за Check Engine. Бях зареждал обикновен дизел на ОМВ и този път за първи път не сипах добавка Кастрол ТДА.
Ходих в ТМАуто Изток на диагностика, но оттам ме хвърлиха в джаза. Нещо не звучеше правдоподобно обяснението:
- Колега, не е добре работата ...
- Какво й е ?
- Горивна помпа.
- А, стига бре!
- Всъщност има и по-евтин вариант ... има един клапан за високото налягане на горивната помпа. Вече ги ремонтираме , не трябва да сменяш цялата помпа ...
- Колко струва?
- 400 лв е клапана.
- Това ли е евтиния вариант?
- Ами не. Евтиният е, купуваш си една добавка за 20 лв. за прочистване на горивопроводите и трябва да се оправи ..
- ?!?!?
Все едно ме изпитваше на какво ще клъвна...
Та от тогава сипах добавка на Лики Моли и почнах да зареждам само скъпия дизел на Шел или ОМВ.
Общо взето колата се нормализира, но един път ми светна лампата и с В-Пауър на Шел ...
Та се чудя , ако е от горивната помпа и въпросния клапан - те или работят или не - т.е. трябва постоянно да дава проблеми ?
Ако са зацапани или запушени дюзи дали се оправят с по-калоричното гориво ?
Все ми се струва, че е от вода в нафтата.
Някой имал ли е подобна сага? Някакви съвети какво да направя?
Благодаря предварително!
Corolla Verso 2.0 D-4D 90 hp 2003
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Като наччало като ходиш друг път на диагностика, поискай да ти кажат номера на грешката и от там вече може да се ориентираш за какво иде реч. Иначе и аз не бих отказъл да ти сменя помпата и проблема да си остане. А варианта проба-грешка, който е типичен за напите географски ширини е доста разпространен.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
за какво служи всъщност този клапан ?IvoDobrev написа:Има нов модел на въпросният клапан и съответно в края на миналата година имаше и сервизна кампания.
Така е , Тати, но нали не всеки е длъжен да разбира от кодове грешки и т. н. За това всъщност им плащаш на специалистите ... а не да ги проверяваш , дали са сбъркали в диагнозата ...TATI написа:Като наччало като ходиш друг път на диагностика, поискай да ти кажат номера на грешката и от там вече може да се ориентираш за какво иде реч. Иначе и аз не бих отказъл да ти сменя помпата и проблема да си остане. А варианта проба-грешка, който е типичен за напите географски ширини е доста разпространен.
Corolla Verso 2.0 D-4D 90 hp 2003
-
Какво ще рече сервизна кампания. За какви коли е тази сервизна кампания (модел, година, вид двигател). Питам, защото и аз и баща ми караме Авенсис 2.0 д4д от 2005, обаче никой не се е обаждал за подобна кампания.IvoDobrev написа:Има нов модел на въпросният клапан и съответно в края на миналата година имаше и сервизна кампания.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
ZZ - добре съветваш човека, да НЕ зарежда от Шел, ама това с добавките можеше спокойно да го пропуснеш, защото НЕ Е вярно, дори си e направо задължително с нашите "ГОРИВА" .... Същия двигател, на Авенсис днес го оправихме, но не беше само с добавка .... Но пък проблема беше резултат от ТОЙОТА МАСЛО ...... Кво да ти кажа, да съм първия, да съм последния недоволен от тия продукти и сервизи ОК, ама стават все повече и повече и повечее..........
Ицо, слагай БАРДАЛ, ХАДО, КАСТРОЛ ако е истински кастрол - Лики Молито ги побългариха и нямат особено общо с преди.... Даже спокойно може да се каже, че няма особен ефект от тях... Има и още по-качествени добавки за гориво, но тях няма да коментирам, че ще стане МЕГА СПАМ laugh.gif

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Имам преки наблюдения върху 6 дизелови Тойоти:
1. Моята Corolla Wagon 2,0 D4-D (117 000 км)
2. На един приятел Corolla Verso 2,2 D4-D (94 000 км)
3. На жена му Corolla 1,4 D4-D (85 000 км)
4. 3 броя Land Cruiser 3.0 D4-D на колеги (не им знам точния пробег, но едва ли е малък, защото доста често ходят на ски в Алпите).
Нито една не е виждала добавки никога в живота си и нямат проблеми, поне засега!!!
1. Моята Corolla Wagon 2,0 D4-D (117 000 км)
2. На един приятел Corolla Verso 2,2 D4-D (94 000 км)
3. На жена му Corolla 1,4 D4-D (85 000 км)
4. 3 броя Land Cruiser 3.0 D4-D на колеги (не им знам точния пробег, но едва ли е малък, защото доста често ходят на ски в Алпите).
Нито една не е виждала добавки никога в живота си и нямат проблеми, поне засега!!!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Това, че за теб нямат проблеми, НЕ значи, че са наред ... Искаш ли съботата като дойда до София, да сравниш как работи моята Корола 1.4 д4д и твоята ?!? Да направиш разлика във вървене и като всичко ?!? А ако съм прав, после ще дойда с едно прясно внесено Версо 2.2 136к.с., което НИКОГА не е виждало БГ нафта, да видиш как работи тази кола, защото аз днеска си глътнах езика, а имаме Версо и чичо ми е кат теб - НЕМА НУЖДА.... Доообре, ама не точно, защото новия внос е направо СВЕТЛИННИ ГОДИНИ по-тих, мек и еластичен!!! А Круйзерите мисля, че и сам можеш да стигнеш до извода, защо няма проблем с тях - те половината километри не ги минават с наша нафта !!! ПРОСТО Е, АМА НЯКОЙ ТРЯБВА ДА СЕ СЪБУДИ !!! Един колега от тук, също говореше като теб с Авенсис, ама нещо мина на моя бряг, след 30л добавка.... .Айде недей, че всичките изброени коли ги имаме наши, не на приятели и ги знам НА ИЗУСТ!!! Рав4 2.2 д4д смени дюзи на 85000км - ЗАЩО БРЕ ЗИЗИ !??? НАЛИ НЕМА НУЖДА ??? Или просто за някой хора тракането на дизела си е нормално ..... МНЕ, те вървят, но не КАКТО ТРЯБВА, не колкото могат! ГОРЯТ ПОВЕЧЕ, ШУМНИ СА КАТ ФУРАЖОМЕЛКИ !!! Ама то това нормално..... А спокойно, те дюзите са евтинки вече, като ги дотрошиш, може и да се сетиш кво съм писал 3215725 пъти, ам ти си доктор и теб 3-4000лв не могат да те бутнат, забравих.... прости ми ..........