Би ксенон на новата корола

krasy k

Мнение от krasy k » 22 Юни 2011 12:13

Мечо, ако кажеш че и Авенсиса има прекрасни фарове те признавам за най-големия оптимист. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
[/quote]

Ееее, не съм съгласен.
Alfa Romeo 156 1.9 JTD - ex
Toyota Avensis 2011 2.0 D4D

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 22 Юни 2011 14:00

krasy k написа:Мечо, ако кажеш че и Авенсиса има прекрасни фарове те признавам за най-големия оптимист. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ееее, не съм съгласен.[/quote]

Ако съдя от подписа вероятно на новия Авенсис 3 най-сетне да са решили проблема с фенерите biggrin.gif Моето мнение е за Авенсис 2-преди и след фейслифт !

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 23 Юни 2011 02:06

Osram night breaker + свети много гот! Само дето 2 крушки са към 40 тина лева wink.gif

Мечо я кажи кои са читавите в Пловдив? :whistle:
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 23 Юни 2011 22:48

Vesko написа:
Me4oKyX написа:kiks - става въпрос, че крушките са ти или стари, или некачествени. Заедно с това, като добавиш и факта, че 100% фаровете ти са за реглаж - ето от къде идва твоя резултат. Отиди си вземи едни ОСРАМ крушки, мини след това някъде ХУБАВ реглаж на фаровете и после пак кажи дали не е около 3463543 пъти по-добре :thumbsup: Ако не съм прав, ще ти подаря един ксенон! Но слагаш истинска крушка и разпитай за качествен реглаж из твоя град, защото много малко хора могат да ползват стендовете както трябва.... Аз съм обиколил поне 15 стенда из Пловдив и с чиста съвест мога да кажа, че едва три от тези стават - другите просто се занимават с това, но крайния ефект е окьоравяване..... :whistle:
Мечо, за какво ти е стенд? Според сервизната документация (оригинално от тойота) за да си регулирасх фаровите ти трябва само бяла стена и рулетка :thumbsup: Е и отвертка за регулирането smile.gif
..... и майстор.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 23 Юни 2011 23:22

nowyaris написа:
Vesko написа:
Me4oKyX написа:kiks - става въпрос, че крушките са ти или стари, или некачествени. Заедно с това, като добавиш и факта, че 100% фаровете ти са за реглаж - ето от къде идва твоя резултат. Отиди си вземи едни ОСРАМ крушки, мини след това някъде ХУБАВ реглаж на фаровете и после пак кажи дали не е около 3463543 пъти по-добре :thumbsup: Ако не съм прав, ще ти подаря един ксенон! Но слагаш истинска крушка и разпитай за качествен реглаж из твоя град, защото много малко хора могат да ползват стендовете както трябва.... Аз съм обиколил поне 15 стенда из Пловдив и с чиста съвест мога да кажа, че едва три от тези стават - другите просто се занимават с това, но крайния ефект е окьоравяване..... :whistle:
Мечо, за какво ти е стенд? Според сервизната документация (оригинално от тойота) за да си регулирасх фаровите ти трябва само бяла стена и рулетка :thumbsup: Е и отвертка за регулирането smile.gif
..... и майстор.
triabva ti gramotnost da mojesh da chetesh:)

ivanrbox

Мнение от ivanrbox » 24 Юни 2011 23:01

От тези крушки на ТМ ауто, които са им в брошурата и светели синьо или бяло някой слагал ли е?

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 26 Юни 2011 22:38

KiLLeR написа:Osram night breaker + свети много гот! Само дето 2 крушки са към 40 тина лева ...
+1

Това е оптималния вариант!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

spookss

Мнение от spookss » 06 Юли 2011 08:06

подкрепям Me4oKyX за фаровете на тойотите които е изброил .Аз лично си купих от него ксенон за корола 2008 г. минах реглаж и свети убийствено добре !

Nixter

Мнение от Nixter » 12 Юли 2011 11:54

Четейки темата тъкмо се замислих дали да не сложа ксенон на Авенсиса и с това изказване че авенсисите нямали фарове - съвсем ме закопахте sad.gif Понеже се качих на авенсиса от голф3 и съм останал с усещането, че фаровете са страхотни. Аз и без това не карам много през нощта. Има ли смисъл от ксенон, ама честно?
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 12 Юли 2011 12:08

Дори при не особено сполучливите фарове на Авенсис, Рав4 2006-> разликата е огромна, дори след месец каране на Авенсиса ти, като се качиш на кола без ксенон, направо ще се чудиш как си могъл да си пречиниш такова нещо biggrin.gif Дори на кофти фарове, спрямо нормална крушка, разликата е толкова голяма, че все едно си карал на свещички..... А аз лично не виждам особена логика да сложа ОСРАМ или ФИЛИПС, заради липсата на гаранция и краткия живот на крушката.... 2 крушки хубави, са колкото 2 хубави ксенонови такива, но пък ксеноновите идват с 1 година гаранция примерно...

muf

Мнение от muf » 12 Юли 2011 18:14

Ще си кажа мнението без да ангажирам никого с него.
От опита ми с няколко коли с неоригиналени ксенонови светлини забелязах следното
В никакъв случй не осветяват по-добре от нови хубави фарове.
Всички отсреща ти присвяткват, явно заслепява.

Тоест ако някой не му светят добре фаровете може първо да види инсталацията и ако реши да дава пари да ги даде за нови фарове.
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 374 пъти

Мнение от slowtraveler » 12 Юли 2011 18:55

Колега, според мен регулирай си добре фаровете, полирай ги ако са набръждени (правят допълнителни разсейки)... И ще прогледнеш.

Ако конструктивно фаровете не са пригодени за ксенони (нямат съответната маркировка), по-добре въобще не се хващай...
Не че не могат да се сложат ксеноните - няма невъзможни неща, но няма да светят 'по правилата'....
Което е зле за насрещните...

За всеки случай прегледай и тази тема..

http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=9225
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

muf

Мнение от muf » 12 Юли 2011 19:03

slowtraveler написа: За всеки случай прегледай и тази тема..

http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=9225
много нагледно показано нещо което всеки ден срещам по пътищата
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 12 Юли 2011 20:46

kristian написа:За мен лично ксенон на нормален рефлектор би трябвало да се НАКАЗВА! (Нищо лично newmiro). Ксенон при цялата си яркост, трябва да е монтиран на "осветител" с определени светоразпределителни параметри. т.е. би трябвало да е "отрязано" светенето над определена височина. Иначе за сметка на собствения си егоизъм тормозиш насрещно движещите се като ги заслепяваш! Равносилно е на това да си караш нон-стоп на дълги и да говориш, че така е по-добре.
Така че аз бих гласувал за ксенон монтиран на подходящия фар,но няма такъв отговор. Ясно е че заводския заслепява по-малко.
+1 :thumbsup:

Кристиан го е обяснил толкова добре, че не ти трябва друго по темата. :whistle:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

sledge

Мнение от sledge » 24 Ное 2011 10:45

има специално ксенонови крушки, пригодени за рефлекторни фарове, които режат светлината. Дори Луксима има такива. Просто повечето хора в БГ не го знаят или може би не им дреме ... нали на тях им свети добре. Но в доста случаи е почти същото като да се кара на дълги за отсрещния шофьор

Публикувай отговор