Би ксенон на новата корола
-
- Получена благодарност: 1 път
Ееее, не съм съгласен.[/quote]krasy k написа:Мечо, ако кажеш че и Авенсиса има прекрасни фарове те признавам за най-големия оптимист. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ако съдя от подписа вероятно на новия Авенсис 3 най-сетне да са решили проблема с фенерите biggrin.gif Моето мнение е за Авенсис 2-преди и след фейслифт !
-
- Получена благодарност: 2 пъти
..... и майстор.Vesko написа:Мечо, за какво ти е стенд? Според сервизната документация (оригинално от тойота) за да си регулирасх фаровите ти трябва само бяла стена и рулеткаMe4oKyX написа:kiks - става въпрос, че крушките са ти или стари, или некачествени. Заедно с това, като добавиш и факта, че 100% фаровете ти са за реглаж - ето от къде идва твоя резултат. Отиди си вземи едни ОСРАМ крушки, мини след това някъде ХУБАВ реглаж на фаровете и после пак кажи дали не е около 3463543 пъти по-добреАко не съм прав, ще ти подаря един ксенон! Но слагаш истинска крушка и разпитай за качествен реглаж из твоя град, защото много малко хора могат да ползват стендовете както трябва.... Аз съм обиколил поне 15 стенда из Пловдив и с чиста съвест мога да кажа, че едва три от тези стават - другите просто се занимават с това, но крайния ефект е окьоравяване.....
Е и отвертка за регулирането
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
triabva ti gramotnost da mojesh da chetesh:)nowyaris написа:..... и майстор.Vesko написа:Мечо, за какво ти е стенд? Според сервизната документация (оригинално от тойота) за да си регулирасх фаровите ти трябва само бяла стена и рулеткаMe4oKyX написа:kiks - става въпрос, че крушките са ти или стари, или некачествени. Заедно с това, като добавиш и факта, че 100% фаровете ти са за реглаж - ето от къде идва твоя резултат. Отиди си вземи едни ОСРАМ крушки, мини след това някъде ХУБАВ реглаж на фаровете и после пак кажи дали не е около 3463543 пъти по-добреАко не съм прав, ще ти подаря един ксенон! Но слагаш истинска крушка и разпитай за качествен реглаж из твоя град, защото много малко хора могат да ползват стендовете както трябва.... Аз съм обиколил поне 15 стенда из Пловдив и с чиста съвест мога да кажа, че едва три от тези стават - другите просто се занимават с това, но крайния ефект е окьоравяване.....
Е и отвертка за регулирането
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
+1KiLLeR написа:Osram night breaker + свети много гот! Само дето 2 крушки са към 40 тина лева ...
Това е оптималния вариант!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Четейки темата тъкмо се замислих дали да не сложа ксенон на Авенсиса и с това изказване че авенсисите нямали фарове - съвсем ме закопахте
Понеже се качих на авенсиса от голф3 и съм останал с усещането, че фаровете са страхотни. Аз и без това не карам много през нощта. Има ли смисъл от ксенон, ама честно?

Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Дори при не особено сполучливите фарове на Авенсис, Рав4 2006-> разликата е огромна, дори след месец каране на Авенсиса ти, като се качиш на кола без ксенон, направо ще се чудиш как си могъл да си пречиниш такова нещо biggrin.gif Дори на кофти фарове, спрямо нормална крушка, разликата е толкова голяма, че все едно си карал на свещички..... А аз лично не виждам особена логика да сложа ОСРАМ или ФИЛИПС, заради липсата на гаранция и краткия живот на крушката.... 2 крушки хубави, са колкото 2 хубави ксенонови такива, но пък ксеноновите идват с 1 година гаранция примерно...
Ще си кажа мнението без да ангажирам никого с него.
От опита ми с няколко коли с неоригиналени ксенонови светлини забелязах следното
В никакъв случй не осветяват по-добре от нови хубави фарове.
Всички отсреща ти присвяткват, явно заслепява.
Тоест ако някой не му светят добре фаровете може първо да види инсталацията и ако реши да дава пари да ги даде за нови фарове.
От опита ми с няколко коли с неоригиналени ксенонови светлини забелязах следното
В никакъв случй не осветяват по-добре от нови хубави фарове.
Всички отсреща ти присвяткват, явно заслепява.
Тоест ако някой не му светят добре фаровете може първо да види инсталацията и ако реши да дава пари да ги даде за нови фарове.
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.
Rav 4 I 2.0 1998 г.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 374 пъти
Колега, според мен регулирай си добре фаровете, полирай ги ако са набръждени (правят допълнителни разсейки)... И ще прогледнеш.
Ако конструктивно фаровете не са пригодени за ксенони (нямат съответната маркировка), по-добре въобще не се хващай...
Не че не могат да се сложат ксеноните - няма невъзможни неща, но няма да светят 'по правилата'....
Което е зле за насрещните...
За всеки случай прегледай и тази тема..
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=9225
Ако конструктивно фаровете не са пригодени за ксенони (нямат съответната маркировка), по-добре въобще не се хващай...
Не че не могат да се сложат ксеноните - няма невъзможни неща, но няма да светят 'по правилата'....
Което е зле за насрещните...
За всеки случай прегледай и тази тема..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
много нагледно показано нещо което всеки ден срещам по пътищатаslowtraveler написа: За всеки случай прегледай и тази тема..
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.
Rav 4 I 2.0 1998 г.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
+1kristian написа:За мен лично ксенон на нормален рефлектор би трябвало да се НАКАЗВА! (Нищо лично newmiro). Ксенон при цялата си яркост, трябва да е монтиран на "осветител" с определени светоразпределителни параметри. т.е. би трябвало да е "отрязано" светенето над определена височина. Иначе за сметка на собствения си егоизъм тормозиш насрещно движещите се като ги заслепяваш! Равносилно е на това да си караш нон-стоп на дълги и да говориш, че така е по-добре.
Така че аз бих гласувал за ксенон монтиран на подходящия фар,но няма такъв отговор. Ясно е че заводския заслепява по-малко.

Кристиан го е обяснил толкова добре, че не ти трябва друго по темата.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.