Питане за двигателно масло CASTOL MAGNATEC
Питане за двигателно масло CASTOL MAGNATEC
Привет колеги.Питането ми е следното: Намерих една туба с масло КАСТРОЛ МАГНЕТИК, в канала на гаража.Според мен това масло е над 15г , дали си е изгубило свойствата?Може ли да го ползвам или да го изхвърля,като се вземе под внимание че не е отваряно и не е било на слънце.Благодаря предварително
Re: Питане за двигателно масло CASTOL MAGNATEC
ако имаш дизел можеш да го добавиш в нафтата за горивоperfekt написа:Привет колеги.Питането ми е следното: Намерих една туба с масло КАСТРОЛ МАГНЕТИК, в канала на гаража.Според мен това масло е над 15г , дали си е изгубило свойствата?Може ли да го ползвам или да го изхвърля,като се вземе под внимание че не е отваряно и не е било на слънце.Благодаря предварително

живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Да беше го написал вчера. Тъкмо тогава изхвърлих 4 литра на 11 месеца, хубаво синтетично масло Мотул. Щях да ти го подаря. Това, което си намерил и панти на вратите няма да смаже, а какво остава за двигателя ти. Но колата си е твоя и ти си знаеш кое е най-добре за нея.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Моля те само да не го изливаш в канализацията като всеки истински българин. Занеси го в най-близката масларница и го сипи в казана с отработено масло.
Предварително Благодаря за екологичното ти отношение към опасните за природата отпадъци!
Предварително Благодаря за екологичното ти отношение към опасните за природата отпадъци!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
В сервиза в който си обслужвам колите съм го занесъл, а те си имат варели за отработено масло. Това го правя всеки път като сменям масла.
Прочетете правилата на форума!
а запитвали ли сте се какво става с маслото след варелитеzi_zi_top написа:Моля те само да не го изливаш в канализацията като всеки истински българин. Занеси го в най-близката масларница и го сипи в казана с отработено масло.
- zi_zi_top
Рециклира се - пречиства се и му се добавят нови адитиви, след което се опакова и се продава отново.
Друг път за използването му е производството на пластмаси.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- Bass_Man
- Получена благодарност: 1 път
Зизи хубаво е да си мислиш някакви неща но фактите са , че в БГ няма нито една инсталация за рециклиране на петролни продукти . Та се получава нещо , като с разделното събиране на боклука и след това изсипването на кофите в едни и същи камиони и сметище .zi_zi_top написа:Рециклира се - пречиства се и му се добавят нови адитиви, след което се опакова и се продава отново.
Общо взето хубаво е да повтаряш това , което правят "по-високо" развитите но все пак трябва да се мисли каква е ползата .
най голяма част отива за отопление а да не говорим че всеки един сервиз трябва да заплаща за рециклирането на всеки литър масло и всеки филтър
а това още освен на документи не съм го виждал
да знаете от мен когато това стане значи българия се е оправила
а това още освен на документи не съм го виждал

да знаете от мен когато това стане значи българия се е оправила
-
- Получена благодарност: 2 пъти
В Русе има на фирма ЛУБРИКА,работи на три смени и ежедневно експедира за ИНСА.Bass_Man написа:Зизи хубаво е да си мислиш някакви неща но фактите са , че в БГ няма нито една инсталация за рециклиране на петролни продукти . Та се получава нещо , като с разделното събиране на боклука и след това изсипването на кофите в едни и същи камиони и сметище .zi_zi_top написа:Рециклира се - пречиства се и му се добавят нови адитиви, след което се опакова и се продава отново.
Общо взето хубаво е да повтаряш това , което правят "по-високо" развитите но все пак трябва да се мисли каква е ползата .
- zi_zi_top
Аз не знам какво има в Русе, но в Лукойл в Бургас има инсталация за стари масла и нефтопродукти!Bass_Man написа:... Аз казвам , че в БГ няма инсталация , а кой какво и на къде експедира си е негова работа .