Питане за двигателно масло CASTOL MAGNATEC

Аватар
perfekt
Обратна връзка:

Питане за двигателно масло CASTOL MAGNATEC

Мнение от perfekt » 09 Юли 2011 20:36

Привет колеги.Питането ми е следното: Намерих една туба с масло КАСТРОЛ МАГНЕТИК, в канала на гаража.Според мен това масло е над 15г , дали си е изгубило свойствата?Може ли да го ползвам или да го изхвърля,като се вземе под внимание че не е отваряно и не е било на слънце.Благодаря предварително

gena_bs
Автомобил: служебен
Благодарил/а: 348 пъти
Получена  благодарност: 93 пъти

Мнение от gena_bs » 09 Юли 2011 20:59

Виж му срока на годност! Най-вероятно е 5 години и можеш да смазваш само панти на врати с него!

Аватар
nikolov22

Re: Питане за двигателно масло CASTOL MAGNATEC

Мнение от nikolov22 » 09 Юли 2011 22:31

perfekt написа:Привет колеги.Питането ми е следното: Намерих една туба с масло КАСТРОЛ МАГНЕТИК, в канала на гаража.Според мен това масло е над 15г , дали си е изгубило свойствата?Може ли да го ползвам или да го изхвърля,като се вземе под внимание че не е отваряно и не е било на слънце.Благодаря предварително
ако имаш дизел можеш да го добавиш в нафтата за гориво smile.gif
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 09 Юли 2011 23:26

Да беше го написал вчера. Тъкмо тогава изхвърлих 4 литра на 11 месеца, хубаво синтетично масло Мотул. Щях да ти го подаря. Това, което си намерил и панти на вратите няма да смаже, а какво остава за двигателя ти. Но колата си е твоя и ти си знаеш кое е най-добре за нея.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 10 Юли 2011 00:20

Моля те само да не го изливаш в канализацията като всеки истински българин. Занеси го в най-близката масларница и го сипи в казана с отработено масло.

Предварително Благодаря за екологичното ти отношение към опасните за природата отпадъци! :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 10 Юли 2011 00:30

В сервиза в който си обслужвам колите съм го занесъл, а те си имат варели за отработено масло. Това го правя всеки път като сменям масла.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 10 Юли 2011 09:11

zi_zi_top написа:Моля те само да не го изливаш в канализацията като всеки истински българин. Занеси го в най-близката масларница и го сипи в казана с отработено масло.

Предварително Благодаря за екологичното ти отношение към опасните за природата отпадъци! :thumbsup:
а запитвали ли сте се какво става с маслото след варелите

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 10 Юли 2011 20:08

Рециклира се - пречиства се и му се добавят нови адитиви, след което се опакова и се продава отново.
Друг път за използването му е производството на пластмаси.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

xtreme

Мнение от xtreme » 11 Юли 2011 01:16

Зависи,
лично аз съм виждал как се взима от отработеното масло и се налива в резервоара на пасат 1.6D . И даже мисля ,че още го карат. Виждал съм го да си седи пред сервиза :whistle:

Аватар
Bass_Man
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 11 Юли 2011 02:11

zi_zi_top написа:Рециклира се - пречиства се и му се добавят нови адитиви, след което се опакова и се продава отново.
Зизи хубаво е да си мислиш някакви неща но фактите са , че в БГ няма нито една инсталация за рециклиране на петролни продукти . Та се получава нещо , като с разделното събиране на боклука и след това изсипването на кофите в едни и същи камиони и сметище .
Общо взето хубаво е да повтаряш това , което правят "по-високо" развитите но все пак трябва да се мисли каква е ползата .

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 11 Юли 2011 21:33

най голяма част отива за отопление а да не говорим че всеки един сервиз трябва да заплаща за рециклирането на всеки литър масло и всеки филтър
а това още освен на документи не съм го виждал smile.gif smile.gif smile.gif
да знаете от мен когато това стане значи българия се е оправила

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 12 Юли 2011 07:04

Bass_Man написа:
zi_zi_top написа:Рециклира се - пречиства се и му се добавят нови адитиви, след което се опакова и се продава отново.
Зизи хубаво е да си мислиш някакви неща но фактите са , че в БГ няма нито една инсталация за рециклиране на петролни продукти . Та се получава нещо , като с разделното събиране на боклука и след това изсипването на кофите в едни и същи камиони и сметище .
Общо взето хубаво е да повтаряш това , което правят "по-високо" развитите но все пак трябва да се мисли каква е ползата .
В Русе има на фирма ЛУБРИКА,работи на три смени и ежедневно експедира за ИНСА.

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 12 Юли 2011 07:09

Знам какво има в Русе ! Аз казвам , че в БГ няма инсталация , а кой какво и на къде експедира си е негова работа .

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 12 Юли 2011 07:12

Bass_Man написа:... Аз казвам , че в БГ няма инсталация , а кой какво и на къде експедира си е негова работа .
Аз не знам какво има в Русе, но в Лукойл в Бургас има инсталация за стари масла и нефтопродукти! :thumbsup:

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 12 Юли 2011 07:13

Да ве и една две летящи чинии има до тях :whistle: .

BTW: да знаеш , че на Лукойл нафтата и бензина отговарят на всички европейски стандарти и по качество не отстъпват на тези в Германия да речем ..............

Публикувай отговор