misli za nova RWD corolla
diametara na trabata niama da izlaje komputara pri uslovie che e s MAP sensor, toi e zakachen na itake manifoulda i edinstvenoto koeto go interesuva e naliaganeto tam, koeto niama nishto obshto s tova kakav e diametara na trabata pred nego. obache ako e s MAF sensor, togava sechenieto ima znachenie, tai kato sensora e zakachen na samata traba i meri kolichestvo preminal vazduh, kato go izchisliava na vazosnova na originalnia diametar na trabata, ako tozi diametar se smeni, komputara niama da go znae tova i shte izchusliava greshno.
kolkoto do temperaturnia sensor, toi e tam tochno za da znae komputara kolko vazduh ima v edinica obem, tai kato pri razlichnite temperaturi e razlichno. t.e. ako go izkluchish i slojish rezistor na negovo miasto, komputara shte si misli che vinagi kara na edna i sashta temperatura, saotvetno i vpraskvaneto niama da se kompensira. ili inache kazano, kogato vremeto e mnogo toplo kolata shte gubi moshnost, tai kato shte ima prekaleno mnogo benzin, pak kogato e mnogo studeno vremeto, togava pak shte e opasno za dvigatelia, tai kato shte ima prekaleno malko benzin. ideiata za rezistora e hitra, no pri uslovie che se kara samo v opredelen temperaturen diapazon(na vanshnata temperatura).
kolkoto do temperaturnia sensor, toi e tam tochno za da znae komputara kolko vazduh ima v edinica obem, tai kato pri razlichnite temperaturi e razlichno. t.e. ako go izkluchish i slojish rezistor na negovo miasto, komputara shte si misli che vinagi kara na edna i sashta temperatura, saotvetno i vpraskvaneto niama da se kompensira. ili inache kazano, kogato vremeto e mnogo toplo kolata shte gubi moshnost, tai kato shte ima prekaleno mnogo benzin, pak kogato e mnogo studeno vremeto, togava pak shte e opasno za dvigatelia, tai kato shte ima prekaleno malko benzin. ideiata za rezistora e hitra, no pri uslovie che se kara samo v opredelen temperaturen diapazon(na vanshnata temperatura).
->
нищо хотро няма - щото на практика температурния датчик е казал вече температурата, а повечето коли си имат цивилизован метод за обедняване/обогатяване в целия диапазон.ALTEZZA написа:ideiata za rezistora e hitra, no pri uslovie che se kara samo v opredelen temperaturen diapazon(na vanshnata temperatura).
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
-
chakaite be, kakvi chip-ove slagate? kajete po-konkretno, ECU??? na moiata kola poneje i e bil smenian dvigatelia, i biaha ostavili staroto ECU. az otidoh tuka pri edin pich i toi mi sloji ecu-to ot ORIGINALniat Dvigatel koito imam JDM D15B koito e 1.5L 130ps go vodiat. tozi chip sadurja koga da se vkliuchva 2-stage Vtec-a koito ima moiat dvigatel, i posle vurveshe po tiho i niakaksi po-mazno
i vse oshte e taka. slojil sum mu 60,000 mili i produljava da murka bez da mi gori gram maslo (samo zimata bara po malko ama pri dosta otricatelni temp. e normalno). za kakvi rezistori prikazvate?? kvi chipove tochno slagate be japan??? chip-ut koito e za ECU-to se slaga na edno ot praznite mesta v ECU-to i se zapoiava. tva li pravite?? az samo gledah ama poneje ne razbiram ot electronika (jichkadjiistvo) i az lichno ne bih mogul da go napravia sam....

- Japanese_fever
Abe tova ne e nikakuv chip, ne znam to`no kak mu kazvat, no na ebay se vodi "performance chip". Slojihme go taq ve4er zaedno s noviq filtur. Dane povqrva6 vsi4ko mina po noti, samo deto malko go pobalgarihme, 4e oniq ne bqha izpratili pone edna malka planka da ukrepim trubata na filtura. A mejdu drugoto tozi Eclipse deto majstorihme ima nqkakuv predpolagam AFM to4no sled filturnata kutiq. Mojta kola nqma takuv, no tq e s 10 godini po-stara de.
KAto cqla napravihme taka, 4e sega mu svetna service engine soon lampata biggrin.gif , koeto se o4akva6e, ama tova e za6toto maj ne sme go connectnali hubavo. Ina4e moje da si go vurnem v iriginalna poziciq.
Mom4eto zabelqza, 4e na prazen hod sa mu po-niski oborotite ot predi. Tova na kakvo mohje da se dulji???
Ako Lorda prai nekoj put testove moje da dojdem samo da zameri air/fuel ratioto, 4e mi e interesno kakvo sme napravili. laugh.gif
KAto cqla napravihme taka, 4e sega mu svetna service engine soon lampata biggrin.gif , koeto se o4akva6e, ama tova e za6toto maj ne sme go connectnali hubavo. Ina4e moje da si go vurnem v iriginalna poziciq.
Mom4eto zabelqza, 4e na prazen hod sa mu po-niski oborotite ot predi. Tova na kakvo mohje da se dulji???
Ako Lorda prai nekoj put testove moje da dojdem samo da zameri air/fuel ratioto, 4e mi e interesno kakvo sme napravili. laugh.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
-
- Japanese_fever
Znam 4e sa ta6ak, no edin priqtel iska6e da si slaga i tova be6e purvoto, na koeto popadnahme.
Ina4e air/fuel ratio-to s WideBand 6to da se meri trudno?
Ina4e air/fuel ratio-to s WideBand 6to da se meri trudno?

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
- Japanese_fever
-