Въпрос за интериорни детаили на авенсис 2000г

Аватар
himmer
Обратна връзка:

Въпрос за интериорни детаили на авенсис 2000г

Мнение от himmer » 06 Юли 2011 11:51

Конкретно ме интересува капака на жабката за очила, разположен м/у осветлението на купето над огледалото за задно виждане. Ново продава ли се или само втора употреба от моргите да търся? Може и да е смешо че искам да си го оправя, хем е практично хем и мнооого ме дразни че го няма. И второто е тапите за болтовете захващащи корите на вратите, липсват ми 3-4, малко но дразнещо..
Не съм перфекционист но все пак ако има надежда ще си ги оправя тези дразнители
Мерси предварително
TOYOTA AVENSIS SW 2.0 D4D 00, sol
Непушачите умират здрави!!!

Приятели, колеги, другари…
Моля “оправяйте” си жените, никой не е длъжен да им търпи лошото настроение!

Аватар
KiLLeR
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от KiLLeR » 06 Юли 2011 14:49

Кофти, че капачето го няма, колега. Моето беше там, но падаше wink.gif Нови надали ще намериш, а от официалните представители на ТОйота ще ти поискат безбожно много пари(почти съм сигурен). Шанса ти е да намериш от някоя, която се продава на части :thumbsup: Наистина е страшно практично и много удобно smile.gif

Другата възможност е тук от форума да попиташ http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=11597 тук колегата и за тапите също :thumbsup: Успех.
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

moloko

Мнение от moloko » 06 Юли 2011 16:31

Само капака на кутията ли го няма или пада или липлва цялта кутия..... Моя капак също падаше , но си оправих сам ....много е лесно.... Ако само капака е проблема питай .....ще обяснявам...

Аватар
himmer
Обратна връзка:

Мнение от himmer » 06 Юли 2011 16:44

moloko написа:Само капака на кутията ли го няма или пада или липлва цялта кутия..... Моя капак също падаше , но си оправих сам ....много е лесно.... Ако само капака е проблема питай .....ще обяснявам...
Липсва капака, и сега търся номера му като част... и дано някъде да се продава

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 06 Юли 2011 17:20

От автоморгите сигурно щего намериш даже може и да е като нов тъй като тази част несе използва много

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 06 Юли 2011 17:32

От моргите няма смисъл да търсиш-това се чупеше много лесно още докато бяха нови тия авенсиси.Капак отделно няма като рез. част, така че най добре си поръчай оригинални части.

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 06 Юли 2011 20:26

Защо да се набутваш? Ще поръчаш оригинална и пак ще се счупи. Има ли поне един Авенсис със здрава капачка?
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....

Аватар
himmer
Обратна връзка:

Мнение от himmer » 06 Юли 2011 21:40

МММММ значи ще се пригоди нещо :( , а така ми хареса идеята на японците, с тази жабка, гледах го и си мечтаех за 10лв. ще го оправя и край на мъките със слънчевите очила в колата, ама нейсе....
Абе това да е косура на този модел ще го преживея някак си :)

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 07 Юли 2011 00:08

Raya написа:Защо да се набутваш? Ще поръчаш оригинална и пак ще се счупи. Има ли поне един Авенсис със здрава капачка?
Моята,капачка е здрава( все още). wink.gif Колега, ако не намериш по моргите,пробвай по автокъщите където има такъв модел. Може да се навият да я свалят за някой лев. :thumbsup:
TOYOTA Avensis D4D-2002g.

gunner
Обратна връзка:

Мнение от gunner » 07 Юли 2011 00:47

А на мен ми е интересно как си събирате очилата в тая кутийка. Досега нито едни от мойте не са успели да влезат вътре - стърчат и на широчина, и на дълбочина, и то доста. Може би модел не по-голям от така наречените "ленънки" би паснал единствено. Тва за карината, ама предполагам на авенсиса е същата.
CARINA E 7A-FE

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 07 Юли 2011 01:17

gunner написа:А на мен ми е интересно как си събирате очилата в тая кутийка. Досега нито едни от мойте не са успели да влезат вътре - стърчат и на широчина, и на дълбочина, и то доста. Може би модел не по-голям от така наречените "ленънки" би паснал единствено. Тва за карината, ама предполагам на авенсиса е същата.
Влизат бе, моите са доста по-големи от ленънки, а и главата не ми е много малка laugh.gif Явно си падаш по огромните цайси wink.gif

На колегите с падащи капачета ще кажа, че решението е много просто и лесно. Сваля се целия капак от тавана, като се отвъртат двете болтчета и после се откачат жиците за лампичките. От вътрешната страна има два коносовидни метални нитчета, които незнайно защо се изплъзват и освобождават самата пантичка...Набиват се навътре по една капчица секундно и проблема е решен вечно :thumbsup:
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 07 Юли 2011 09:25

Можеби колега използваш очила с галеми стъкла и затова несе събират

Публикувай отговор