Теч в багажното отделение

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Теч в багажното отделение

Мнение от Nily_p » 01 Юли 2011 10:59

Ако скоро не спре да вали смятам да си зарибя багажника на Ауриса. Така когато ми се доходи за риба ще е нужно само да слезна до гаража и всичко ще е наред... mad.gif
Историята си има начало, а края не и се вижда много, много.
Накратко:
Преди месец установих, че багажника ми пропуска вода. Скокнах до ТМ на Цариградско и веднага приеха автомобила (може би защото го закупих преди месец от тях) и казаха да изчакам. Чакането бе 3 часа, накрая дойде приемчика връчи ми ключовете и каза "г-не всичко е наред, уплатнението на 5-тата врата около стопа се било подгънало"
Доволен взимам колата (какво от това, че шефа ще се кара за 3 те часа. То иначе нямам как да се отстрани повредата) Хубаво време ден по-късно отивам на автомивка да я излъскам и О'драма багажника пак във вода този път не само от лявата страна ами протекло и от дясно.... mad.gif Казах си изглежда тези в сервиза на Цариградско не стават, а и пари не ми взеха, така че дай да ходя на Сливница. Отивам там обяснявам какъв е проблема, и че съм ходил Царигр. Приемчика каза няма проблем оставете колата ние ще Ви се обадим. Такси 10 лв до офиса и към 17:00ч. още 10 за обратно. Дава ми ключовете и разписка за извършена услуга със сумата от 100 лв на нея. Питам за какво е сумата отговор " Ми за ремонта" казвам, че то мойто си е рекламация направо. тотговор" ми сервизите ни нямат нищо общо" тук отстраняването на проблема ви струва 100 лв. "
С талонче за отстъка, които бях придвидливо събрал сумата падна на 80 лв. Дали откачих от нерви? :cussing: Питам сега отстранен ли е проблема? Отговор : ми не съвсем ! Как така бе хора какво значи това?!?!? отговор: Ми от ляво е оправен теча, но от дясно не е. Според техника трябва да се смени цялото уплатнение на 5 -тата врата (разбирайте 250 лв.),но той каза също, че е възможно и да не е от това и да наблюдавате ако пак протече да оставите автомобила за 2-3 дни. Нужно е да разглобим всичко от задната дясна страна и да открием къде е проблема" Последен въпрос за какво ми искате 100 лв.? Отговор: Ми за ремонта от ляво....
Тръгнах си ядосан и разочарован. След последните няколко валежа в София баганика ми е подгизнал. Утре ще се заровя и се надявам да си отстраня проблема сам.
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!

moloko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от moloko » 01 Юли 2011 11:37

Ако имаш тапи на дъното на багажника - махни ги . Така поне няма да се задържа вода и да прави проблеми като "ръжда". Моя беше "налят" веднъж под резервната гума, така и не разбрах от къде влиза вода. След като махнах тапите и подсуших - до сега няма проблми... Интресното беше че вода имаше само на дъното при при гумата ,но ни и отстрани или по цялото дъно на багажника - на другите места беше сухо. имам подозрение че тече от задните стопове - има една малка фуга между стопа и метала. Мисля ако пак забележа вода да силиконирам тези фуги.....

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 01 Юли 2011 12:24

Колега аз при гумата нямам вода. Подгизва ми цялата стелка, но при гумата е сухо. Тече някъде при стоповете минава зад корите и излиза. Може ви ако махна стелката за да не се мокри ще стигне и до резервната гума, но все пак мисля да си свърша лично аз работата.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 01 Юли 2011 12:29

Ха значи ина Ауриса го има този проблем явно това е един проблем за Тойота защото ина моя Авенсис се пълни багажника с вода като ходих на сервиз просто ми казаха че това било заводски дефект /странно/

Аватар
lewstherin

Мнение от lewstherin » 01 Юли 2011 13:46

На мен ми се събира малко вода понякога при крика, Авенсис 1. Обаче е малко и не съм му обръщал внимание. Ако се случи да го забележа, просто подсушавам с нещо.
Посетете българския форум на Колелото на времето - http://truesource.50.forumer.com/index.php

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 01 Юли 2011 14:25

lewstherin написа:На мен ми се събира малко вода понякога при крика, Авенсис 1. Обаче е малко и не съм му обръщал внимание. Ако се случи да го забележа, просто подсушавам с нещо.
Ми не смятам това за нормално, но като гледам само мен ме дразни.
Все пак колата е на 3 години .... mad.gif

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 01 Юли 2011 14:29

как ще е нормално това нещо,я се поогледайте явно си има причина.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Igniter

Мнение от Igniter » 01 Юли 2011 16:46

lewstherin написа:На мен ми се събира малко вода понякога при крика, Авенсис 1. Обаче е малко и не съм му обръщал внимание. Ако се случи да го забележа, просто подсушавам с нещо.
На Авенсис 1 там над крика е клапата за изпускане на въздуха, при затваряне на багажника. Поне за седана.
Та клапата си има уплътнение, а и самата клапа е гумена. Уплътнението поне при мен се е поропукало, а гумата вече се е поизметнала...

kaloyanko

Мнение от kaloyanko » 01 Юли 2011 17:18

Колега, аз имах същия проблем преди и побеснявах.Малко да завали или да отида на мивка и багажника беше прогизнал, а като се застои тази влага, започваше да си понамирисва сериозно.
Проблемът се оказа се в стопа.Една жена реши един път да спре в задницата на колата и явно след ремонта са прецакали нещо като поставят обратно частите.Понатиснахме го оттук-оттам и се понамести, спря да влиза вода.Не го знам на някакви щифтове ли е или нещо от рода.Мина година и няма и помен от теч.Дано се оправи и при теб скоро и не се занимаваш с глупости повече.
Toyota Auris, 2007, 90hp, D4D

todor87

Мнение от todor87 » 01 Юли 2011 17:35

Моя Аурис се е мокрил няколко пъти но съвсем малко от дясната страна под стопа.Но не при всеки валеж,а само когато съм минавал по-бързо през големи гьолове.Като се махне страничния капак се вижда един отвор с клапички и си мислех,че влиза от там поради скороста,но така и още не съм отишъл да проверя.?.?.

slu4aen

теч

Мнение от slu4aen » 01 Юли 2011 21:21

Колега,ако си вътре в колата и някой "полива" с маркуч мисля,че ще видиш откъде влиза водата и ще си решиш проблема.Успех :thumbsup: .

314

Мнение от 314 » 02 Юли 2011 12:51

Ярисът наскоро беше протекъл от стопа. Като се демонтира, после уплътнението не държи. От там при дъжд или мивка се пълнеше багажника (през дупките за кабеите към стопа), а и в самия стоп имаше 2-3 пръста вода.

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 03 Юли 2011 12:54

Здравейте колеги,

Реших драмата с теча и съм много доволен. Цялата работа ми отне 2 часа! Преди минутка проверих и всичко е сухо, а след този дъжд, който вали от снощи 100 % вече трябваше да се е наводнило.
Какво направих:
Махнах стелката на багажника, крика и започнах да пръскам с марчкуча.
От към стопа се получи съсем малка струйка, която се засилваше като нацелех точно мястото с водната струя.
Махнах стопа и установих, че уплътнението му се е разместило и имаше видими следи къде точно не е прилепвало. Имаше и доста тиня в буквалния смисъл на думата. Уплътнението го почистих и подсуших(сешоара на жената свърши прекрасна работа). Зачистих и подсуших мястото където ляга уплътнението, малко по-дебела ивица силиконче по ръба (има си ръб, който помага при нанасянето на силикона), 3 часа на сухо и проблема е решен. :thumbsup:
Питам майсторите в ТМ : Толкова ли беше трудно да го установите бе! Ами ако си бях поръчал ново уплатнение на багажника за 250 лв. и след като го смените пак протечеше какво правим тогава а?? guns.gif Аре няма да се нервирам повече...

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 03 Юли 2011 13:39

Petar написа:Ха значи ина Ауриса го има този проблем явно това е един проблем за Тойота защото ина моя Авенсис се пълни багажника с вода като ходих на сервиз просто ми казаха че това било заводски дефект /странно/
значи колеги оказа се,че не е нормално заводски да си развъждате рибки в тойотите,много жалко! biggrin.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 04 Юли 2011 09:54

Колега лесно лисе сваля стопа да видя при мен как стоят нещата с уплътненията че и аз се наводнявам ohmy.gif

Публикувай отговор