Scott написа:pitbulmaniak написа:...Та, ИМА ЛИ НЯКОЙ с оплаквания от своя PRIUS?
На така зададен въпрос, едва ли ще получиш задоволителен отговор. От една страна, ако някой е стигнал дотам да има 'свой' Приус, то той е направил първоначалното проучване, и е купил колата с пълно съзнание какво предлага като цяло, a колата е достатъчно надеждна за да има недоволни от проблеми с нея. От друга страна, ако някой е направил проучване, пробвал е автомобила и е решил, че не си струва - то той очевидно няма 'свой' Приус.
Има естествено и трета страна - хора дето имат известен опит, покарали са малко Приус, който не е 'техен', или пък са прочели една-две статии за него, или са защитници на каузата 'Тойота убер алес' като цяло, вечни участници в спора 'дизел или бензин' и т.н., които общо взето си чешат езиците в тази тема. Та аз като един от тези хора, ако позволяваш, имам следните забележки:
- Приус е изключително 'градска' кола, не е удобен за дълъг път (това в отговор на колегата, който пусна темата с идея да ползва Приус и пътувайки много да спести от икономии на гориво)
- не е толкова икономичен, колкото производителя казва, т.е. може да се постигне разход от рода на 5.5 л/100км, но при поддържане на скорост под 110км/ч, вероятно 5 л/100км при скорост 90-100км/ч (виж по-горе)
- много безлично и вяло управление, нестабилен при страничен вятър.
.... и всичко друго са само плюсове, освен цената... както сам си забелязал.

Здравейте Тойота фенове

От скоро следя форума и съм прочетох доста интересни неща, някои от които ми помогнаха да се реша за Приус, за което не съжалявам
От ~2 месеца имам Приус 2 (май 2008), закупен употребяван на 3 години от ТМ Ауто на ~58xxx км.
Ще споделя лични наблюдения за разхода:
Зареждал съм само от Петрол, А95 обикновен и след изминати ~3000 км:
- при скорост 120 км/ч (на темпомат по Тракия) е 5.0 - 5.1 л/100.
- при скорост 90 км/ч (на темпомат след Стара Загора) е 4.3 - 4.4 л/100.
По принцип освен показанията "на компютъра" сравнявам с "литрите / изминатите километри", като зареждам 'до горе' преди и след пътуванията и показанията са идентични!
Преди седмица беше на профилактичен преглед след 60ххх км. Освен масло и филтри смениха и предни накладки, защото бяха на 30%.
Събота ходихме до Пловдив и се върнахме в неделя.
Със 120 км/ч (на темпомат по Тракия) ми показа 4.3л/100км, на което доста се изумих!!! и зарадвах естествено
(Все още не съм ходил да заредя на Петрол, защото гледам да падне под половината резервоар, за да заредя над 25л, за което дават +1л.)