Нов или стар автомобил

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
moloko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от moloko » 28 Юни 2011 09:21

Абсолютно безмислена тема и безмислен въпрос..... и пишат ли пишат....и всеки обяснява неща които нямат нищо общо нито с темата нито с въпроса , а тои е : "НОВ ИЛИ СТАР АВТОМОБИЛ". Много глупав въпрос колеги..... Все едно да питам нови или стари дрехи, нови или стари обувки, нови или стари мебели, нови или стари уреди....
безмислена история ....
И колегага които е задал въпроса в началото какво въобще се опитва да обясни.... иска да каже че е "супер играч" и с последните събрани парици е успял да си купи "супер автомобил втора употреба" ..... ми това е тъпо..колеги това за хвалене ли е ... Я да го видя аз ако случаино този същия човек имаше в някоя сметчица 30000, 40000 хиляди лева че и повече да ли щеше да направи същия избор.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 28 Юни 2011 16:28

nowyaris написа:...Това е прекалено хипотетично....
Не е никак хипотетично... Това е реалността.
Ако искаш да привлечеш клиента, то трябва да си изряден и по етикета.
Ако си клиент - тогава няма чак такова значение.
Поне в повечето случаи, но дори и като клиент има изключения. Пробвай да влезеш в някой луксозен ресторант по света с маратонки или джапанки, размахвайки пачка стотачки долари... Ще те изритат въпреки пачката....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 28 Юни 2011 19:30

cokata написа:...Слабо място му беше блока за управление на ел. джамовете много дъжд му се изсипа и последно време си отключваше и заключваше вратите и си сваляше и дигаше джамовете когат си иска...
Много често срещан прблем при Нисанките, имам преки наблюдение осново над 2-3 Сентри.
Малки дръвчета са, но стават.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 28 Юни 2011 19:54

Japanese_fever написа:
cokata написа:...Слабо място му беше блока за управление на ел. джамовете много дъжд му се изсипа и последно време си отключваше и заключваше вратите и си сваляше и дигаше джамовете когат си иска...
Много често срещан прблем при Нисанките, имам преки наблюдение осново над 2-3 Сентри.
"Враждата Голф vs Сивик е безмилсотна, обаче!
Онзи ден на трасето един голв II направи по-добри времена, ама той беше с двигател 2.0L и най-интересното нямаше ECU , имаше само някаква помпа-разпръсквач, която мениджира подаването на гориво, но компютър няма."
Shift_Изображение
Supra vs Skyline
Japanese_fever написа: Обещавам да не се отклонявам от темата и да...

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 28 Юни 2011 20:12

Васе, тука не говорим за Голф и/или Сивик, а за Нисанките и, че са дръвчета. Това си е мое мнение.
Гледам и на колегата по-горе му е направило впечатление недодяланото изпълнение на ел. отваряне и затваряне на стъклата.

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 28 Юни 2011 20:27

ами какво да очакваш,или е рено или идва от испания=все дърво!
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 28 Юни 2011 20:49

Japanese_fever написа:Васе, тука не говорим за Голф и/или Сивик, а за Нисанките и, че са дръвчета. Това си е мое мнение.
Гледам и на колегата по-горе му е направило впечатление недодяланото изпълнение на ел. отваряне и затваряне на стъклата.
"Аз с моето зверче вдигам най-много 40-50 мили."
Shift_Изображение
Supra vs Skyline
Japanese_fever написа: Обещавам да не се отклонявам от темата и да...

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 28 Юни 2011 21:01

Васе, кажи си мъката!
Какво дириш в тази тема? smile.gif

Аватар
cokata

Мнение от cokata » 29 Юни 2011 05:01

Айде пак са почва Рена и щуротий! в една друга тема писах какво им е френското ама на! :whistle:
Също така това няма НИЩО общо с коментиррания по- горе Нисан!
И да това наистина е често срещан проблем, не при нисанките, а само при сънитата tongue.gif И ако питаш мен сивиците са доста по големи дрЪвета! laugh.gif още не съм видял сивик на 600к пък и с не отварян мотор wink.gif
Та изпълнението не е чак толкова недодялано, все пак бая дъжд се изсипа върху въпросният блок и платката му беше леко изгорена в единия край и за това си правеше к'вот си иска
Toyota Carina E 1.8 7A-FE Liftback
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 29 Юни 2011 07:19

ТЕ И ЗИЛ-ОВЕТЕ В КАЗАРМАТА СИГУРНО КАРАТ по 1М мили + това карат и на бензин и на нафта, еднакво добре, но сега да ги хвалим ли като върхови достижения на техниката и инжинерната мисъл.

Иначе съм карал Кемри на 300К мили, а моя Сивик сега е на 140К мили.
Аз не съм казал, че Нисанките не стават, напротив стават, но са дървени. biggrin.gif

bgtapanar1

Мнение от bgtapanar1 » 29 Юни 2011 17:18

[quote="moloko"]Абсолютно безмислена тема и безмислен въпрос..... и пишат ли пишат....и всеки обяснява неща които нямат нищо общо нито с темата нито с въпроса , а тои е : "НОВ ИЛИ СТАР АВТОМОБИЛ". Много глупав въпрос колеги..... Все едно да питам нови или стари дрехи, нови или стари обувки, нови или стари мебели, нови или стари уреди....
безмислена история ....
И колегага които е задал въпроса в началото какво въобще се опитва да обясни.... иска да каже че е "супер играч" и с последните събрани парици е успял да си купи "супер автомобил втора употреба" ..... ми това е тъпо..колеги това за хвалене ли е ... Я да го видя аз ако случаино този същия човек имаше в някоя сметчица 30000, 40000 хиляди лева че и повече да ли щеше да направи същия избор.[/quote]

да, мило дете, имам и 50 и 100 и още нагоре бона...но това не са много пари изобщо...за други са малко...есенцията тук е, вече казах, че мога да си купя среден клас чистак нов автомобил за лична употреба, но няма да го направя след като втора употреба ми върши АБСОЛЮТНО СЪЩАТА РАБОТА като новия...без разбира се да се фичкам пред тоя и оня с чистак новия ми модел еди-кво си...
ето това не дава обикновено втората ръка автомобил, то е важно за тъпанарите, за кухите балони, които търсят с нещо да ги забележат, но обикновено им забелязват кухината в главата на фона на лъскавото ново возило. ама всеки си има мнение и желания, и нека си ги осъществява успешно...
тук му е мястото да вметна, че и един по-рядък модел кола втора ръка също предизвиква интерес у зяпачите, та собственика да се изпълва с налягане...
моя ярис е версо, а такива баничарки са малко у нас на фона на ярисо-манията и прескачащите се от 11 г насам ярисчета по пътищата,
за тва често съм забелязвал да я оглеждат с интерес, но това не ме кара да си дърпам тирантите, нали...
та мисля, че ти отговорих, мило дете...парите не са проблем, а разбирането на живота е различно!

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 29 Юни 2011 17:38

А колко хора ще останат без работа, ако хората престанат да си купуват нови автомобили и дрехи.... А като останат без работа на свой ред пенсионерите ще станат с още по-малки пенси... Така ще доиде още по-голяма рецесия smile.gif

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 29 Юни 2011 19:57

Vesko написа:А колко хора ще останат без работа, ако хората престанат да си купуват нови автомобили и дрехи.... А като останат без работа на свой ред пенсионерите ще станат с още по-малки пенси... Така ще доиде още по-голяма рецесия smile.gif
Ти си готов капиталист да идваш отсам океана! smile.gif

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 29 Юни 2011 19:59

Japanese_fever написа:
Забравих да спомена, че ключа за парното на Сентрата, който има 4 степени, обикновено след 10-тата година (а някой път и по-рано) се прецаква и работи само на 4-та, най силна степен. Просто му изгаря там една платка - абе сектантска, дървена работа... rolleyes.gif

muf

Мнение от muf » 29 Юни 2011 21:22

bgtapanar1 написа:
да, мило дете, имам и 50 и 100 и още нагоре бона...но това не са много пари изобщо...за други са малко...есенцията тук е, вече казах, че мога да си купя среден клас чистак нов автомобил за лична употреба, но няма да го направя след като втора употреба ми върши АБСОЛЮТНО СЪЩАТА РАБОТА като новия...без разбира се да се фичкам пред тоя и оня с чистак новия ми модел еди-кво си...
ето това не дава обикновено втората ръка автомобил, то е важно за тъпанарите, за кухите балони, които търсят с нещо да ги забележат, но обикновено им забелязват кухината в главата на фона на лъскавото ново возило. ама всеки си има мнение и желания, и нека си ги осъществява успешно...
тук му е мястото да вметна, че и един по-рядък модел кола втора ръка също предизвиква интерес у зяпачите, та собственика да се изпълва с налягане...
Ами купи си и дрехи от килограма.
Вършат същата работа, а ко си ги купиш розови пак ще направят впечатление.
Може да се регистрираш във всички форуми задрехи и да им обясняваш какви комплексари и тъпанари са тия балъци с новите дрехи щото искат да направят впечатление с нови коли, а това разбира се е комплексарищина.
Не е комплексарщина да разясняваш какво е комплексарщина и да правиш впечатление по всеки друг начин, но не и с нови дрехи
Успех biggrin.gif
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Публикувай отговор