Скоро бях на смяна на масло и като вдигнаха колата на подемника видях, че левият преден амортисьор е омаслен. "Майсторът" каза, че по-добре било да отида да ми го проверят някъде преди да го сменям, защото можело и да не се налага смяна.
Въпросът ми е да се занимавам ли с такава проверка или тя е безсмислена и направо да сменям предни амортисьори?
Имам и още един въпрос. Малко след това шофирах късно през нощта в дъжд по планински път и на един завой колата поднесе. Факторът превишена скорост го изключвам на 99.9%, тъй като бях много изморен и карах внимателно, а и точно там бях намалил много скоростта, тъй като на навигацията видях, че завоят е почти обратен.
Та вторият ми въпрос е - може ли това поднасяне да е заради този амортисьор или това е малко вероятно? Ако това има значение завоят беше ляв (в комбинация с обратен, нищо чудно да върти номера

Само да подчертая, че вторият ми въпрос е само от любопитство дали може да има такъв ефект от амортисьора, а иначе по мое скромно мнение, щом един амортисьор е омаслен (нямам предвид леко зацапан), той е за смяна, но бих искал да помоля за мнение по-компетентни люде.