Добавка XADO?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 352 пъти
- Получена благодарност: 384 пъти
Мнение от slowtraveler » 15 Юни 2011 10:46
Първите 1000км го жалиш малко да се понапаснат чарколаците, след това - газ и толкова...
За добавките - всеки си решава сам...
Имам приятел(търпи бъзикане с марката) с що-годе нов VW пасат - 2008г.
Вече е на около 100х.км, колата не я спира ни зиме ни лете и няма проблем. Никакви присадки не слага. Лятото зарежда в големите бензиностанции. Зимата става малко по-стриктен и налива само ОМВ Алпин. И толкоз...
Сипва нафта, обслужва си колата и кара...
Колко години смятате да експлоатирате колата и колко мислите че и е живота?
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 15 Юни 2011 17:05
Точно такова мислене, ТРЯБВА да се избягва! Защо правим нещо, като после то само донесе проблеми??! Мислиш ли, че тези работи, не се връщат !??? Сега ти е добре, сега не те еня за нищо и никой, щото е нова колата и т.н. и т. н.... Нещо кат бат Зизи си и ти батка........Старите поколения изобщо не гледате напред, не мислите и като цяло ЛОГИКАТА ви е абсолютно чужда.... Вие може да намерите само СМИСЪЛ в дадено нещо, а СМИСЪЛ и ЛОГИКА почти винаги нямат НИЩО общо!!! И постоянно се обоснававате с "ОФИЦИАЛНИ" данни, ОФИЦИАЛНИ източници и подобни глупости за хората, които НЕ ИСКАТ да знаят нещо реално и ЛОГИЧНО

Крайно време е да се поразъсните бе хора, все пак вашите неври, вашето здраве трошите, за да купите нещата, които ползвате!! Няма голяма логика да е потрошено след като свърши гаранцията, а вашите нерви и пот и труд и здраве да са на вятъра!! ЛОГИКАТА ЛИПСВА!! А ЛОГИКАТА е най-важното нещо!! Смисъл всеки може да намери собствен във всяко нещо, във всяко деяние, но ЛОГИКА няма ли - значи нещото НЕ Е ИСТИНСКО!! И НЕ МОЖЕ да бъде ВЯРНО!!!
Me4oKyX
Мнение от Dizzle » 15 Юни 2011 17:52
може да го няма за по-високите класове... незнам. в моята книжка пише: (по спомен, не съм сигурен за километрите) първите 5000км да се избягва рязко подаване на газ, високи скорости и високи обороти. както и да го погледна на разработване ми приличаslowtraveler написа:Така е - вече го няма разработването на автомобила както в миналото..
Lexus IS 250
Dizzle
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 15 Юни 2011 18:44
Което не означава, че съм съгласен с нея.
Но и се надявам и ти да разбереш моята:
1. Смятам за глупаво да наливам в колата всеки бълвоч, който се рекламира наляво и на дясно, с неясен ефект, при условие, че колата работи прекрасно и без него, а просто наливайки препоръчаните от производители гориво, масла, други течности.
2. Смятам за разумно при първа проява на износване, да сменя износения детайл, и да продължа експлоатацията по старому, вместо да се надявам на някакви присадки, които 'да напластят неизносваем слой и т.н.'
3. Който е взел от мен кола, се е радвал доста години на безпроблемна експлоатация. Поне за предходните. Надявам се ако новия собственик на Авенсиса ми е във форума, да сподели имал ли е някакви сериозни проблеми с колата, която той закупи на 93х.км реални.
4. Смятам, че производителя се е съобразил с много повече фактори, отколкото ти в работилничката. Като например, че може да направи автомобила безпроблемно не 120к.с., а 150к.с., но този автомобил не би могъл да го внесе в някои страни (или въобще да го изнесе от своята), заради екологичните норми, спрямо които трябва да отговаря двигателя.
И в един момент се появява модификация тип ТНТМ, с много добър ефект по конкретни показатели, например мощност, разход, но с незнаен ефект върху други показатели (включително екология, температура например на филтрите/катализатор, ресурс на двигателя)...
Ако си гледал 24 на Льо-Ман, то навярно ти е направило впечатление супер-дизелите(без майтап) и на Ауди и на Пежо... Да, вървяха много и не се счупи нито един (освен в катастрофи), ама май доста пропушваха (особено като излизаха от едно хълмче и се виждаше на фона на небето biggrin.gif )...
Просто при тях е наблегнато единствено на мощност, гъвкавост и издържливост. Но такъв двигател не можеш да пуснеш в масово производство, защото там играят други правила...
По същия начин ти можеш да модифицираш кой-да е двигател, като наблегнеш на някои параметри, за сметка на други. За съжаление всичко в инженерните науки е компромис. Дали ще е здравина за сметка на тегло, или цена, или баланс мощност/екология - търси се разумния компромис.
П.С. за разработването: цитат от моята книжка:
За автомобила ви не се изисква никакво специално разработване, но спазването на някои предпазни мерки през първите 1 000 км пробег може да спомогне за качествената работа, икономичността и дълготрайността на вашия автомобил

slowtraveler
nowyaris
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 16 Юни 2011 01:15

Me4oKyX
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 16 Юни 2011 09:45
Те и в църквата така говорят, и то с добри намерения laugh.gifMe4oKyX написа:...Не МОЯТА истина, а ИСТИНСКАТА истина.........
Тъй-като обичам да експеримента, ще изчакам твоите 'официални' данни.
След което ще те помоля да ми изпратиш 'истинската' присадка (случайно да не попадна с моя тесен кръгозор на някоя 'неистинска' присадка), и ще публикувам моите 'официални' данни и резултат (поне за едно-две зареждания)... Но единствено и само : присадка към горивото. Нямам никакво, дори и най-малко намерение да наливам нещо в маслената система.
Относно тея 30% икономия искрено се надявам да не си толкова невеж (въпреки, че
), че да вярваш, че такава разлика може да се постигне само с присадка laugh.gifневежеството е блаженство
П.С. абе при покупка от автоджамбазите защо хората с притеснение споменават 'само да не са набляли присадките'... Навярно ако бяха с по-широк кръгозор би трябвало да се радват на това biggrin.gif
slowtraveler
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 16 Юни 2011 11:26
Те хората така били казвали, те тези това казвали, че може - ТЕ ТОВА Е СМИСЛЕНОТО, но е ЛИШЕНО ОТ ЛОГИКА biggrin.gif Същите ТЕЗИ, са казвали преди, какви ли не работи и хора като теб са продължавали да вярват! По тази логика, всички трябва да караме БМВ и МЕРЦЕДЕС, да слушаме ЧАЛГА, да се наливаме кат прасета при всяка появила се възможност, тряа да сме послушни, прости и ограничени..... Много хора влизат в графата и това е още по-страшното, а огромна част от старото поколение, дори не може да си представи друго съществуване..... Гледай един Zeitgeist или нещо от сорта, да вземе нещо българско и ЛОГИЧНО в теб да се събуди.... Ама надали ще се получи това нещо, прекалено дълбок сън си заспал приятелю.... ЛЕКА НОЩ, повече няма да си хабя пръстите, като ти явно НЕ ЧЕТЕШ и дори не искаш да видиш простата логична истина laugh.gif
Me4oKyX
-
- Благодарил/а: 20 пъти
- Получена благодарност: 24 пъти
Мнение от mirott » 16 Юни 2011 12:06
Аз с довавка Хадо си реших проблем за който трябваше да дам над 500 лв за ремонт, а ти ми обяснявай как съм невежа biggrin.gif ...Парите са си ваши-пилейте си ги!Но не обяснявайте на хорицата как видите ли тия добавки били измама!!!
mirott
-
Мнение от mitoko » 16 Юни 2011 12:41

mitoko
-
Мнение от scorpion » 16 Юни 2011 13:24
В конкретния случай има изразени две становища: едното е ЗА, другото ПРОТИВ ползване на добавки.
Мисля, че най-добре ще бъде ако се пусне една анкета и по този начин ще видим, кое мнение е преобладаващо.
Лично смятам, че за нов ГАРАНЦИОНЕН автомобил АКО не е изрично упоменато и/или изрично забранено в съответното ръководство за експлоатация НЕ трябва да се слагат добавки. След изтичане на гаранционния срок е преценка на собственика, както и риска свързан с резултата от ползването.
Лично мнение, като ако има анкета бих заявил: Против добавките в гаранционния срок, ако не са препоръчани от производителя !
scorpion
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 16 Юни 2011 15:22
Me4oKyX написа:.... като се върне в Пловдив, ще му направим пълен тест за вредните емисийки и ще има и ОФИЦИАЛНА информация ....
И аз така си помислих че ще станеMe4oKyX написа: нямам НИКАКВО намерение да изкарвам факти, нито за теб, нито за някой друг

Ама нейсе - 'неверниците' пак ще си останем със затворени очи, защото 'просветените' имат да реализират едни печалби laugh.gif
Украинците (най-вероятно на база разработки на ХАДУ - Харковския автотранспортен университет) решават да правят пари (напълно логично и правилно, при условие, че си вложил едни средства в разработки), и правят отделна фирма. Ами хубаво (дори и разработките да са ги 'откраднали' от ХАДУ).
По същия начин са започнали например Liqui-Moly преди едни 60 години с молибденовите добавки към тяхното си масло.
Има обаче един тънък момент, който явно убягва на Мечо....
'Супер' присадката не е тествана с конкретното масло, и не е гарантирано какво ще е взаимодействието с другите 'супер' присадки на другите навярно не по-глупави, и със сигурност по-опитни производители.
Навярно за да разсеят тези съмнения, ХАДО произвеждат и масла със същата тази 'супер' присадка, които са тествани в дадената комбинация, отговарят на експлоатационен и вискозитетен клас, и които не виждам никакъв проблем да бъдат използвани...
Но да си наливам 'специалната' присадка към друго 'специално' масло, върху което е работил друг екип/производител, и да си експериментирам със собствения двигател, вместо да се възползвам от готовия и изпитан продукт (например готово масло на ХАДО, отговарящо на експлоатационния и вискозитетен клас, препоръчан от производителя на автомобила) ми се струва изключително нелогично (да не кажа по-силна дума)...

slowtraveler
Мнение от Dizzle » 16 Юни 2011 17:12
1. BARDAHL - 10/10 - по-пъргава в ниските, отново се чува турбото,двигателя заработва като нов, отстранява последиците от кофти дизел (не повреди), по-нисък разход. изпитано 3 пъти. Освен това от Тойота (русенската, където са ми познати) ми казаха,че доста дизели на много километри и години са съживили с тази добавка, за което абсолютно им вярвам.
2. ХАДО - 6/10 , цена 10/10 - усеща се по-пъргава в ниските, отново се чува турбото , перфектно съотношение качество/цена (около 3.40лв от Me40)
3. Лики Моли - ефект 1/10 (не се усеща разлика) (7лв)
за бензиновите добавки и ефект незнам как е, може би ефекта(ако има такъв) е по-малко осезаем
Lexus IS 250
Dizzle
Мнение от dimivan » 16 Юни 2011 19:41
dimivan
Мнение от Dizzle » 17 Юни 2011 18:45
не съм я пробвал, но съм чувал само добри отзиви за нея. ето ти клипче,което описва как работи:dimivan написа:Като стана въпрос за добавки за гориво - някой ползвал ли е добавката, която я препоръчват в Тойота, специално за комън рейл? Pro tec и е името, ако не се лъжа. Какви са ви отзивите за нея? В Тойота я предлагат за щяло и нещяло. Дали е толкова добра или просто - това имат, това предлагат?
http://www.pitstopbg.com/service/compon ... Itemid,27/
Lexus IS 250
Dizzle
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru