19К. Май се появи проблем с рейка ! Не мога да повярвам.. .

Публикувай отговор
scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 13 Юни 2011 11:26

:angryfire: :angryfire: :angryfire:

Само 600 км пробег (и то извънградско!) и ... отново.
NO COMMENT !

Nixter

Мнение от Nixter » 13 Юни 2011 15:29

Ами нищо ново под слънцето mad.gif Оправят ти нещо в Тойота и после пак се разваля. Аз съм така със скърцащ (хлопащ) педал на съединителя. Оправиха го гаранционно към края на гаранцията и после пак се разхлопа. Само че вече не съм в гаранция и няма да отида да ми го оправят. Прилича ми на хранилка. Надявам се единствено да не ми се откачи педала някой ден в движение sad.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 14 Юни 2011 00:10

На моята Корола имаше такъв проблем и преди 2 години ми го отстраниха гаранционно.
Да чукна на дърво вече 20 000 км и не се е появил пак.

scorpion

Мнение от scorpion » 14 Юни 2011 10:14

Вчера бях в сервиза. Много любезно ми обясниха, че всичко било сменено предния път и според тях това припукване, особено при загасен двигател било нормално. Дори ме уверяваха, че и при другите Авенсиси било така ! Моите уважение но за мен това е конструктивно недомислие.

Колеги с Авенсис 2 - моля да пробвате дали при енергично завъртане на волана (разклащане ляво-дясно) при загасен двигател има някакво припукване/прищракване ?!? Благодаря предварително !

Апропо, запазих си правото след предстоящата почивка да посетя сервиза отново и ако оплакването ми продължава ще настоявам за смяна, вкл и на рейката.

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 18 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 14 Юни 2011 11:28

Това припукване толкова ли е дразнещо , когато колата е в движение ? При нормално усилена музика и каране по хубав път чува ли се нещо или проблемът е само при изгасен двигател и напъване на волана ? Днес ще пробвам и ще пиша пука ли или не biggrin.gif
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 14 Юни 2011 16:36

scorpion написа:Колеги с Авенсис 2 - моля да пробвате дали при енергично завъртане на волана (разклащане ляво-дясно) при загасен двигател има някакво припукване/прищракване ?!? Благодаря предварително !
При мен има леко припукване (това е точната дума) във волана.
Без значение дали колата е изгасена или запалена се усеща един и същи много лек луфт във волана, който обаче не се предава на колелата (усещам с ръка, че колелата се движат по време на луфта във волана). То е толкова слабо изразено, че не знам и аз как да го опиша точно.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

scorpion

Мнение от scorpion » 14 Юни 2011 16:57

digitalpr написа:
scorpion написа:Колеги с Авенсис 2 - моля да пробвате дали при енергично завъртане на волана (разклащане ляво-дясно) при загасен двигател има някакво припукване/прищракване ?!? Благодаря предварително !
При мен има леко припукване (това е точната дума) във волана.
Без значение дали колата е изгасена или запалена се усеща един и същи много лек луфт във волана, който обаче не се предава на колелата (усещам с ръка, че колелата се движат по време на луфта във волана). То е толкова слабо изразено, че не знам и аз как да го опиша точно.
При запален автомобил не се усеща припукването (нека да го наречем така) и при движение също (или много рядко). Но при загасен двигател се усеща. Ясно е, че трябва да има някакви технологични луфтове но чак пък такова пукане rolleyes.gif
Затова и поисках мнение на колеги с този модел.
Другия вариант е да дойда живот и здраве на някоя от сбирките и да си "пукаме" воланите wacko.gif
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Аватар
digitalpr

Мнение от digitalpr » 14 Юни 2011 17:23

Най-много докато сменям маслото следващия път да мина през върнатите автомобили, да видя дали им пукат така воланите biggrin.gif

Аватар
lederman

Мнение от lederman » 14 Юни 2011 18:05

и аз направих проверката. при загасен двигател има лек луфт на волана. в зависимост дали е "навит" волана или е "на право" луфта е различен. като се стигне до края на луфта има леко причукване но дали е това което и ти наблюдаваш .... не нам biggrin.gif .
когато работи двигателя луфта изчезва и при движение колелата си реагират нормално... толкоз от мен :) ако искаш да провериш сам по цял ден съм в Павлово (на работа но не е проблем да изляза).

поздрави :thumbsup:
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

scorpion

Мнение от scorpion » 15 Юни 2011 09:42

Благодаря за отговорите. Вероятно говорим за едно и също.

Дано аз да съм в грешка и всичко да е ОК. Като я пораздвижа сега живот и здраве повечко през почивката ми ще правя констатиции...

Поздрави !

Аватар
lederman

Мнение от lederman » 11 Юли 2011 18:00

изрових малко информация по въпроса

стр. 50-4 от сервизната инструкция. (там има и картинка)

ON–VEHICLE INSPECTION
1. CHECK STEERING WHEEL FREEPLAY
(a) Stop the vehicle and face the tires straight ahead.
(b) Rock the steering wheel gently up and down with a finger
lightly
, check the steering wheel freeplay.
Maximum freeplay: 30 mm (1.18 in.)

обърнете внимание... на удебеленото :) ако сме тествали по-грубичко сигурно затова "пука" и " чука :)
и другото което ми прави впечатление е доста големият луфт 3 см. си е доста :)

и още малко :
Oil pressure power steering:
Abnormal noise :
1. Power steering fluid level (Low)
2. Steering system joints (Worn)
3. Power steering vane pump
4. Power steering gear

Electric power steering:
Abnormal noise:
1. Steering system joints (Worn)
2. Steering column (Electric power steering)

поздрави :thumbsup:
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

Аватар
digitalpr

Мнение от digitalpr » 14 Юли 2011 12:19

Някой знае ли дали този BRUNOX Turbo Spray, с който е описано че се смазва проблемното ямсто, може да се замени с WD40?

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 14 Юли 2011 17:44

може,ставало и с други подобни.ако търсиш немски продукт гледай на него да пише 'Kriechöl' ! wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
dap

Мнение от dap » 15 Юли 2011 23:56

колега scorpion ако ще те успокои, от май месец карам новото Ц4 2011, още на първите 2к се появи въпросното отвратително похлопване откъм кормилния прът. В момента е на 10к и похлопването / потропването се увеличава, особено с ниска скорост на неравен път (павета). Не ми се мисли ако стигна до 19к. какво ще да е wacko.gif .

П.П. на 5к. направих първо влизане в бокса(не запали)

Поздрави!!!

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 16 Юли 2011 00:45

dap написа:от май месец карам новото Ц4 2011
Какъв е този модел тойота/леаксъс?

Публикувай отговор