Шум при 1800 оборота и при натискане на съединителя

kutiev

Шум при 1800 оборота и при натискане на съединителя

Мнение от kutiev » 11 Юни 2011 13:45

Колеги, притежавам Avensis (2003, 2.0, 116 Hp, D4D) от 3 месеца, но има странен проблем. При натискане на съединителя по време на движение се чува странен затихващ шум в ляво, който мога да оприлича на тракане. Първоначално помислих, че е маховика - Смених: Маховик и комплект съединител с чисто нови. Проблема обаче остана, единствения плюс е, че педала вече не е твърд като преди.
Не знам дали има връзка с това, но при 1800 до 2000 оборота от двигателя се чува странно ръмжене - пак само по време на движение. На празен ход всичко е ОК, дори и при тези обороти.
Моля за помощ и компетентни мнения, каквито виждам, че във форума не липсват. Благодаря предварително!
Toyota • Avensis • 2.0 D-4D (116 Hp)

Аватар
diesel_power
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от diesel_power » 11 Юни 2011 14:14

Накарай някой да дава гас до към 2000-2500 рязко и да отпуска ,а ти виж като натиснеш кутията на въздушния филтър дали ръмженето спира.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Re: Шум при 1800 оборота и при натискане на съединителя

Мнение от LEXUS » 13 Юни 2011 00:37

kutiev написа:Колеги, притежавам Avensis (2003, 2.0, 116 Hp, D4D) от 3 месеца, но има странен проблем. При натискане на съединителя по време на движение се чува странен затихващ шум в ляво, който мога да оприлича на тракане. Първоначално помислих, че е маховика - Смених: Маховик и комплект съединител с чисто нови. Проблема обаче остана, единствения плюс е, че педала вече не е твърд като преди.
Не знам дали има връзка с това, но при 1800 до 2000 оборота от двигателя се чува странно ръмжене - пак само по време на движение. На празен ход всичко е ОК, дори и при тези обороти.
Моля за помощ и компетентни мнения, каквито виждам, че във форума не липсват. Благодаря предварително!
Този двигател, който цитираш не съм чул да е нужно да му се сменя маховика. Пробвай да смениш и скоростната кутия и пак слушай. biggrin.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

kutiev

Мнение от kutiev » 13 Юни 2011 08:48

Стария маховик даваше отклонение на много голям ъгъл в сравнение с новия, така че определено си беше за смяна. Лошото е че проблема остана. Не е силно тракането, но мен ме дразни защото го зная.

Аватар
jury

Мнение от jury » 14 Юни 2011 08:05

Лагер в скоростната кутия?

kutiev

Мнение от kutiev » 14 Юни 2011 09:23

jury написа:Лагер в скоростната кутия?
Много е възможно. Тъй като тракането след натискане на съединителя е затихващо и след няколко секунди 1-2 спира, а по това което чета от форума има някакъв първичен вал в скоростната кутия, който спира да се върти първи след натискане на педала. Ако той им разхлопан лагер ... не знам.

kutiev

Мнение от kutiev » 16 Юни 2011 11:42

diesel_power написа:Накарай някой да дава гас до към 2000-2500 рязко и да отпуска ,а ти виж като натиснеш кутията на въздушния филтър дали ръмженето спира.
Железен си колега, Евала :thumbsup: - оказа се напълно прав за филтъра. В крайна сметка закарах колата в оторизирания сервиз на Тойота в Бургас ( уникално бърза реакция и точна диагноза).
Резултат към момента - шума на 1800-2000 оборота - от въздушния филтър. Тракането - от качеството на изработка на демпферния маховик ( не е проблем - не може да възникнат усложнения, нито се очаква увеличаване на нивото на шума)- просто е такъв. Допълнителни проблеми - подгревателни свещи за смяна. Усложнения - две от свещите са спекли и е възможно да се скъсат (сега тръпна в очакване дали ще успеят да ги развият).

moloko

Мнение от moloko » 16 Юни 2011 12:01

kutiev написа: Тракането - от качеството на изработка на демпферния маховик ( не е проблем - не може да възникнат усложнения, нито се очаква увеличаване на нивото на шума
Колега сигурен ли си в това което си написал или някой ти го каза....
Какъв маховик и съединител сложи от коя марка и ако е възможно колко ти излезе.....? Имам определени съмнения за това тракане в маховика.....
Сигурен ли си в мястото и хората които са ти направили смяната .... видя ли новите части преди да ги сменят......

kutiev

Мнение от kutiev » 16 Юни 2011 12:56

Да нямам съмнения. Сервиза в който го смениха е сигурен (познат ми е). Поръчах новия маховик от Софийска фирма. Получих го лично по куриер и носих стария за да ги сравня. И двата са LuК. В момента стария е в мен.
Цената на новия беше 1150 лв. ( чисто нов в оригинална опаковка и комплект с болтовете).

moloko

Мнение от moloko » 16 Юни 2011 15:40

Искаш да кажеш че оригиналния маховик е бил "ЛУК" .......!!!!????? Демпферен ??????
Имам стопроцентова сигурност че оригиналния маховик и съединител на Toyota Avensis 1 e AISIN . Твоята е от следващото поколение но не ми се вярва да е с друг съединтел.

Ако трябва ще взема да снимам стария свален комплект за да се убедиш..........
Тои още ми стои на терасата ..... да ми напомня за следващия път в които тръгна да купувам кола...... :thumbsup:
И те уверявам че след смяната никакви чукания и тракания няма.... Аз го бях писал в темата си , но не вярвах че колата може да и ма толкова мек педал и мотора да заработи доста по тихо...... А дадох 100 лева повече.... за AISIN

kutiev

Мнение от kutiev » 17 Юни 2011 08:02

moloko написа:Искаш да кажеш че оригиналния маховик е бил "ЛУК" .......!!!!????? Демпферен ??????
Имам стопроцентова сигурност че оригиналния маховик и съединител на Toyota Avensis 1 e AISIN . Твоята е от следващото поколение но не ми се вярва да е с друг съединтел.

Ако трябва ще взема да снимам стария свален комплект за да се убедиш..........
Тои още ми стои на терасата ..... да ми напомня за следващия път в които тръгна да купувам кола...... :thumbsup:
И те уверявам че след смяната никакви чукания и тракания няма.... Аз го бях писал в темата си , но не вярвах че колата може да и ма толкова мек педал и мотора да заработи доста по тихо...... А дадох 100 лева повече.... за AISIN
Купих автомобила на старо. Не твърдя, че маховика който смених е бил оригинален, но и стария и новия бяха на LuK и двата демпферни.
И аз го пазя със същата цел.

Публикувай отговор