Добавка XADO?
Добавка XADO?
Привет на всички.Имам Аурис 2.0д4д от 2години и 2 месеца и сам на 50к.Та,четох разни положителни неща за тази добавка за двигателя и се чудя дали да си сложа?Моля някой,ако има впечатления от нея да даде акъл. 

http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?p ... dd70aa0a31
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?p ... c5c71daf7f
Мисля ,че ще можеш да добиеш представа дали са добри.
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?p ... c5c71daf7f
Мисля ,че ще можеш да добиеш представа дали са добри.
A car without TURBO is like a man without BALLS!
От добавка за двигателя определено нямаш нужда - по принцип такива се слагат на коли на повечко километри. Иначе ти препоръчвам добавка за нафтата, тъй като и горивата както и всичко останало в БГ са със съмнително качество. Xado мисля че имат такава, а иначе ти препоръчвам Бардал - имат една специално за common rail за периодична употреба и още една за постоянна 

Toyota Auris 1.4 D4D '08
Hyundai Terracan 2.9 CRDI '06
Hyundai Terracan 2.9 CRDI '06
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
И аз си мислих, че няма нужда, че на 8000км сменям масла, на 120 000км колко да има нужда от добавката за масло, при положение, че при моето каране не гори масло....... Ама разликата е МНОГО голяма. Да не говорим, че без добавка за прочистване не карам, но и при дюзите има много голямо подобрение...... Общо взето, ХАДО не оправя само, а подобрява дори новите части, защото дори чисто нова часто не е перфектно гладка на нано ниво..... от там идва магията на ХАДО, защото явно прави това, което пише производителя, колкоти и странно и невероятно да звучи това в наши дни и особено в нашата държава biggrin.gif И както и преди казах, мога да дам гаранция и да върна пари, ако човека каже, че няма положителен ефект, дори може да се замери компресия и т.н..... 

- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Аз също съм казвал неведнъж , че според мен е много по-добре добавките да се ползват превантивно , а не като опре ножа до кокала . Това е все едно да не мислиш цял живот как живееш и какъв режим имаш на хранене , спане и тн . И логично като ти започнат проблемите да търсиш невероятното хапче да те оправи за една седмица . Е няма как да стане ! Но поне при колите смяната на модули е по-лесна и евтина .
Според мен добавка , която предпазва и маже гориво нагнетателния тракт е абсолютно задължителна за всеки един дизел без значение от модел , пробег и тн . Ако се изисква от автомобила да бъде милионник също може да се ползва и добавка за масло .
Също така мисля , че цените на ХАДО и подобните нему добавки са достатъчно достъпни . А и Мечо до сега е бил абсолютно коректен , като търговец и , ка,то съфорумник така , че не виждам какво има да се чудите толкова .
Днес се видях с едни хоорица дето карат някаква дърта Ибиза , която харчи 16-18л/100км градско и си ги кефи . Общо взето хора всякакви .
Според мен добавка , която предпазва и маже гориво нагнетателния тракт е абсолютно задължителна за всеки един дизел без значение от модел , пробег и тн . Ако се изисква от автомобила да бъде милионник също може да се ползва и добавка за масло .
Също така мисля , че цените на ХАДО и подобните нему добавки са достатъчно достъпни . А и Мечо до сега е бил абсолютно коректен , като търговец и , ка,то съфорумник така , че не виждам какво има да се чудите толкова .
Днес се видях с едни хоорица дето карат някаква дърта Ибиза , която харчи 16-18л/100км градско и си ги кефи . Общо взето хора всякакви .
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Re: Добавка XADO?
докато колата е в гаранция не слагай нищо!todor87 написа:Привет на всички.Имам Аурис 2.0д4д от 2години и 2 месеца и сам на 50к.Та,четох разни положителни неща за тази добавка за двигателя и се чудя дали да си сложа?Моля някой,ако има впечатления от нея да даде акъл.
за горивото сигурно има смисъл,но на такива км добавка за двигател?! това не го ли ползваха джамбазите,за да продадат издухана барака на някой балък?!
don't touch a running system!

пс това е тойота ве момче!

Моята Тойота Авенсис 2,0 Д4Д е на 1600км !!!
С тази шибана нафта се чудя дали превантивно да й слагам добавката Бардал. Такава ползвах при Алфа 156 ЖТД и съм доволен.Но все пак Тойотата си е чисто новичка.На Бардал-а никъде не е написано че е противопоказно да се слага на нафтата при нови автомобили.
Вашето мнение ?
С тази шибана нафта се чудя дали превантивно да й слагам добавката Бардал. Такава ползвах при Алфа 156 ЖТД и съм доволен.Но все пак Тойотата си е чисто новичка.На Бардал-а никъде не е написано че е противопоказно да се слага на нафтата при нови автомобили.
Вашето мнение ?
Alfa Romeo 156 1.9 JTD - ex
Toyota Avensis 2011 2.0 D4D
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Нито е противопоказно, нито е лошо - напротив - само ПОЛОЖИЛТЕЛНО Е!! От първите километри си слагай добавка, за да пази МАХ чиста горивната система, защото това, че е нова, не значи, че не можe и няма да се зацапва! Дори напротив! Напълно ЛОГИЧНО е да се зацапва системата от кофтито нафта, независимо дали на 100км или 100 000км..... Дали Бардал, дали ХАДО, дали КАСТРОЛ, дали Gold Eagle - всички тези си струват. Лики моли ги побългариха, така че ги избягвай 

поне до 15-20 000 км нищо не слагай. нека двигателя се разработи както трябва. просто сипвай от по-скъпия дизел на ОМВ, на ЕКО или Ромпетрол.krasy k написа:Моята Тойота Авенсис 2,0 Д4Д е на 1600км !!!
Вашето мнение ?
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Lexus IS 250
Мисля,че при Тойота двигателя се монтира вече "разработен" от завода.Някакви такива спомени ми се въртят в главата от разни статии в списанията...Или може би греша....Dizzle написа:поне до 15-20 000 км нищо не слагай. нека двигателя се разработи както трябва. просто сипвай от по-скъпия дизел на ОМВ, на ЕКО или Ромпетрол.krasy k написа:Моята Тойота Авенсис 2,0 Д4Д е на 1600км !!!
Вашето мнение ?
Alfa Romeo 156 1.9 JTD - ex
-
Няма "разработване" на автомобилите масово производство. Коства време, средства, а продукцията трябва да се бълва и реализира ...krasy k написа: ...
Мисля,че при Тойота двигателя се монтира вече "разработен" от завода.Някакви такива спомени ми се въртят в главата от разни статии в списанията...Или може би греша....