Предложение за перестройка на форума

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти

Да има ли разделение на форума по модели или класове?

Анкетата свършва на 14 Юни 2011 17:46

Да, но да остане и раздел "Общи технически въпроси"
31
42%
Да, но без раздел "Общи технически въпроси"
5
7%
Не, форума си е добре
32
43%
Все ми е тая
6
8%

Общо гласове: 74

Nixter

Мнение от Nixter » 31 Май 2011 18:02

mitoko написа:е поне за ДИЗЕЛ и БЕНЗИН да има отделни категории като не може да са по модели :whistle:
Що? На дизела и на бензина окачването различно ли е? biggrin.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 31 Май 2011 18:37

окачването не амам маслото е !!!!!!!! mad.gif

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 31 Май 2011 20:59

Май предвиждам края на темата....
След 3-4-5 страници писане или ще се заключи или ще се спре да се пише и пак няма файда.Ама трупайте постове ,че Басс-а няма стигане biggrin.gif
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 31 Май 2011 22:21

KiLLeR написа:Нищо няма да стане, колега! Питай Akima! laugh.gif :thumbsup:
Къде изчезна този човек? Скоро не се е мяркал! :whistle:
TOYOTA Avensis D4D-2002g.

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 31 Май 2011 23:56

В другите форуми всичко се чупи,нормално е да има за всеки модел различна тема.При нас е друго - нищо не се поврежда,няма проблеми с поддръжката,чат-пат чистачките замазват.Категорично съм против разводняването на темите.Нашто е ТОЙОТА,независимо от модела и модификацията-просто не се чупи,не знам защо са ви толкова подраздела-бюрокрация ми се струва това.

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 01 Юни 2011 00:49

И аз някой ден като стана безделник или стана работник в някоя фирма laugh.gif Ще влизам във форумите на хората и ще давам ненужни съвети :thumbsup:

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 01 Юни 2011 01:00

NIXON написа:Често влизам в BMV и VW /да прощава Bass Man/ форумите.Там това е точно така и е много по- прегледно. Нооо, модераторите трябва да се произнесат. :hello1:
Аз лесно ще ти простя ама феновете на BMW надали tongue.gif !

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 01 Юни 2011 02:47

Nedkow написа:И аз някой ден като стана безделник или стана работник в някоя фирма laugh.gif Ще влизам във форумите на хората и ще давам ненужни съвети :thumbsup:
:laughing6:

baba_metca

Мнение от baba_metca » 01 Юни 2011 09:36

Според мен има и друго възможно решение на проблема. Слагане на тагове в темите. А таговете да са основните модели на Тойота, за които темата е валидна, както и тема без таг - обща тема. Например проблем в двигател на Авенсис. Автора на темата си слага таг Авенсис, обаче знае, че същия двигател го ползват и в Аурис, и Корола, и Рав. Слага и четерите таг-а. Ако се окаже обаче, че този двигател се ползва и от Ърбан Крусер, някой от модераторите може да го добави. Най-отгоре в темата за техническите въпроси, трябва да има филтър по тези флагове, с възможност за избор на няколко тага (модела), като общите теми (тези без таг), може да се показват винаги, без значение от избора във филтъра.

По този начин някой който си гледа само за Авенсис, и си избере от филтъра само Авенсис, съвсем спокойно може да му се появи и тема за Корола, защото в темата е тагнат и Авенсис.

В теми в които са тагнати всички модели, а не трябва, може да се санкционират, теми които са общи (без таг), но е ясно, че са за даден модел пак може да се санкционират. Малко повече работа е, ама веднъж като се научат хората и ще стане подредено.

По този начин най-малкото може доста да се подобри търсенето на документация и ръководства.

Иначе сега, ако в заглавиято на темата някой напише Авенсис или съответно в първия си пост (защото е редно да обоснове модела в повечето случаи), този който не иска да чете за Авенсис веднага ще затвори прозореца и пак все тая. А тези които си четат всичко, просто няма вкарват нищо във филтрите. Обаче ако някой иска първо да провери за нещо за Авенсис, може спокойно да си филтрира за Авенсис и да види доста по бързо дали има решение неговия въпрос.

В момента в търсачката, ако напише някой Авенсис, излизат много теми в които просто хората са си сложили в подписа Авенсис или разни други подобни неща.

Та това ми е идеята.

Незнам дали подобно нещо може да се осъществи в сегашната конструкция на форума (като програма), но ако модераторите имат желание, си мисля че може да се пробва да се направи. Дори мога и да помогна в тази област.

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 01 Юни 2011 11:06

според мен разделянето на подраздели ще го затрие тоз форум. направете си експеримент и не влизайте една седмица и ще видите колко нови теми са пуснати. около 5-6 в Общи и 7-8 в Тенически. ако тези теми са разбити във отделни подраздели, ще значи, че е абсолютно възможно 2-3 седмици а може и повече в раздела, който аз следя изобщо да няма публикувана тема, което от своя страна ще ме накара да забравя да влизам във форума.
вместо да е просто и да поддържа интереса ще се превърне в сложно и непотребно.
АVENSIS 2.0TD-комби

mitoko

Мнение от mitoko » 01 Юни 2011 12:20

пълни глупости ...
сега трябва да прочетеш за коя кола и кой двигател полсе проблема
класификация по модели е по добре от класификация по проблеми в един общ форум

пример с "гайки за авенсис" ако имаше раздел авенсис си пускаш тема "гайки" ане в общия пастет от айго (бензин,дизел, хибрид, електричка) до лексус хубрид.

moloko

Мнение от moloko » 01 Юни 2011 12:36

Твърдо "ЗА" подредбата. Ръзбира се не е необходимо да се разбиват толкова много темите и разделите. Имам предвид, отделно технически проблеми по видове и отделно по марки и модели, че и поколения на модела..... абсолютно излишно, НО ПОНЕ ПО МОДЕЛИ ми се струва, че трябва да се направи разделение......
Какво като колегага е пуснал запитване в общия технически ,че и ма проблем с бензиновия с Ярис от 2006 г примерно , как да му помогна като при мен нещата са съвсем различни..... само ще чета и какво от това...... А когато са разделени моделите е по - лесно да се остяват общите за конкретния модел проблеми и съответно тяхното решение.... така ще си спестим дежунрните теми за всяка седмица " Съединител Авенсис" "Разход на гориво" и вездесъщото " Питане за авенсис "
Ето ..... виждате ,че пиша само за Авенсиса - това ме интересува това следя.... какво толкова че нямало да има две седмици нови теми..... това би било много добре.... защото ще покаже наистина , че сме купили здрави коли кото не ни създават грижи постоянно..... :thumbsup:

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 01 Юни 2011 13:36

И в момента има хора които си следят само и единствено ако пише за техния модел автомобил...на мен например ми е интересно и чета всичко... да отварят ми се по 10-тина таба, но аз така съм си преценил. А защо не се обновява форума, като другите(не само автомобилни) не мога да си обясня dry.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Nixter

Мнение от Nixter » 01 Юни 2011 13:43

KiLLeR написа: А защо не се обновява форума, като другите(не само автомобилни) не мога да си обясня dry.gif
Защото ретро дизайна ни кефи tongue.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 01 Юни 2011 15:03

Това не е форума на BMW или VW, където докато тук има 20 online потребителя, там има 200-500. Мисля, че форума е твърде малък за да се разделя на подобни секции. И сега няма много активни теми нa ден, камо ли ако се раздели на модели.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

Публикувай отговор