Вместимост на резервоар за гориво на Рав 4

Аватар
coolone

Мнение от coolone » 19 Май 2011 09:43

jim_beam написа: тая тема сме я разисквали,това се прави заради американците,да не би някой угоен тъпак да ги осъди после,че е останал на пътя без гориво.и часовника е AM-PM заради тях.I'm lovin it! :rip:
laugh.gif laugh.gif laugh.gif +1

тва за часовника не го знаех, все съм се чудил от къде идва happy.gif
Пачо Кардана - Президент !!!

tanto

Мнение от tanto » 19 Май 2011 10:25

jim_beam написа:tanto не се шашкай,резервара ти събира 60л,просто лампичката за резерва светка при остатък 13-15l.явно твоя рав е като моя с особено неточен борд компютър.
решението е просто-забравяш го(bc) и като ти светне резервата караш 100км градско без грижи и като напълниш,ще имаш 2-5 литра вътре.отскоро ли имаш колата?
тая тема сме я разисквали,това се прави заради американците,да не би някой угоен тъпак да ги осъди после,че е останал на пътя без гориво.и часовника е AM-PM заради тях.I'm lovin it! :rip:
Е те за американския пазар мисля че си имат друга модификация, която е малко по различна, защо трябва и тези за европейския пазар да ги съобразяват. За БК не знам колко е неточен, след като почистих EGR вентила и смених филтъра сякаш показва реален разход, сравнено със замерването ми (пълно-пълно). Иначе ми се иска да стигна твоя среден разход от 8.1 л на сто, но не мога.
При последния ми експеримент напълних резервоара и отидох от София до Монтана. На отиване закъснявах за дело и карах бързичко на магистралата 150-160 км/ч извън нея 120-140 км/ч (с кратко спиране за разговор с патрул на МВР), на връщане карах доста по-спокойно 100 км/ч извън магистралата и 120-130 на нея. Общо 290 км извънградско. После още 210 градско в София (част от него обаче в почивните дни, когато беше малко по-спокойно. И за 500 км смесен цикъл БК ми показваше накрая 9,5 л/100 среден разход. Резервоарът се изпразни на 500 км и го наппълних пак до горе - 47,5 л, което сметнато е точно 9,5 на сто. Още сънувам колко ми харчеше Яриса, който продадох преди два месеца, но това е положението :)!
Последно промяна от tanto на 19 Май 2011 10:40, променено общо 1 път.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 19 Май 2011 10:32

tanto написа: Още сънувам колко ми харчеше Яриса, който продадох преди два месеца, но това е положението :)!
+1 laugh.gif laugh.gif
моя БК показва градско към 13 и ми прилошава всеки път като го погледна laugh.gif

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 19 Май 2011 13:23

tanto написа:...Е те за американския пазар мисля че си имат друга модификация, която е малко по различна, защо трябва и тези за европейския пазар да ги съобразяват. За БК не знам колко е неточен, след като почистих EGR вентила и смених филтъра сякаш показва реален разход, сравнено със замерването ми (пълно-пълно). Иначе ми се иска да стигна твоя среден разход от 8.1 л на сто, но не мога.
При последния ми експеримент напълних резервоара и отидох от София до Монтана. На отиване закъснявах за дело и карах бързичко на магистралата 150-160 км/ч извън нея 120-140 км/ч (с кратко спиране за разговор с патрул на МВР), на връщане карах доста по-спокойно 100 км/ч извън магистралата и 120-130 на нея. Общо 290 км извънградско. После още 210 градско в София (част от него обаче в почивните дни, когато беше малко по-спокойно. И за 500 км смесен цикъл БК ми показваше накрая 9,5 л/100 среден разход. Резервоарът се изпразни на 500 км и го наппълних пак до горе - 47,5 л, което сметнато е точно 9,5 на сто. Още сънувам колко ми харчеше Яриса, който продадох преди два месеца, но това е положението :)!
модификацията може да е различна,но таблото,в което е вградена електрониката е едно и също.понеже са най-големия пазар са с приоритет.
иначе разхода ти е ок,на аутобан и градско разхода се вдига,особено ако я настъпваш.аз карам бързо само като си идвам до бг,но тогава докарвам и 12/13 разход.с тая аеродинамика си е ок.ако поддържаш 100-110 ще падне на 7.
на мен ми е все тая дали ще е 8 или 9,понеже карам малко.но колата си има предимства,от които трудно бих се отказал вече.особено в родината! biggrin.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

tanto

Мнение от tanto » 19 Май 2011 14:06

jim_beam написа:
tanto написа:...Е те за американския пазар мисля че си имат друга модификация, която е малко по различна, защо трябва и тези за европейския пазар да ги съобразяват. За БК не знам колко е неточен, след като почистих EGR вентила и смених филтъра сякаш показва реален разход, сравнено със замерването ми (пълно-пълно). Иначе ми се иска да стигна твоя среден разход от 8.1 л на сто, но не мога.
модификацията може да е различна,но таблото,в което е вградена електрониката е едно и също.понеже са най-големия пазар са с приоритет.
иначе разхода ти е ок,на аутобан и градско разхода се вдига,особено ако я настъпваш.аз карам бързо само като си идвам до бг,но тогава докарвам и 12/13 разход.с тая аеродинамика си е ок.ако поддържаш 100-110 ще падне на 7.
на мен ми е все тая дали ще е 8 или 9,понеже карам малко.но колата си има предимства,от които трудно бих се отказал вече.особено в родината! biggrin.gif
Аз също не бих се отказал. Реално и до този момент, живот и здраве, единственият проблем е че вози малко по-твърдо, но и с това се свиква.
Никога няма да ми падне разходът на 7 обаче. Твоя двигател (D4D) си е по-икономичен. Моят рекорд е 8,2л на сто от София до Симитли. После когато започнах изкачването на Предела до Банско се качи до 8,5-6. Разходът не ме плаши просто все още чисто психологически го сравнявам с Яриса (също дизел), въпреки че карам повече. Колата си я подарих за Коледа и вече съм навъртял 10 000 км. С яриса правих по 20 000 на година, но сега май ще ги мина.

Ivanxou

Мнение от Ivanxou » 19 Май 2011 15:07

Разхода в огромна степен си зависи от стила на каране.Ако "ръчкаш" караш бързо (газ-спирачка) и непредвидливо (освен че е опасно ;) )разходът ще е голям.Моя RAV с 2.2 D4D при спокойно и премерено извънградско шофиране ми дава средно 5л./100км. :whistle: .Рекордът ми е София-Плевен при разход на отиване 4,4л./100км :thumbsup: !Препоръчително е при възможност да си ползвате и "cruise control-а", също намалява разхода, а освен това е и доста приятно.Не на последно място зависи и какъв дизел зареждате.За такива нови и хубави коли, според мен е хубаво някой от премиум дизелите или поне да използвате добавки.
Auris E18 1.6 1ZR-FAE 2013 LPG

tanto

Мнение от tanto » 19 Май 2011 16:03

Ivanxou написа:Разхода в огромна степен си зависи от стила на каране.Ако "ръчкаш" караш бързо (газ-спирачка) и непредвидливо (освен че е опасно ;) )разходът ще е голям.Моя RAV с 2.2 D4D при спокойно и премерено извънградско шофиране ми дава средно 5л./100км. :whistle: .Рекордът ми е София-Плевен при разход на отиване 4,4л./100км :thumbsup: !Препоръчително е при възможност да си ползвате и "cruise control-а", също намалява разхода, а освен това е и доста приятно.Не на последно място зависи и какъв дизел зареждате.За такива нови и хубави коли, според мен е хубаво някой от премиум дизелите или поне да използвате добавки.
Тези стойности, които си постигнал ми се струват невъзможни. Разбира се че има значение, как се натиска педала и аз когато си експериментирам карам супер пестеливо, но 4,4 на този автомобил :0! Ако действиетелно е така, браво, ти си слязъл под това което производителят дава като разход при идеални условия!
Аз зареждам само от ОМВ по-скъпия им дизел!

Ivanxou

Мнение от Ivanxou » 19 Май 2011 16:14

Да, може да има отклонения от показанията на БК, но няколко пъти съм го засичал "ръчно" и стойностите бяха 1:1 ;).Да, това си е направо рекорд 4,4 на този автомобил..но това са отделни случаи да ми е под 5л./100км.Миналата година до Китен и обратно, като на връщане минах по Подбалканската средния разход ми беше точно 4,9л/100км.При моето каране нормалния ми среден разход е около 5-5,2л./100км.И аз зареждам на OMV, MaxxМotion-а.Двигателя е просто супер (D4D).При правилна експлоатация и поддръжка освен, че е супер пестелив за мощността си и за типа кола е и супер издръжлив.
По отношение на вместимостта и аз се бях чудил като теб, но явно "резервата" е голяма - около 7-8 литра поне.
Auris E18 1.6 1ZR-FAE 2013 LPG

stenli 61

Мнение от stenli 61 » 31 Май 2011 10:28

колега на по старите равки резервоара е 57 л. а твоя е 60 л. просто както казват и другите и ма една разумна резерва която показателя не отчита
B-SKI

Публикувай отговор