Ot vreme na vreme mi svetva lampata za nivo na masloto po 4esto na niski oboroti a maslo si ima .Proverih si dat4ika za nalqgane raboti normalno-6toto predpologih 4e moge da sa vurzali lampite pogre6no no tazi za nalqgane si raboti nqma ni6to ob6to s tazi sa nivo.
Ot kakvo moge da svetva taz lampa, nqkude v forumite 4etoh 4e moge ot gaden maslen filtur no togava nqma li da sveti tazi za nalqgane?
Moge li dat4ika na kartera da se e precakal?
4ao duco
Датчик на картера ???
Аз съм тоя с подобен проблем, който се разреши с нов оригинален маслен филтър. Тия които смениха филтъра казаха че стария е бил запушен.
Значи според мен трябва да оставиш колата да поседи, за да се стече маслото. Да провериш нивото, за да си сигурен, че има масло. Да замериш какво излиза от датчика с мултицет. Може като си сменял маслото и са го източили, да е запецнал в това положение.
hm, az nikoga ne sam vijdal Toyota s dva datchika, edinstvenata lampa koiato az znam e tazi za naliaganeto, a i niakoi koli imat i strelka det pokazvat kolko e naliaganeto na maslto, no za nivo ne sam vijdal. ta ako problema e pochnal ot kak si smenil masloto/filtara, filtara bi bilo dobro predpolojenie(no ako beshe naliagane problema), inache ako masloto si e kolkot triabva, ostava da e sensor.
duco, az imam sushto ST182, a i na men mi svetva lampata ot vreme na vreme, pri polojenie che imam maslo na 1000 km, svetva poniakoga kogato poddurjam okolo 3000 oborota dulgo vreme (3,4 minuti) i ako pusna gazta izgasva momentalno
a za lampata tvoita celica s originalno tablo li e, shtoto az takiva dve lampi niamam
imam edna koiato sveti oranjevo
Прикачени файлове
lampazamaslo.jpg (79.95 KiB) Преглеждано 8994 пъти