Малко помощ

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Малко помощ

Мнение от Nily_p » 15 Май 2011 19:22

Здравейте Колеги,

Изникнаха няколко въпроса и се надявам да ми помогнете с вашите отговори:

1. Какви са вашите наблюдения за градския разход на Аурис 2008
1.6 VVT-I, че на борд комп. ми дава от 7.6 до 8.6, а като си го засекох 100 на 100 ми дава разход 9.8? Не е ли малко множко като се има предвид , че не съм я настъпвал и гледах да карам по указание на зелените стрелки на компютъра! Само за инфо в момента съм с зимни гуми!

2. Когато си взех автомобила беше на резерва, напълних го и RANGЕ на компютъра ми се занули автоматично (523 км) карах 100 км (градско за да си засека разхода) и заредих отново до дупка, но компютъра не се промени, а продължи да си отчита от там където беше стигнал. Същото се повтори отново след второто засичане. Някаква идея какво се случва?

3. Индикатора за бензина е дигитален и е разделен на отделни сектори въпроса ми е на колко изминати км. ви изчезва първия сектор (след пълнене до горе)

Много ви благодаря!!!

Ники
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 15 Май 2011 20:52

2. За да се "усети" БК, че си заредил трябва да заредиш над определено количество бензин. Направи подобен тест на 200км за да заредиш повечко

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 15 Май 2011 21:59

Мерси Vesko,

Реших да погледна и книжката на автомобила за по-подробно инфо и там пише същото :study: , което казваш>>,че ако се долее малко количество бензин БК може и да не се ъпдейтне. 10 литра са малко ... :scratch:

Аватар
alexandargv

Мнение от alexandargv » 15 Май 2011 22:22

Яриса също е с чертички на горивото и ми е направило впечатление, че като го напълня догоре първата и втората падат много по-бавно от останалите. Не знам дали на 1 чертичка отговаря точно определено количество гориво. Последната преди да светне резервата също държи доста.
Ако все пак отговарят и аз се заблуждавам, че някои падат по-бързо, то тогава сметката би трябвало да е проста...
40 литра / 8 чертички = 5 литра/чертичка
Toyota Yaris 2008 1.3VVT-i LUNA

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 16 Май 2011 11:59

Ами зависи как е направена ако звема информация от поплавака в резервоара може и чертичките дане спадат равномерно тъи като резервоара е с различна форма и на места поплавъка се задържа повече .Вече ако се изчислява по някакъв електронен начин може и чертичките да спадат равномерно

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 16 Май 2011 17:38

Благодаря за всички отговори тук и на ЛС.
:thumbsup:

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 16 Май 2011 18:46

Nily_p написа:Мерси Vesko,

Реших да погледна и книжката на автомобила за по-подробно инфо и там пише същото :study: , което казваш>>,че ако се долее малко количество бензин БК може и да не се ъпдейтне. 10 литра са малко ... :scratch:
За Авенсис 2 бях попаднал на сервизен бюлетин, че при първите доливането на 5 или 10л (не мога да се сертя къде съм го записъл за да съм конкретен) се приема за нулиране но БК. Но тогава част от клиентите се оплакват че при изкачване или слизане на стръмни наклони се нулира БК. Затова след определена дата тази граница за доливане е увеличена и ако някой от първите лиенти се оплаче му сменят таблото (там е БК при авенсис 2)

ПП: Намерих го :thumbsup: Било е 5Л и на следващите авенсиси е сменено на 25л smile.gif Бюлетина е BE-6015 от юни 2006г

ПП2: Явно някои програмист не е мислил много и е решил проблема "набързо". Все пак за да заредиш обикновено се гаси колата. Просто е трябвало да сравни нивото на гориво в момента на гасене на колата и при следващото подаване на контакт. Така по време на движение нагоре надолу да си се мени нивото колкото си иска biggrin.gif

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 16 Май 2011 19:45

alexandargv написа:Яриса също е с чертички на горивото и ми е направило впечатление, че като го напълня догоре първата и втората падат много по-бавно от останалите. Не знам дали на 1 чертичка отговаря точно определено количество гориво. Последната преди да светне резервата също държи доста.
Ако все пак отговарят и аз се заблуждавам, че някои падат по-бързо, то тогава сметката би трябвало да е проста...
не се заблуждаваш, и аз имам такива наблюдения...
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

nowyaris

Мнение от nowyaris » 16 Май 2011 20:10

didak написа:
alexandargv написа:Яриса също е с чертички на горивото и ми е направило впечатление, че като го напълня догоре първата и втората падат много по-бавно от останалите. Не знам дали на 1 чертичка отговаря точно определено количество гориво. Последната преди да светне резервата също държи доста.
не се заблуждаваш, и аз имам такива наблюдения...
Точно така е.Аз зареждам когато започне да мига/или когато имам пари и не ми трябват/.

Аватар
Yuli

Мнение от Yuli » 16 Май 2011 21:39

Когато взех колата си поиграх с този проблем. Борбата ми беше основно да разбера колко е резервата...

За моята корола, при зареждане до ръба са около 8.5 литра за най-горното деление, тези надолу са по около 5.5 литра (смея да твърдя, че са абсолютно равномерни), а най-долното и алармата за гориво са около и малко над 10 литра. В тази сметка излиза, че и тръбата събира около 2 литра... :thumbsup:

Аурисът би бил абсолютно идентичен случай - електронно братче на королата, че даже и резервоарът е със същата форма:
http://toyota-corolla.ru/rm04f1ru/repai ... y006x.html
Изображение
Изображение

Публикувай отговор