Малко помощ
Малко помощ
Здравейте Колеги,
Изникнаха няколко въпроса и се надявам да ми помогнете с вашите отговори:
1. Какви са вашите наблюдения за градския разход на Аурис 2008
1.6 VVT-I, че на борд комп. ми дава от 7.6 до 8.6, а като си го засекох 100 на 100 ми дава разход 9.8? Не е ли малко множко като се има предвид , че не съм я настъпвал и гледах да карам по указание на зелените стрелки на компютъра! Само за инфо в момента съм с зимни гуми!
2. Когато си взех автомобила беше на резерва, напълних го и RANGЕ на компютъра ми се занули автоматично (523 км) карах 100 км (градско за да си засека разхода) и заредих отново до дупка, но компютъра не се промени, а продължи да си отчита от там където беше стигнал. Същото се повтори отново след второто засичане. Някаква идея какво се случва?
3. Индикатора за бензина е дигитален и е разделен на отделни сектори въпроса ми е на колко изминати км. ви изчезва първия сектор (след пълнене до горе)
Много ви благодаря!!!
Ники
Изникнаха няколко въпроса и се надявам да ми помогнете с вашите отговори:
1. Какви са вашите наблюдения за градския разход на Аурис 2008
1.6 VVT-I, че на борд комп. ми дава от 7.6 до 8.6, а като си го засекох 100 на 100 ми дава разход 9.8? Не е ли малко множко като се има предвид , че не съм я настъпвал и гледах да карам по указание на зелените стрелки на компютъра! Само за инфо в момента съм с зимни гуми!
2. Когато си взех автомобила беше на резерва, напълних го и RANGЕ на компютъра ми се занули автоматично (523 км) карах 100 км (градско за да си засека разхода) и заредих отново до дупка, но компютъра не се промени, а продължи да си отчита от там където беше стигнал. Същото се повтори отново след второто засичане. Някаква идея какво се случва?
3. Индикатора за бензина е дигитален и е разделен на отделни сектори въпроса ми е на колко изминати км. ви изчезва първия сектор (след пълнене до горе)
Много ви благодаря!!!
Ники
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!
- alexandargv
Яриса също е с чертички на горивото и ми е направило впечатление, че като го напълня догоре първата и втората падат много по-бавно от останалите. Не знам дали на 1 чертичка отговаря точно определено количество гориво. Последната преди да светне резервата също държи доста.
Ако все пак отговарят и аз се заблуждавам, че някои падат по-бързо, то тогава сметката би трябвало да е проста...
40 литра / 8 чертички = 5 литра/чертичка
Ако все пак отговарят и аз се заблуждавам, че някои падат по-бързо, то тогава сметката би трябвало да е проста...
Toyota Yaris 2008 1.3VVT-i LUNA
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
За Авенсис 2 бях попаднал на сервизен бюлетин, че при първите доливането на 5 или 10л (не мога да се сертя къде съм го записъл за да съм конкретен) се приема за нулиране но БК. Но тогава част от клиентите се оплакват че при изкачване или слизане на стръмни наклони се нулира БК. Затова след определена дата тази граница за доливане е увеличена и ако някой от първите лиенти се оплаче му сменят таблото (там е БК при авенсис 2)Nily_p написа:Мерси Vesko,
Реших да погледна и книжката на автомобила за по-подробно инфо и там пише същото, което казваш>>,че ако се долее малко количество бензин БК може и да не се ъпдейтне. 10 литра са малко ...
ПП: Намерих го

ПП2: Явно някои програмист не е мислил много и е решил проблема "набързо". Все пак за да заредиш обикновено се гаси колата. Просто е трябвало да сравни нивото на гориво в момента на гасене на колата и при следващото подаване на контакт. Така по време на движение нагоре надолу да си се мени нивото колкото си иска biggrin.gif
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
не се заблуждаваш, и аз имам такива наблюдения...alexandargv написа:Яриса също е с чертички на горивото и ми е направило впечатление, че като го напълня догоре първата и втората падат много по-бавно от останалите. Не знам дали на 1 чертичка отговаря точно определено количество гориво. Последната преди да светне резервата също държи доста.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
-
Точно така е.Аз зареждам когато започне да мига/или когато имам пари и не ми трябват/.didak написа:не се заблуждаваш, и аз имам такива наблюдения...alexandargv написа:Яриса също е с чертички на горивото и ми е направило впечатление, че като го напълня догоре първата и втората падат много по-бавно от останалите. Не знам дали на 1 чертичка отговаря точно определено количество гориво. Последната преди да светне резервата също държи доста.
- Yuli
Когато взех колата си поиграх с този проблем. Борбата ми беше основно да разбера колко е резервата...
За моята корола, при зареждане до ръба са около 8.5 литра за най-горното деление, тези надолу са по около 5.5 литра (смея да твърдя, че са абсолютно равномерни), а най-долното и алармата за гориво са около и малко над 10 литра. В тази сметка излиза, че и тръбата събира около 2 литра...
Аурисът би бил абсолютно идентичен случай - електронно братче на королата, че даже и резервоарът е със същата форма:
http://toyota-corolla.ru/rm04f1ru/repai ... y006x.html
За моята корола, при зареждане до ръба са около 8.5 литра за най-горното деление, тези надолу са по около 5.5 литра (смея да твърдя, че са абсолютно равномерни), а най-долното и алармата за гориво са около и малко над 10 литра. В тази сметка излиза, че и тръбата събира около 2 литра...

Аурисът би бил абсолютно идентичен случай - електронно братче на королата, че даже и резервоарът е със същата форма:
http://toyota-corolla.ru/rm04f1ru/repai ... y006x.html