Странно дори абсурдно

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 14 Май 2011 02:00

K-A-N-U написа:
Bass_Man написа: Всъщност идеята да се продава е залегнала в пазарната икономика
Iskash da kaje6 4e vav pazarnata ikonomika ideiata da se prodava (koli4estvo) ne e prioritet za proizvoditelite?
Е това пък как го изведе от горното изречение ? ohmy.gif Аз ли нещо се изразявам криво ?
Искам да кажа , че щом сме с пазарна икономика всеки се стреми да продава повече по какъвто и да било начин ! Или ако не може да продава повече да извади по-голяма печалба от това , което продава . И ако това не ни кефи трябва да минаваме към комунизъм иначе няма как да се променят нещата . Ама не , като този нашия комунизъм а към истински . :whistle:

Аватар
martod

Мнение от martod » 14 Май 2011 09:32

KiLLeR написа:
Fido Dido написа:Дали пък при краш-тестовете, които включват защита и за пешеходци, ако ме тресне Джета-та, ще е същото, ако ме тресне Корола-та?

При коя кола имам по-голям шанс - при твърдия, неогъващ се калник, или при тънкия?
Ще си "много по като жив" след удар от Королата :thumbsup: laugh.gif
Особено ако Королата го удари с облегалката на задната седалка .. biggrin.gif Даже може да му хареса да го удрят .. laugh.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Gandalf

Мнение от Gandalf » 14 Май 2011 11:55

И аз имам такава Корола.
За калника не мога да коментирам, но останалите неща са си точно така - особено затварянето на багажника ме нерви изключително много - Меган-ите имат затваряне като на Джета-та и е много по-добре така, отколкото при Тойоти-те.
Уплътнението вчера специално го дръпнах с една ръка само, не много силно и тръгна да си пада.
Предната ми Хонда, дето беше 98 година беше с по-стабилно табло и по-добра возия. Сега като тръгна по Борис резонансите са невероятни - преди нищо.
За возията аз съм си виновен, че не чета и гледам - следващата ми кола непременно ще е със независимо окачване отзад. Лошото е, че почти не останаха японки от този клас с такова - Мазда 3 мисля.
К'во го пазят това окачване за горния клас не мога да разбера, и без това габарите на колите станаха сходни.

Nixter

Re: Странно дори абсурдно

Мнение от Nixter » 14 Май 2011 12:49

lederman написа:като Авенсис потребител ми изглежда абсурдно нека някой с Корола да каже
Какво ти се вижда абсурдно? На Авенсиса багажника е същата купчина люлееща се ламарина!
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

mitoko

Мнение от mitoko » 14 Май 2011 13:08

мале ква темаааааа...
кво се палите нормално е да тойота която не е за япония да е с такова качество. аре са сравнят я корола за япония да видим умрелата джета ще е като кола на 10 години спямо королата laugh.gif biggrin.gif tongue.gif и вече от много години насам не ламарината спасява с колани, възглавници и секви системи

Аватар
lederman

Мнение от lederman » 14 Май 2011 23:00

и аз огледах посочените недостатъци на авенсиса и на една корола която ми попадна случайно.
ламарината не е дебела но определено на клипа има манипулация. калника е мек но не е фрапиращо като на клипа.
уплътнението на королата изглеждаше добре закрепено но и лесно се вадеше. при авенсиса е стабилно.
системите на багажника са еднакви на королата и авенсиса, но аз проблеми не видях ..... стабилен добре се затваря ..... а торсионите на тойотите ще се скапват по-малко от амортесйорчетата....

проверих и едно Volvo S40 и Citroen C5 разликите не са големи biggrin.gif
и след всички проверки в петък се насладих на поредното прекрасно пътуване с авенсиса ... и "лошият" багажник глътна детска люлка, количка няколко сака, бутилки с вода и какво ли още не biggrin.gif

този от клипа няма да ме убеди да си взема Джета .......

Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

Аватар
lederman

Re: качество

Мнение от lederman » 14 Май 2011 23:13

Bass_Man написа:
mar29 написа:Не се чуди колега................Тойота станаха номер 1 по продажби,но им падна качеството на продукцията.Най-вероятно са намалили и времето,което трябва да отдели даден служител върху детайла.
..................
Мар29 ти малко по-бавно схващаш но понеже не си ни първия ( колко време мина от предишния VW палячо ? ) вече не се палим от евтини коментари и провокации от неграмотни и не информирани хора !
Само леко да те просветля , че тази година Тойота не са първи по-продажби и даже са доста зле след проблемите в Япония .
И второ явно VW са много яка марка сравнено с BMW и MB с , които реално се конкурират но тези две марки ползват специални композитни материали от доста време вместо ламарина . И ако 100КГ ламарина вдигат цената на колата в БГ с 8000лв. значи говорим за пълна неграмотност , която се очаква от фен на най-евтината марка от масовите марки biggrin.gif laugh.gif laugh.gif biggrin.gif !

!
не разбирам дали мен обвиняваш в неграмотна провокация със започването на темата, но ако е така бъркаш.
все пак форума е място за диалог и аз като един привърженик на Тойота съм пуснал темата за да чуя мнението на съфорумниците.

T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

Аватар
K-A-N-U

Мнение от K-A-N-U » 15 Май 2011 03:11

Bass_Man написа:
Е това пък как го изведе от горното изречение ? ohmy.gif Аз ли нещо се изразявам криво ?
Искам да кажа , че щом сме с пазарна икономика всеки се стреми да продава повече по какъвто и да било начин ! Или ако не може да продава повече да извади по-голяма печалба от това , което продава . И ако това не ни кефи трябва да минаваме към комунизъм иначе няма как да се променят нещата . Ама не , като този нашия комунизъм а към истински . :whistle:
Sega ve4e te razbrah. Originalnoto ti izkazvane zvu4e6e 4e siaka6 ima6 v predvid obratnoto i zatova iskah da te popitam pak dali sam razbral pravilno laugh.gif Tozi pat sam absoliutno saglasen s tebe. :whistle:
"If in doubt, flat out!" - Colin McRae, R.I.P. 1968-2007

Racing is Life...Anything that happens before or after is just waiting

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 15 Май 2011 03:19

Добре де,

всички разбрахме негативите ви по отношение на Тойота.

Тогава защо не си купите едно творение на ФАГ и не се чувствате щастливи?

Не мога да разбера едно нещо - що за форум на Тойота е това, след като
на всеки идиот колата му се струва спечелена от "Зрънчо", възхвалява всяка една друга марка, но не намира нищо стойностно в тази, която го вози безпроблемно и "ръси мозък" тук?!?!

Знаете ли - това е точното изражение на българския манталитет - пък бил той и зад граница.

Имам си стабилна, грижовна и несъздаваща проблеми жена в къщи, винаги мога да разчитам на нея, ще ме чака с ракийка и салатка, ама що пък да не се заглеждам по други, дето - ако ми паднат - знам, че ще е за една нощ, важното е, че ще съм с нещо чуждо...

Нещо, което не искам да виждам повече...

Момчета, след като имате явно изразени, по брутален и неинформиран начин аспирации към други марки - няма проблеми - ще изчакаме завръщането на "блудният син"....

Курви - много, човека до теб е най-важния.... smile.gif

Образно се изразявам и знам хората, които ще ме разберат.....

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 15 Май 2011 08:59

Fido Dido написа:
всички разбрахме негативите ви по отношение на Тойота.

Тогава защо не си купите едно творение на ФАГ и не се чувствате щастливи?

възхвалява всяка една друга марка, но не намира нищо стойностно в тази, която го вози безпроблемно и "ръси мозък" тук?!?!

Знаете ли - това е точното изражение на българския манталитет - пък бил той и зад граница.
Много точно казано!
Понякога ме хваща яд, че форумът ни е толкова толерантен! unsure.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 15 Май 2011 09:29

Fido Dido написа:....Не мога да разбера едно нещо - що за форум на Тойота е това, след като на всеки идиот колата му се струва спечелена от "Зрънчо", възхвалява всяка една друга марка, но не намира нищо стойностно в тази, която го вози безпроблемно и "ръси мозък" тук?!?!
Дидко, това е типично не за българите, а за славяните като цяло - след като си вземат нещо 'на сляпо', да започват да се чудят дали не са се прекарали.
И след като се убедят, че прогреса върви напред (постоянно се правят подобрения на което и да е изделие и то става по-добро), 'нашите' решават, че са се прекарали и настава РЕВ...
Хвърли поглед на който и да е руски форум, на каквато и да е марка - там нещата вече са съвсем в крайна фаза: и чисто ново бентли да си вземат, започват едни критики към комфорта и т.н. tongue.gif

Но тъй-като и аз съм от 'идиотите', спечелили тойотата от 'Зрънчо' мога да обясня причината за моите постове по тази тематика: дори и в тойота форума не е нормално да се отхвърлят всички други марки и да се гледа като коне с капаци. Не става въпрос за толерантност, а за обективност.
Когато се споделят недостатъците и преимуществата на различните марки/модели това спомага да има обратна връзка към производителя и да се подобрява желания модел/марка.
Пример: Зафирата се доказа като добро практично решение (доразвивайки на ново ниво Реното Сценик), и Тойота веднага реагира пускайки Версото по подобие на Зафирата. И за Версото също си има пазар. Нито Опел е загинал или свръх-прогресирал от това, че е пуснал нещо ново на пазара. Нито Тойота, заради това, че е закъсняла...
Напротив - добре е, че има постоянна конкуренция, защото това подобрява моделите, които караме...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 15 Май 2011 10:26

За такива пари-такива коли.За други пари-други коли.Аз тази сутрин по хладно врътнах едни 120 км.с Яриса из едни тесни селски шосета и понеже бях сам с Лед Цепелин си умрях от кеф.Натиснах го автомобилчето,а то горкото като една другарка:"Дай още,дай още..."Карайте си тъпите Полота.

gicho

Мнение от gicho » 15 Май 2011 21:08

Fido Dido написа:Дали пък при краш-тестовете, които включват защита и за пешеходци, ако ме тресне Джета-та, ще е същото, ако ме тресне Корола-та?

При коя кола имам по-голям шанс - при твърдия, неогъващ се калник, или при тънкия?
Няма джета, има голф:
http://www.euroncap.com/tests/vw_golf_2008/338.aspx

Корола:
http://www.euroncap.com/tests/toyota_co ... 7/285.aspx

Има картинки "Pedestrian protection" точно по темата.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 15 Май 2011 21:19

Поредната тема стил "Пази Боже, сляпо да прогледа..." .......... по-интересното е, че се не спират, а се засилват да си вярват на глупостите разните индивиди.....

Бат Дидо, много от тия хора изобщо не ти хванаха мисълта, щото е длибока, а техните съзнания са плитки.... laugh.gif От мен ЕВАЛАТА, бат Дидо, имаш бира, две, дори три, само за това точно изказване :cheers: worthy.gif Само да имам малко път до Софето.... :whistle:

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 15 Май 2011 22:14

slowtraveler написа:
Fido Dido написа:....Не мога да разбера едно нещо - що за форум на Тойота е това, след като на всеки идиот колата му се струва спечелена от "Зрънчо", възхвалява всяка една друга марка, но не намира нищо стойностно в тази, която го вози безпроблемно и "ръси мозък" тук?!?!

Но тъй-като и аз съм от 'идиотите', спечелили тойотата от 'Зрънчо' мога да обясня причината за моите постове по тази тематика: дори и в тойота форума не е нормално да се отхвърлят всички други марки и да се гледа като коне с капаци. Не става въпрос за толерантност, а за обективност.

Напротив - добре е, че има постоянна конкуренция, защото това подобрява моделите, които караме...
+1 към "спечелилите" от Зрънчо, но не ми пука, а съм много щастлив от този факт. Днес нямаше никой на Екото... sad.gif
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!

Заключено