Електрически въпрос - лампи подсветка на Аурис

Заключено
Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Електрически въпрос - лампи подсветка на Аурис

Мнение от Nily_p » 14 Май 2011 00:56

Здравейте Колегите, tongue.gif

Два въпроса:

1. Забелязах, че имам осветление единствено на ел. копчето на прозорците, на което пише AUTO (до шофьорската седалка) на съседната врата и тези на задните нямам осветление. Това си е така или просто имам нещо изгоряло (бушон преполагам)?????

2. Не ми свети и лампата в багажника: има някакъв трик за нея или ми е изгоряла крушката. Би следвало при отваряне на багажника да светне, но уви ..

Зная, че въпросите са малко глупави, но карам този автомобил от 2 дни и не съм наясно със всичко в него.
wacko.gif
Благодаря предварително!

Ники
Последно промяна от Nily_p на 14 Май 2011 10:41, променено общо 1 път.
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!

Аватар
KiLLeR
Получена  благодарност: 1 път

Re: Електрически въпрос

Мнение от KiLLeR » 14 Май 2011 01:53

Nily_p написа:Здравейте Колегите, tongue.gif

Два въпроса:

1. Забелязах, че имам осветление единствено на ел. копчето на прозорците, на което пише AUTO (до шофьорската седалка) на съседната врата и тези на задните нямам осветление. Това си е така или просто имам нещо изгоряло (бушон преполагам)?????

2. Не ми свети и лампата в багажника: има някакъв трик за нея или ми е изгоряла крушката. Би следвало при отваряне на багажника да светне, но уви ..

Зная, че въпросите са малко глупави, но карам този автомобил от 2 дни и не съм наясно със всичко в него.
wacko.gif
Благодаря предварително!

Ники
Първо честито, после безаварийно и безпроблемно, след това да почерпиш и накрая ще е хубаво ако кажеш за кой модел хАвтомобил става въпрос ще е най-лесно wink.gif
По принцип (зависи от автомобила) На Авенсис след 2003 съм виждал на всички бутончета да свети, предполагам, че и с другите модели ще е така по-новите чак. На моя също му свети само ауто, защото другите нямат лампички чисто и просто.

Светлината в багажника може да е заседнал прекъсвача, който когато е затворен капака прекъсва веригата, но по-вероятно е да ти е изгоряла крушката wink.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 14 Май 2011 10:41

Благодаря ти за изчерпателния отговор. Прочетох тук, там и си абсолютно прав :thumbsup: за копчетата, но все си мислех, че може да има някакво скрито осветление... За светлината в багажника си проверих бушона, но нямам как да е тои тъй като сам по себе си той е и за още няколко неща, които си работят.Крушка е най вероятно.

!!!!МОЛЯ МОДЕРАТОР ДА ИЗТРИЕ ТЕМАТА!!!!

Ники
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 371 пъти

Мнение от slowtraveler » 14 Май 2011 11:54

Темата ще остане заключена - ако някой търси информация за тези светлинки - да може да се ориентира :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Заключено