БЕЗУМИЕ!!!!!!!!!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
mar29

АПТЕЧКА

Мнение от mar29 » 16 Апр 2011 18:23

Akima написа:
Vesko написа:И как изрядността се свързва с изказването ти в една друга тема за спирачните дискове и спортното каране? tongue.gif
Градско карам в рамките на ограниченията 95% от времето - не бъркай спортното каране с бързото каране!

И баш ти с 3-4 литровия гардероб се обади. biggrin.gif tongue.gif biggrin.gif

Въпросът е не дали караш спортно,а дали имаш фарове,за де те видят в тъмното - имам случай с познат,който се прибра в 3 през нощта от Златните без фарове,защото не могъл да си смени бушона/нямал резервен!

Според мен колата ти трябва да е изрядна - спирачки,фарове,аптечка,жилетка,триъгълник,крик и резервна гума,с качествени гуми,по възможност нови.

Идеята е като те спрат,да ти е кеф,че няма за какво да се хванат!

Я да ви питам,Вие сменихте ли си аптечките с тези отговарящи на новите изисквания на инструкция № 1 от 20.02.2008 г. за съдържанието на аптечките на моторните превозни средства, издадена от МЗ? :whistle:
ДА колега,СМЕНИХ СИ Я !!! :thumbsup: Даже и катализаторът ми е работещ.
Иначе колегата намеква,че в другата тема (където между впрочем и аз участвам ) искаш да моделираш колата в различна форма от производителя,а това в много "БЕЛИ" държави е противозаконно и подлежи на солени глоби.
В една ИТАЛИЯ например ако сложиш само с един цол по-голяма джанта от предписаното,ще видиш за какво става дума.
Много от колегите в България си слагат всякакви тунинговани брони,аеродинамични пакети и т.н.т,но за такова нещо в ЕВРОПА колата трябва да мине комисия,за да нямаш проблеми на пътя.
Не казвам нищо лошо за желанието ти да сложиш нещо,което ще даде по-добри резултати в спирачния път ,но мисля ти се аргументирах защо не е ОПРАВДАНО в твоя случай.
В нашата държава е най-важно според мен да се спазват ограниченията...........камерите са още в малък размер като бройка,но пътищата ни са меко казано ОТВРАТИТЕЛНИ.
И понеже съм и моторист...........като се замисля колко лесно се пада с мотора,лошо ми става.

tanto

Re: БЕЗУМИЕ!!!!!!!!!

Мнение от tanto » 17 Апр 2011 18:40

mar29 написа:
mitoko написа:
Facundo написа:а пък на мен първо ми написаха акт за неработеща къса лява светлина през ноща при което тъпото ченге не ми даде дори да се обясня... а просто ми каза че акта ми ще е на стойност от 20лв без отнемане на контролни точки... месец по късно отивам в кат да си платя акта и там виждам че глобата ми е на стойност от 50лв + отнемане на 5 контролни точки.. което за мен е пълно безумие...!! при което отивам да платя акта и в същия момент виждам паяк да ми вдига колата... Платих си шибания акт.. взех си ТАЛОНА и като отидох до паркинга да си взема колата ги питах дали може със фиш да се размина и те ми отговориха дирекно че ми пишат акт... но аз не си дадох талона а стария акт да ми го подноват със нов акт за неправилно паркиране...

НЯМАТ ЖАЛОСТ ТИЯ ХОРА БЕ.... И НЕМОГА ДА РАЗБЕРА НОРМАЛНО ЛИ Е ДА МИ ВЗЕМАТ 50ЛВ ЗА НЕРАБОТЕЩА СВЕТЛИНА КАТО НА ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ ВЪВ НЕУДОБЕН МОМЕНТ!

ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ДУЛГОТО ПИСАНЕ НО ТРЯБВАШЕ ДА СИ ГО СПОДЕЛЯ!...... НЕ ВИ ГО ПОЖЕЛАВАМ :(
по закон трябва да имаш комплект от всички крушки(отвъм които светят)... редно е да като те спира и да ти кажат да си я смениш... явно се е заяждал с теб за пари...

и глоби до 50 лева включително не можело да се обжалват...

Глоби е общо понятие: ФИШ и АКТ са все глоби , но в първия случай не можеш да обжалваш ( фиш ), а във втория случай ( акт ) МОЖЕШ ДА ОБЖАЛВАШ !!!
Не е така!
С фиш се налагат глоби при маловажни случаи на нарушения, когато нарушенията са установени на мястото на извършване и се налага глоба до 50 лв. Ако нарушителят не е съгласен се съставя Акт.
Последните изменения на Закона за движения по пътищата от тази година предвиждат и така наречения електронен фиш, с който се налага глоба при нарушение, установено и заснето с техническо средство. Електронният фиш се третира като наказателно псотановление и си има специална процедура, но сега не ми се пише и за това.
Актът от своя страна (акт за установяване на административно нарушение) само констатира нарушението. Срещу акт в тридневен срок може да се подаде възражение. Административнонаказващият орган (в случая началника на Пътна полиция) разглежда цялата преписка (и възражението, ако има такова) и ако прецени че е извършено нарушение издава Наказателно постановление, с което налага глоба и се отнемат точки. Наказателно постановление вече подлежи на обжалване по съдебен ред, НО:
Не подлежат на обжалване наказателни постановления и електронни фишове, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.
На кратко Законът за движения по пътищата предвижда, че глоба до 50 лв. включително не подлежи на обжалване, независимо как е наложена и без значение колко контролни точки са взети.

Аватар
joro_206

Мнение от joro_206 » 17 Апр 2011 19:39

Случка от миналата седмица :
спираме полицай и казва , че използвам телефон без хендсфри и ще ми напише акт.!!
Аз му казвам , че за това нарушение се пише фиш- 50 лева.
отговор: ами нямам фиш , затова АКТ !!!!!.
Егати безочието.
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi 129к.с.
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 17 Апр 2011 19:50

joro_206 написа:Случка от миналата седмица :
спираме полицай и казва , че използвам телефон без хендсфри и ще ми напише акт.!!
Аз му казвам , че за това нарушение се пише фиш- 50 лева.
отговор: ами нямам фиш , затова АКТ !!!!!.
Егати безочието.
не се пише фиш, а акт за 50лв + 6 точки и талона... ял съм го тоя и оттам знам. другия вариант е 20лв знаеш как wacko.gif
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

Аватар
kalin

Мнение от kalin » 20 Апр 2011 23:43

Това с крушките е голяма полемика - всеки си го интерпретира както му е угодно (особено полицаите). А това са КРУШКИ - дори да си я сменил преди 5 минути има вероятност пред полицая на бабунката да изгори отново - това прави ли те НАРУШИТЕЛ НА ЗАКОНА??? В белите държави ако те видят с изгоряла светлина(която и да е) те спират да ти кажат да си я оправиш - най-учтиво и добронамерено - сменяш крушката и си в бизнеса...какви 50 лева и 5 точки, актове и т.н.
На мен ми се е случвало да ми изгорят късите и на 2-та фара преди 5-6 години...имам 1 резервна...спирам на 1-вата бензиностация, купувам и продължавам...ами ако ме бяха спряли полицаите за 2-та километра до бензиностанцията(бях в града все пак) щяха акт ли да ми пишат? Това е техника, вероятността от изгаряне е 50:50!!! Или ще изгори или няма...но ако изгори, автоматично си НАРУШИТЕЛ и ти пишат АКТ и 50 лева...е няма такава тъпотия!
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C Изображение
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 08 Май 2011 19:48

polycar написа:http://www.ХХХХХХХХХХ.com/ Автосервис с голямо разнообразие от услуги .За повече информация разгледайте сайта.
Ако правилно разбирам колегата, с публикуването на тази обява точно в тази тема иска да каже, че е БЕЗУМИЕ да се посети посочения сервиз??!!! :whistle: :whistle:
Последно промяна от slowtraveler на 09 Май 2011 10:37, променено общо 1 път.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 08 Май 2011 20:35

slowtraveler написа:
polycar написа:http://www.polycar-bg.com/ Автосервис с голямо разнообразие от услуги .За повече информация разгледайте сайта.
Ако правилно разбирам колегата, с публикуването на тази обява точно в тази тема иска да каже, че е БЕЗУМИЕ да се посети посочения сервиз??!!! :whistle: :whistle:
При следваща такава инвазия във всички теми, граничеща с абсолютна глупост, наглост и неграмотност, колегата ще си получи БАН, за да се радва на популярността на неговия сервиС.

До момента съм му изтрил всичките постове, които наброяваха 30 бр.

Постовете бяха като цитирания по-горе от Слоу, в които не виждам нищо смислено.
Последно промяна от Uncle Dido на 08 Май 2011 21:05, променено общо 1 път.

lubooo

Мнение от lubooo » 08 Май 2011 20:45

твърдо съм против даването на пари на полицаите при установяване на нарушение , но има случаи когато просто е наложително ... когато преди година си купих колата от софия трябваше да я докарам някак до търново , а нямах номера .. докато оправим документацията в автокъщата се оказа , че работното време в кат за вземане на транзитни номера е до 4 часа или 3 .. не помня точно и така аз се оказах с кола без номера на път за търново biggrin.gif всеки вика луд ли си ами явно съм щото не исках да я оставям някаде пред блок в софия без номера .. и така с една гражданска и документи , че съм я купил давай към у нас laugh.gif преминах успешно през няколко патрула , но късмета изневери на изхода от околовръсното кадето много тактично ми посочи с палката да отбия ... тука става интересно .. първите му думи бяха ооо туи коя година е бе laugh.gif викам не питаи :) аз се бях подготвил за тая ситуация с няколко банкноти и мина номера иначе щеше да се получи доста тъпо 6 месеца без книжка с кола която току що съм си купил и 300 лв глоба :) иначе такъв адреналин няма да караш по главен път и да ти мигнат отсреща за полиция , а ти да си отсякаде неизряден .

пс : един от добрите моменти по време на прибирането ми беше когато камерата на малиново ме снима с 60 70 км над ограничението unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Последно промяна от lubooo на 08 Май 2011 20:50, променено общо 1 път.
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 08 Май 2011 20:47

Залепваш се зад този пред теб, спазваш максимално къса дистанция и се прекръстваш три пъти - върши работа, пробвано е. smile.gif

lubooo

Мнение от lubooo » 08 Май 2011 20:52

Fido Dido написа:Залепваш се зад този пред теб, спазваш максимално къса дистанция и се прекръстваш три пъти - върши работа, пробвано е. smile.gif
точно тази тактика ползвах , но аз имам съмнение , че един от патрулите които успях да избегна на околовръсното видя задницата на колата ,че няма номера и е съобщил на другите на изхода защото те буквално ме чакаха на средата на пътя laugh.gif
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 09 Май 2011 08:32

Fido Dido написа:
slowtraveler написа:
polycar написа:http://www.polycar-bg.com/ Автосервис с голямо разнообразие от услуги .За повече информация разгледайте сайта.
При следваща такава инвазия във всички теми, граничеща с абсолютна глупост, наглост и неграмотност, колегата ще си получи БАН, за да се радва на популярността на неговия сервиС.

До момента съм му изтрил всичките постове, които наброяваха 30 бр.

Постовете бяха като цитирания по-горе от Слоу, в които не виждам нищо смислено.
toi veche e bannat, ama niamah vreme da mu tria postovete tazi sutrin, biaha 34, vsichkite ednakvi...
->

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 09 Май 2011 22:28

Благодаря, Алтеза, просто се чудех и го чаках да се появи пак.

П.п. Май трябва да действам с по-твърда ръка.... biggrin.gif

Публикувай отговор