Авенсис 2,0 D4D 2002 г. Пак за съединителя и МАХОВИКА

Демпферем маховик - с пружини или без

Оригинален с пружини
23
52%
"Conversion kit" - също върши работа
10
23%
НЕ знам
11
25%

Общо гласове: 44

moloko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от moloko » 14 Фев 2011 14:49

dimivan написа:
Me4oKyX написа:450-460 паунда с доставката от Англия и е LUK оригинален за Авенсиса - маховик, феродо, притискател и лагер happy.gif По-ниска цена незнам дали може да намериш..... Ако искаш, поръчвал съм за доста хора от форума, мога да ти помогна в това начинание :thumbsup: Смяната на всичко е 300лв, поне толкова иска моя майстор rolleyes.gif

П.П. За Авенсис след 2003-та и да искаш няма маховик едномасов още, така че ще си взимаш двумасов happy.gif
Благодаря ти колега! Предпочитам да го намеря от тук, ако е възможно, но ако все пак не стане ще имам предвид за предложението.
Ако някой може да ме ориентира някъде дали може да се намери съединителя с маховик тук в София, ще му бъда много благодарен.
Единствения ти вариант е да намериш фирма ползваща голяма отстъпка за покупка на части.... По този начин аз купих моя комплект... с 30% отстъпка..... ако не беше това сигурно щях да мина на ebay-ския вариант...... Там от където го купих такъв комплект вече не е наличен..... само с доставка......
Така че послушаи колегата Мечокух. Щом нямаш вариант за евтин едномасов кит(ако това си решил), тогава със сигурност ще ти доиде по евтино ако си го купиш от EBAY..... Само за инфо....... преди на взема AISINa имаше и офетра за ЛУК(за същия модел като мойта с демпфер) цена с отстъпката и 20% ДДС - 1116 лева.....

baba_metca

Мнение от baba_metca » 14 Фев 2011 16:20

moloko написа: Относно присвирването.... Чудя се как точно да ти го обясня за това ще приложа една "метафора"

Нали знаеш как се чуват щурците през лятото , вечер ,особенно когато си на балкана..... Сега си представи ,че си сложил един такъв на страничното шофьорско огледало.... и с потеглянето той започва да свири и колкото повече газ даваш толкова по учестено става свиренето.....до към 2000 оборота ,когато се слива с шума на мотора и изчезва.....
Ха интересна метафора. И при мен същото нещо започна да се чува от скоро и тъкмо почнах да се чудя какво пък е това сега. Аз го оприличавах на верижна ръчна лебетка, като най-много се чува при поддържане на скорост (на 3-та или 4-та предавка) между 1600-1800 оборота, на леко нанагорнище. Нанагорнище, защото предполагам се подава малко повече, за да поддържа оборотите.

А дали твоите познати, при които си го правил това, са ти казали това просвирване дали е от съединителя или от семеринга.

От сервиз ПитСтоп ми дадоха цена 1800лв за всичко по съединителя + 7 или 8 часа труд (еквивалентно на 175-200лв).

moloko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от moloko » 14 Фев 2011 16:26

При един от огледите , преди да го сваля за смяна в друг сервиз ..... майстора каза че се чува точно от към съединителя .
Аз бях в колата и "потеглях" напред назад по канала
, а тои от долу и слушаше.....
Факт е , че след смяната изчезна това просвирване....

radik83

Мнение от radik83 » 15 Фев 2011 12:30

Баща ми има Авенсис 2003 Д4Д 2.0 Маховика направо се счупи,нов в toyota беше около 1800 лв.,разбирасе това са много пари за нашият стандарт,плус това този махових Toyota го въвежда,но не оказва несполучлив ,тоест това е слабото място на тази серия авенсис.После отидохме в Солун от където всъщност българското представителство се снабдява с части,понеже най близкият вносител е Гърция.Така в Toyota(Солун) ни казаха,че специялно за този модел са направили подобрения на маховика,т.е. опростили са го, като на старият модел който е без прожини и такива глупости.Този проблем са го знаели и когато някой който си е копувал нова колата са го саветвали докато е още в гаранция да му заменят с старият маховик,дори се очудиха как е издаржала 120 000 км.:)Цената на този маховик струваше 400 euro.Само,че ние като българи обиколихме Солун където се продават втора употреба части те се намират в центара место което се нарича" Вардари"казвам го за някоя който иска да си тарси части от там,понеже има много по богат избор.И така намерихме втора ръка маховик за 150 еuro и цялото това разкарване мисля че си струваше понеже всичко ни излезе с работата и бензина нагоре надолу около 700 лв.

dimivan

Мнение от dimivan » 19 Фев 2011 17:38

В четвъртък смених по колата всичко, което бях набелязал - ремъци, ролки, водна помпа, спирачни дискове и накладки и най-важното - съединителя с маховика. Майстора директно ме изпрати в един магазин в Овча купел, където продават или по-вероятно го разпродават съединителя заедно с маховика на Aisin. Цената, за която ми го дадоха е 1200лв.
За сега не мога да кажа нищо - тресенето изчезна, тръгва и спира много мазно. Въобще все едно е друга кола.

kanev

Мнение от kanev » 19 Апр 2011 19:01

dimivan написа:В четвъртък смених по колата всичко, което бях набелязал - ремъци, ролки, водна помпа, спирачни дискове и накладки и най-важното - съединителя с маховика. Майстора директно ме изпрати в един магазин в Овча купел, където продават или по-вероятно го разпродават съединителя заедно с маховика на Aisin. Цената, за която ми го дадоха е 1200лв.
За сега не мога да кажа нищо - тресенето изчезна, тръгва и спира много мазно. Въобще все едно е друга кола.
Колега наред ли е саединителя? Доволен ли си и ако да може ли да ми кажеш откъде го взе. Че моя се скапа и трябва спешно да купувам защото колата е разглобена.
Тая цена дето си писал за комплект съединител + маховик ли е или да не е само маховик?
Дай някакви координати на този магазин да знаеме всички!

dimivan

Мнение от dimivan » 19 Апр 2011 20:40

Съединителят е наред. Няма никакъв проблем. Цената, която ми дадоха беше за комплект феродов, притискателен, лагер и демпферен маховик. Тогава го имаха наличен. Сега не знам. Телефона от визитката е 9559787. Има и gsm, на собственика е май: 0888 613380. Имат и сайт www.nakladkibg.com. Направи ми впечатление, че са много компетентни и имаха много голям избор. Дано ти свършат работа. После пиши, че ми е интересно.

kanev

Мнение от kanev » 27 Апр 2011 20:08

Благодаря ти много колега. Имаха го съединителя с маховик. Колата заспа напрааво. По празниците и навъртях 4000км и няма нищо общо с преди. Прав си че са много заредени. Даже и за Крузера имаха съединител. Там бяха две жени-но много любезни и компетентни.

Публикувай отговор