Клеморед за Avensis T22 D4D 2000
Клеморед за Avensis T22 D4D 2000
Мнение от nikiM » 22 Апр 2011 18:45
Здравейте колеги,
Горд собственик съм на Авенсис 2000 d4d комби ,много съм доволен от колата,но вече за втори път имам проблем с клемореда на стартера.Смених го веднъж оригиналния и отново новия ми прави проблеми със запалването.Моля за съдействие или препоръка за добър майстор в гр.Пловдив .Благодаря Ви предварително.
MODEDIT Akima
ThreadName
Горд собственик съм на Авенсис 2000 d4d комби ,много съм доволен от колата,но вече за втори път имам проблем с клемореда на стартера.Смених го веднъж оригиналния и отново новия ми прави проблеми със запалването.Моля за съдействие или препоръка за добър майстор в гр.Пловдив .Благодаря Ви предварително.
MODEDIT Akima
ThreadName
nikiM
Bass_Man
djofi_m
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Bass_Man » 22 Апр 2011 20:03
Да ако е на контактния ключ само с клеморед няма да стане . Просто се износват пъпките по оста , които натискат пластинките и или трябв ада подпъхваш разни хартиики ( което според мен не е добра идея ) или да си сложиш едно ключе и да си палиш през него . А има вариант да си смениш цялата ключалка ама няма да ти се занимава .
Bass_Man
nikiM
Bass_Man
nikiM
Bass_Man
nikiM
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Bass_Man » 25 Апр 2011 02:01
Ами понеже ни доста пъти сме обсъждали този проблем , а ти не си потърсил с търсачката за подбна тема още в началото ти обясних основния проблем при Тойота .
Но понеже това все пак е някакво разнообразие от традиционните теми за маслото , гумите и бензин vs дизел пак ще ти обясня .
А това е именно износване на ключа и след , като си сменил клемореда и проблема си остава това потвърждава , че проблема не в клемореда . Принципно ако ключа още не е много износен би трябвало да пали ако малко го натиснеш в някаква посока докато си го сложил в положение за палене на двигателя . Също така може ако все още не е износен прекалено да се сложи едно реле и пак да си палиш от ключа . А в краен случай може да се сложи някъде един скрит или явен ключ и да си палиш от него . Ако майстора ти е много твърдоглав и не иска да разбере поднесената му на тепсия информация просто го смени . Може и някой да ти препоръча добър техник в твоя регион .
Но понеже това все пак е някакво разнообразие от традиционните теми за маслото , гумите и бензин vs дизел пак ще ти обясня .
А това е именно износване на ключа и след , като си сменил клемореда и проблема си остава това потвърждава , че проблема не в клемореда . Принципно ако ключа още не е много износен би трябвало да пали ако малко го натиснеш в някаква посока докато си го сложил в положение за палене на двигателя . Също така може ако все още не е износен прекалено да се сложи едно реле и пак да си палиш от ключа . А в краен случай може да се сложи някъде един скрит или явен ключ и да си палиш от него . Ако майстора ти е много твърдоглав и не иска да разбере поднесената му на тепсия информация просто го смени . Може и някой да ти препоръча добър техник в твоя регион .

Bass_Man
gicho
Re: Клеморед за Тойота T22
Мнение от dimiterb » 12 Окт 2012 09:23
Здравей колега,nikiM написа:Здравейте колеги,
надявам се, че си си решил проблема. Искам да те питам от къде си купи клемореда, защото и аз имам подобен проблем?
Мерси предварително...
Toyota Avensis 2.0 D-4D, 2003
Toyota Corolla 1.4i, 2005
dimiterb
vladimmir
Мнение от dimiterb » 20 Ное 2012 08:36
За момента успях да си го отремонтирам сам (клемореда де). Свалих го разглобих го внимателно, разтегнах пружинките (много внимателно за да не се скъсат или изкривят) и го пренаредих отново. От тогава нямам никакви проблеми.
Клемореда се състои от: 6 бр. малки пружинки, 2 бр. специални по-големки, 2 бр. сачми за позициониране и 3 пластини...Ако го разглобявате го направете на място, където няма да загубите някоя дреболия докато го разглобявате като се има предвид, че пружинките са натегнати и има голяма вероятност всички да се разхвърчи при отваряне.
Клемореда се състои от: 6 бр. малки пружинки, 2 бр. специални по-големки, 2 бр. сачми за позициониране и 3 пластини...Ако го разглобявате го направете на място, където няма да загубите някоя дреболия докато го разглобявате като се има предвид, че пружинките са натегнати и има голяма вероятност всички да се разхвърчи при отваряне.
Toyota Avensis 2.0 D-4D, 2003
dimiterb
Мнение от freeman » 24 Юни 2013 19:11
Аз имам същия проблем и се оказа бая трудно да намеря клеморед на цена под 160лв. Ще рискувам с втора ръка. Това което искам да питам по-разбиращите е дали клеморед от Авенсис, 1.8 бензин, автоматик с десен волан ще стане на моята 2.0, TD хечбек, ляв волан?
freeman
Обратно към “Електрическа система, навигация, музика”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru