Клеморед за Avensis T22 D4D 2000
Клеморед за Avensis T22 D4D 2000
Здравейте колеги,
Горд собственик съм на Авенсис 2000 d4d комби ,много съм доволен от колата,но вече за втори път имам проблем с клемореда на стартера.Смених го веднъж оригиналния и отново новия ми прави проблеми със запалването.Моля за съдействие или препоръка за добър майстор в гр.Пловдив .Благодаря Ви предварително.
MODEDIT Akima
ThreadName
Горд собственик съм на Авенсис 2000 d4d комби ,много съм доволен от колата,но вече за втори път имам проблем с клемореда на стартера.Смених го веднъж оригиналния и отново новия ми прави проблеми със запалването.Моля за съдействие или препоръка за добър майстор в гр.Пловдив .Благодаря Ви предварително.
MODEDIT Akima
ThreadName
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Да ако е на контактния ключ само с клеморед няма да стане . Просто се износват пъпките по оста , които натискат пластинките и или трябв ада подпъхваш разни хартиики ( което според мен не е добра идея ) или да си сложиш едно ключе и да си палиш през него . А има вариант да си смениш цялата ключалка ама няма да ти се занимава .
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Ами понеже ни доста пъти сме обсъждали този проблем , а ти не си потърсил с търсачката за подбна тема още в началото ти обясних основния проблем при Тойота .
Но понеже това все пак е някакво разнообразие от традиционните теми за маслото , гумите и бензин vs дизел пак ще ти обясня .
А това е именно износване на ключа и след , като си сменил клемореда и проблема си остава това потвърждава , че проблема не в клемореда . Принципно ако ключа още не е много износен би трябвало да пали ако малко го натиснеш в някаква посока докато си го сложил в положение за палене на двигателя . Също така може ако все още не е износен прекалено да се сложи едно реле и пак да си палиш от ключа . А в краен случай може да се сложи някъде един скрит или явен ключ и да си палиш от него . Ако майстора ти е много твърдоглав и не иска да разбере поднесената му на тепсия информация просто го смени . Може и някой да ти препоръча добър техник в твоя регион .
Но понеже това все пак е някакво разнообразие от традиционните теми за маслото , гумите и бензин vs дизел пак ще ти обясня .
А това е именно износване на ключа и след , като си сменил клемореда и проблема си остава това потвърждава , че проблема не в клемореда . Принципно ако ключа още не е много износен би трябвало да пали ако малко го натиснеш в някаква посока докато си го сложил в положение за палене на двигателя . Също така може ако все още не е износен прекалено да се сложи едно реле и пак да си палиш от ключа . А в краен случай може да се сложи някъде един скрит или явен ключ и да си палиш от него . Ако майстора ти е много твърдоглав и не иска да разбере поднесената му на тепсия информация просто го смени . Може и някой да ти препоръча добър техник в твоя регион .

Re: Клеморед за Тойота T22
Здравей колега,nikiM написа:Здравейте колеги,
надявам се, че си си решил проблема. Искам да те питам от къде си купи клемореда, защото и аз имам подобен проблем?
Мерси предварително...
Toyota Avensis 2.0 D-4D, 2003
Toyota Corolla 1.4i, 2005
Колеги и аз имах същия проблем!
Преди 1 година ключаря на Борис и Горнобански път ми го оправи и ключа стана като нов! Никви бутончета и цигании...
Преди 1 година ключаря на Борис и Горнобански път ми го оправи и ключа стана като нов! Никви бутончета и цигании...
Toyota Avensis 2.0 sedan
За момента успях да си го отремонтирам сам (клемореда де). Свалих го разглобих го внимателно, разтегнах пружинките (много внимателно за да не се скъсат или изкривят) и го пренаредих отново. От тогава нямам никакви проблеми.
Клемореда се състои от: 6 бр. малки пружинки, 2 бр. специални по-големки, 2 бр. сачми за позициониране и 3 пластини...Ако го разглобявате го направете на място, където няма да загубите някоя дреболия докато го разглобявате като се има предвид, че пружинките са натегнати и има голяма вероятност всички да се разхвърчи при отваряне.
Клемореда се състои от: 6 бр. малки пружинки, 2 бр. специални по-големки, 2 бр. сачми за позициониране и 3 пластини...Ако го разглобявате го направете на място, където няма да загубите някоя дреболия докато го разглобявате като се има предвид, че пружинките са натегнати и има голяма вероятност всички да се разхвърчи при отваряне.
Toyota Avensis 2.0 D-4D, 2003
Аз имам същия проблем и се оказа бая трудно да намеря клеморед на цена под 160лв. Ще рискувам с втора ръка. Това което искам да питам по-разбиращите е дали клеморед от Авенсис, 1.8 бензин, автоматик с десен волан ще стане на моята 2.0, TD хечбек, ляв волан?