Проблем с автоматик Rav 4 1995
Не съм обръщал внимание за оборотите-днес на обяд ще погледна как стоят нещата точно в това положение.От как си сложих стария компютър този проблем с предърпването не се е появявал но разхода си е повече от сериозен-10 литра ги глътна за 50 км.От сервиза където ходих последно казаха че имало някакви грешки по компютъра и в понеделник ще проверяват подред всички сензори-да видим какво ще стане.иначе маслото ще се сменя на 100 % но изчаквам да видя какво друго ще изникне.След обяд ще пиша отново-благодаря за отговора.
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
това указание като че ли важи само за 2001-2003 модела:
http://www.rav4faq.kerkerinck.de/xa2/ts ... 002-06.pdf
http://www.rav4faq.kerkerinck.de/xa2/ts ... 002-06.pdf
Вчера минах за пореден път през сервиза-този път правиха тестове на всички датчици-нямало проблем с тях-компютъра не отчитал грешка когато са свързани, а като се откачат веднага отчитал-което трябва да значи че са ок според тях.Този път махнаха катализатора, защото според тях може да е запушен и от там правело проблемите.Казаха ми за сега да покарам така и да видим.....каквото и да значи това.Вече не знам толкова ли е сериозен проблема или просто тук не могат да го открият.Приемам всякакви съвети 

За високият разход,
виждам, че доста неща сте направили. Но проверете дали е добра компресията (клапаните), свещите в какво състояние са, кабели (да няма прекъснат или пробил кабел), капачка на делкото, центровка - ако е вадено делкото, ламбда сондата дали е подменена с точно такава каквато трябва да е?
А тези РАВ-ки имат ли изобщо горивен филтър, защото при карината този филтър представлява едно такова като "чорапче" около помпата?
виждам, че доста неща сте направили. Но проверете дали е добра компресията (клапаните), свещите в какво състояние са, кабели (да няма прекъснат или пробил кабел), капачка на делкото, центровка - ако е вадено делкото, ламбда сондата дали е подменена с точно такава каквато трябва да е?
А тези РАВ-ки имат ли изобщо горивен филтър, защото при карината този филтър представлява едно такова като "чорапче" около помпата?
Ами мисля, че повечето от нещата които изброи са проверявани, тъй като майстора ми обясняваше че свещите са били бели,сондата е била ок и тн.Ще го питам пак за другите неща.Сега вече вървим към смяна на маслото в скоростите-исках да се проверят първо другите неща затова го забавих малко.Та въпроса ми е дали масло на Castrol е подходящо за моята скоростна кутия-имам познат който ги купува за фирмата си с много големи отстъпки и ми предложи да ми вземе.Дайте мнението си според вас какво масло е по - добре да взема.Може да ми пишете и на лични за да не правим реклами.благодаря
-
Няма голямо значение марката на маслото стига да е "истинско" и да отговаря на стандарта предписан от производителя като характеристика. Моята е с ATF Dextron II и когато се оказа че ми липсва масло (което така и не разбрах къде е изчезнало) долях първо KroonOil SP2012 а после Fuchs 3000 или нещо подобно беше.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door