Ще си купувам Toyota Avensys d4d 2000-2003

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
zen

Ще си купувам Toyota Avensys d4d 2000-2003

Мнение от zen » 16 Апр 2011 18:30

Здравейте,

Харесал съм си Toyota Avensis като марка, за следващата кола. Мисля да е дизел, комби. Какво бихте ми препоръчали да гледам при избора и къде мога да я заведа на диагностика в София?

Горе долу такъв ли е ценовия диапазон 4000-5000лв?
Каква е разликата м/у двигателите D4D & DTI и кой е по евтин/икономичен?

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details ?

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Поздрави!

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 17 Апр 2011 00:47

д4-д : по-притенциозен,все пак е от по-новото поколение.
ТД:безобразно здрав и скучен,но не варви като д4-д
За по подробна информация използвай Търсачката, има доста изписано по темата. :thumbsup:
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
KiLLeR
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от KiLLeR » 17 Апр 2011 00:52

Добъре си се насочил :thumbsup: Използвай търсачката най-вече. Има изписани километри коментари smile.gif Тазликата между D4D и TDI е, че първият е комън рейл, а другият си е турбиниран дизел wink.gif

Попринцип е хубаво да се направи диагностика в сервиз различен от Тойота, но сигурен(тук колегите от София могат да препоръчат)! Да я закачат и на компютър да се види да не е някоя милионница :whistle: Гледаш цялостно състояние, да няма удъри, ръжди, пребоядисваници wacko.gif абе като кола втора ръка smile.gif Корави коли са и ако случиш на поддържана ще те кара дълго време без проблеми. Също така е добре да провериш дали има т.нар. зимен пакет. или най-малкото подгряване на антифриза, че зимата да не се чудиш защо бавно загрява.

От форума съм чел, че попринцип комън рейл двигателите страдат от запушени инжектори, което се дължи на некачествените горива у нас ремонта(ако не се оправи с добавка е около 1000лв./дюза)За сметка на това са по-иконимични от другите и по-ефективни,защото горивото се впръсква под много голямо налягане. Другото е демпферен маховик, който се чупи,но при него диагностиката е много трудна, а ремонта си е от сорта на 1000лв.+(ако не е от тойота разбира се там може и 3000 да ти поискат!). И третото са криви спирачни дискове.

По снимки никой не би ти препоръчал кола, защото я гледаш хубава изпъната като отидеш-бардак...
Подготви си и стабилна сума за първоначалното обслужване(масла, ремъци, ролки,антифриз, спирачна течност, ако се наложи накладки и т.н.) Предполагам, че вече си си направил сметките де, но все пак да го спомена!

Успех при избора, късмет и очите не на 4 ами на 8 :thumbsup: smile.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

angellov
Обратна връзка:

Мнение от angellov » 17 Апр 2011 09:39

здравеи колега. Един безплатен съвет от мен (имал съм и двата двигателя) ... Не вземаи Д4Д на 10 години ...., на ТДИ наи големия минус спрямо Д4Д е въртящия момент, но да не забравяме че ТДИ-то върви прилично ... като за 90 к.с.
С ТДИ ще си спестиш много последващи диагностики, добавки , сервизи и т. н. ...
Корола 1999 г. + Авенсис 2001 г. - карани/продадени
Пикник 1999 г. + Ярис 2005 г. + Айго 2008 г. - действащи
Форд Фокус 2016 г. за цвят

zen

Мнение от zen » 19 Апр 2011 08:31

Благодаря на всички за отговорите.

имам още едно питане:

Имам приятел с електронна "джаджа" за проверка/тестове на датчици/компютър на колата. Първо за да разбера дали е съвместима трябва да разбера какъв е стандартният куплунг на Тойотите и къде се намира? (уж в инструкциите пише че се поддържа тойота)

Някой играл ли си е с такова нещо и има ли начин да се разбере какво е променяно в паметите на компютъра?

Поздрави!

Публикувай отговор