Здравейте,
Харесал съм си Toyota Avensis като марка, за следващата кола. Мисля да е дизел, комби. Какво бихте ми препоръчали да гледам при избора и къде мога да я заведа на диагностика в София?
Горе долу такъв ли е ценовия диапазон 4000-5000лв?
Каква е разликата м/у двигателите D4D & DTI и кой е по евтин/икономичен?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details ?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Поздрави!
Ще си купувам Toyota Avensys d4d 2000-2003
- KiLLeR
- Получена благодарност: 1 път
Добъре си се насочил
Използвай търсачката най-вече. Има изписани километри коментари
Тазликата между D4D и TDI е, че първият е комън рейл, а другият си е турбиниран дизел
Попринцип е хубаво да се направи диагностика в сервиз различен от Тойота, но сигурен(тук колегите от София могат да препоръчат)! Да я закачат и на компютър да се види да не е някоя милионница
Гледаш цялостно състояние, да няма удъри, ръжди, пребоядисваници
абе като кола втора ръка
Корави коли са и ако случиш на поддържана ще те кара дълго време без проблеми. Също така е добре да провериш дали има т.нар. зимен пакет. или най-малкото подгряване на антифриза, че зимата да не се чудиш защо бавно загрява.
От форума съм чел, че попринцип комън рейл двигателите страдат от запушени инжектори, което се дължи на некачествените горива у нас ремонта(ако не се оправи с добавка е около 1000лв./дюза)За сметка на това са по-иконимични от другите и по-ефективни,защото горивото се впръсква под много голямо налягане. Другото е демпферен маховик, който се чупи,но при него диагностиката е много трудна, а ремонта си е от сорта на 1000лв.+(ако не е от тойота разбира се там може и 3000 да ти поискат!). И третото са криви спирачни дискове.
По снимки никой не би ти препоръчал кола, защото я гледаш хубава изпъната като отидеш-бардак...
Подготви си и стабилна сума за първоначалното обслужване(масла, ремъци, ролки,антифриз, спирачна течност, ако се наложи накладки и т.н.) Предполагам, че вече си си направил сметките де, но все пак да го спомена!
Успех при избора, късмет и очите не на 4 ами на 8

Попринцип е хубаво да се направи диагностика в сервиз различен от Тойота, но сигурен(тук колегите от София могат да препоръчат)! Да я закачат и на компютър да се види да не е някоя милионница

От форума съм чел, че попринцип комън рейл двигателите страдат от запушени инжектори, което се дължи на некачествените горива у нас ремонта(ако не се оправи с добавка е около 1000лв./дюза)За сметка на това са по-иконимични от другите и по-ефективни,защото горивото се впръсква под много голямо налягане. Другото е демпферен маховик, който се чупи,но при него диагностиката е много трудна, а ремонта си е от сорта на 1000лв.+(ако не е от тойота разбира се там може и 3000 да ти поискат!). И третото са криви спирачни дискове.
По снимки никой не би ти препоръчал кола, защото я гледаш хубава изпъната като отидеш-бардак...
Подготви си и стабилна сума за първоначалното обслужване(масла, ремъци, ролки,антифриз, спирачна течност, ако се наложи накладки и т.н.) Предполагам, че вече си си направил сметките де, но все пак да го спомена!
Успех при избора, късмет и очите не на 4 ами на 8

здравеи колега. Един безплатен съвет от мен (имал съм и двата двигателя) ... Не вземаи Д4Д на 10 години ...., на ТДИ наи големия минус спрямо Д4Д е въртящия момент, но да не забравяме че ТДИ-то върви прилично ... като за 90 к.с.
С ТДИ ще си спестиш много последващи диагностики, добавки , сервизи и т. н. ...
С ТДИ ще си спестиш много последващи диагностики, добавки , сервизи и т. н. ...
Корола 1999 г. + Авенсис 2001 г. - карани/продадени
Пикник 1999 г. + Ярис 2005 г. + Айго 2008 г. - действащи
Форд Фокус 2016 г. за цвят
Пикник 1999 г. + Ярис 2005 г. + Айго 2008 г. - действащи
Форд Фокус 2016 г. за цвят
Благодаря на всички за отговорите.
имам още едно питане:
Имам приятел с електронна "джаджа" за проверка/тестове на датчици/компютър на колата. Първо за да разбера дали е съвместима трябва да разбера какъв е стандартният куплунг на Тойотите и къде се намира? (уж в инструкциите пише че се поддържа тойота)
Някой играл ли си е с такова нещо и има ли начин да се разбере какво е променяно в паметите на компютъра?
Поздрави!
имам още едно питане:
Имам приятел с електронна "джаджа" за проверка/тестове на датчици/компютър на колата. Първо за да разбера дали е съвместима трябва да разбера какъв е стандартният куплунг на Тойотите и къде се намира? (уж в инструкциите пише че се поддържа тойота)
Някой играл ли си е с такова нещо и има ли начин да се разбере какво е променяно в паметите на компютъра?
Поздрави!