Me4oKyX написа:Бооооооожееее, не се учудвам вече защо МНОГО хора спряха да пишат.....че дори основател успяхте да изгоните........
СФИНКС, вече мога със ръка на сърцето да го кажа, въпреки че не си го позволявам - ТИ СИ ПРОЗД братчето ми и ограничен, да не говорим, че като спориш за нещо, ДОРИ НЕ ЧЕТЕШ!! КОЛИТЕ СА КУПЕНИ В ЕДНА СЕДМИЦА, ЧИСТО НОВИ ОТ ТОЙОТА, СЪС ЗАВОДСКИТЕ ГУМИ ДЪНЛОП! И двете коли са на по 5 години в момента, като ги мерих, бяха на по 2,5 и разликата в километрите беше няма и 10 000..... Така че, МИСЛЯ, за разлика от теб, ПРОБВАМ НА ЖИВО, за разлика от теб, ВЗИМАМ предвид много още фактори за разлика от теб и като казвам нещо, съм го ИЗПИТАЛ ЛИЧНО, за разлика от теб..... По-добре си изтрий акаунта или си ползвай хубавото лаптопче за друго, но не и за нещо свързано с коли laugh.gif МНОГО СИ БОС!!!
Квото щете си правете хора, ТЕМАТА НЕ Е ЗА ТОВА ДАЛИ НА ВАС ВИ ХАРЕСВА и дали СПОРЕД ВАС има смисъл !!! АКИМА пита ЯСНО - кое е по-добре от тези, тези и тези марки! НЕ СЕ интересува от мнението ви, базирано на времето и вятъра и как сте станали тази сутрин..... Ай престанете да серете по теми, които ГРАМ не ви засягат или пък ГРАМ нямате опит в тях! Аз що не пиша по теми за бензини !? Щото не ги чаткам като хората!!! Ай бъдете ХОРА, или просто изчезнете с 300

Мечо, ето ти хипотетична ситуация. За тези 10 000км разлика, едните дискове са прегрявани неколкократно барабар с накладките. Остава ли коефициентът на триене между диск и феродо същият като преди?
А ако са "палени" гумите на едната кола, остава ли каучукът със същите параметри?
Как при такова изпитание след 2,5 години експлоатация можеш да гарантираш, че параметрите на двата автомобила са се запазили еднакво?
Разбирам да правиш тест на коли слезли току що от конвейра, където се гарантира еднаквост да кажем 99%, друго е да си юркал колите 2,5 години и да разправяш по форумите, че едната спирала по-добре, а другата по-зле.
Как гарантираш че единият път си натискал педала равномерно с 15кг (примерно), а при другото спиране не са били 14,5кг?
Още нещо: за да има достоверност в определено изпитание, то трябва да се повтори, потрети, подесети, за да се намали грешката. Колкото повече повторения - толкова по-точно е измерването, след като се
усреднят резултатите от всички измервания.
Ето как се правят измервания за спиране:
http://www.youtube.com/watch?v=m1dv_y_3EK0
И това видео искам да гледаш:
http://www.youtube.com/watch?v=JugVVa8I ... re=related
Или мислиш, че оборудването, което е монтирано там е излишно, щом може винаги да се тества директно на пътя.
И много добре обърни внимание на 2:18 от клипа как накладките сработват с диска. Дали след 2.5г експлоатация можеш да гарантираш, че и на двете коли това става по един и същи начин?
Сега, извинявам се, не обърнах внимание, че Мечо е с по-други дискове и вероятността да спира по-добре е вероятно по-висока.
Но това за "методиката" за изпитания на незнайно как експлоатирани коли на случаен път си важи с пълна сила. Ако целта е истински резултати, то подобни твърдения са несериозни.