Toyota Avensis 2.2 впечатления за 13000 км

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
ToyotaPassion

Toyota Avensis 2.2 впечатления за 13000 км

Мнение от ToyotaPassion » 18 Апр 2011 21:11

Здравейте :)
От доста време насам съм пасивен потребител на сайта, само чета какво споделяте без да се регистрирам. Може би доста хора практикуват като мен и като че ли за това резултатът е в сравнително малко на брой активни потребители, пишещи във форума. Реших да поправя грешката си :) По-добре късно, отколкото никога, нали? :)
За добър повод мога и да използвам да споделя впечатленията си от Avensis II Facelift 2.2 D4D Executive след около 13 000км, направени от мен. Колата е с първа регистрация декември 2006, купих я преди половин година на съвсем добра цена според мен. Единственото ми първоначално притеснение беше свързано с големия километраж, навъртян от предишния собственик – почти 190 000 километра. Вече и това притеснение го нямам :) Мога да пожелая на всички собственици на такъв автомобил да имат спокойствие и увереност, че при добра поддръжка и грижа, автомобила им може да не е в много по-различно състояние от нов такъв :) Много запазен външен вид, запазен интериор, никакво тропане или пък скърцане в купето, мощен мотор, отличен разход са накратко впечатленията ми досега. Предишният ми автомобил беше отново Тойота и по-точно Корола 1.6VVT-i Sol 2003г. (110hp), та затова мога да драсна и някои сравнения, които евентуално биха могли да са от полза за хора, обмислящи подобен ‘ъпгрейд’. Седалките на Авенсиса са определено по-твърди и затова в началото ги приемах и за по-неудобни.. Но след време, особено на дълъг път, разбрах че се чувствам добре и в тях. Единствено не ми допада съвсем позиционирането на седалката. И в най-ниската възможна позиция, главата ми пак не е никак далеч от тавана, което според мен си е малко ненормално за такъв клас автомобил, а аз съм си със съвсем нормален ръст -185см. Също така при максимално вдигнат волан, почти ми се губи погледа върху борд компютъра- нещо, което определено обичам да наблюдавам :) Иначе вътре в интериора всичко е много запазено, почти като нова е. Единствено съм сменил капачката на скоростния лост, изглеждаше много износена. Както и споменах по-горе, по време на движение няма никакво скърцане или тропане, колата вози с класа отгоре спрямо королата, още повече на дълъг път. Много ми харесва и обезшумяването на купето, сигурно и за това умората от дълъг път е по-малка. В королата ставаше доста шумно при скорост над 120-130км/ч, докато при авенсиса и със 150-160км/ч вътре си е доста тихо, чува се основно шума от контакта на гумите с пътя. Още си се радвам и от придобивката ‘ 6-та скорост ’, готино е да караш с 120км/ч при около само 2000 оборота. Голям кеф ми е и т.нар. ‘доускорение’ – сега определено от 80 до 120км/ч се набирам 2 пъти по-бързо :) Иначе при потегляне не е ‘ спортист ’, чак ми е чудно как й дават 9.3сек за 0-100км/ч… но вината може да е в задкормилното устройство :)))) Относно скоростната кутия не ми допада само едно нещо – втора предавка влиза маалко трудно, с едно допълнително ‘прищракване’.
Относно разхода – няма как да искам по-добре :) Сигурно знам и как да карам икономично, но пък няма как и това да не се дължи и на автомобила. Редовно на извънградско пътуване правя разход от около 4.5-4.7 л/100км. Засичал съм го многократно, като даже и при едно ходене до Метеора и обратно бях с разход 4.3 (Заредих в София и след пътуване от около 1200км заредих на същата колонка 52литра). Разликата ми с бордкомпютъра не е много голяма, както се оплакват някои тук – при мен БК показва само 0.3л/100км по-малко. При пуснат круиз контрол на 140км/ч по магистралата разхода отново е под 5, та затова си нямам на идея как някои говорят за 6л/100 извънградско.
Имах да разкажа и някои други неща, но май ще го направя някои следващ път, a също така и под формата на въпроси :) Хубава вечер от мен!
Изображение Lexus RX 450h 2010 299hp

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 18 Апр 2011 21:22

Хубава вечер.

Nixter

Мнение от Nixter » 18 Апр 2011 22:56

Аз съм 195 см. и в най-ниска позиция на седалката не се чувствам близо до тавана. Може би старата ти корола е била по-просторна и затова се чувстваш така. И да, определено в най-висока позиция на волана и най-ниска позиция на седалката, както карам и аз, просто бордкомпютъра на се вижда. Трябва да се надигаш от седалката за да го видиш wacko.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Re: Toyota Avensis 2.2 впечатления за 13000 км

Мнение от Vesko » 18 Апр 2011 23:11

ToyotaPassion написа:
За добър повод мога и да използвам да споделя впечатленията си от Avensis II Facelift 2.2 D4D Executive след около 13 000км, направени от мен. Редовно на извънградско пътуване правя разход от около 4.5-4.7 л/100км. Засичал съм го многократно, като даже и при едно ходене до Метеора и обратно бях с разход 4.3 (Заредих в София и след пътуване от около 1200км заредих на същата колонка 52литра).
Ще трябва да свия сърмите на жена ми. Така и не успя да смъкне разхода много под 6л/100...

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 18 Апр 2011 23:13

nowyaris написа:Хубава вечер.
Добро утро може би е по-удачно :thumbsup:

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 18 Апр 2011 23:51

Vesko написа:
Ще трябва да свия сърмите на жена ми. Така и не успя да смъкне разхода много под 6л/100...

Една добавчица нещо :whistle: ? biggrin.gif laugh.gif biggrin.gif

nowyaris

Мнение от nowyaris » 19 Апр 2011 06:37

Vesko написа:
ToyotaPassion написа:
За добър повод мога и да използвам да споделя впечатленията си от Avensis II Facelift 2.2 D4D Executive след около 13 000км, направени от мен. Редовно на извънградско пътуване правя разход от около 4.5-4.7 л/100км. Засичал съм го многократно, като даже и при едно ходене до Метеора и обратно бях с разход 4.3 (Заредих в София и след пътуване от около 1200км заредих на същата колонка 52литра).
Ако успееш да и свиеш сърмите,от сърце те моля да споделиш с мен как си успял.Аз за 23 г. не можах,хем съм канара.Разхода е най-малкия проблем.Иначе така и не разбрах на колко километра е Авенсиса на колегата.

Nixter

Мнение от Nixter » 19 Апр 2011 07:28

Ами ако жена ти е като моята и в града не включва по-висока скорост от трета - ясно е откъде се вдига разхода. Автоматик да беше си купила - по-нисък разход щеше да има. laugh.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
ToyotaPassion

Мнение от ToyotaPassion » 19 Апр 2011 10:28

nowyaris написа:
Vesko написа:
ToyotaPassion написа:
Ако успееш да и свиеш сърмите,от сърце те моля да споделиш с мен как си успял.Аз за 23 г. не можах,хем съм канара.Разхода е най-малкия проблем.Иначе така и не разбрах на колко километра е Авенсиса на колегата.
Добро утро :) Взех я на 188 000, сега е на 201 000.
А относно позицията на седалката - просто в королата седалката можеше да бъде много близко до пода - така нямах много добър обзор на пътя, но пък вътре се чувствах малко по-просторно.
Имам 2 въпроса, предизвикани от моя мързел :) Възможно ли е да се програмира автоматично заключване на вратите при потегляне? Това съм го чел, че го има като опция за Avensis III, но за моята кола не съм срещал информация. А другия въпрос го предизвика един мой приятел с Пежо407, на който при заключване и отключване с дистанционното се прибираха и отваряха огледалата. Възможно ли е да се направи това и при мен?
Изображение Lexus RX 450h 2010 299hp

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 19 Апр 2011 10:34

ToyotaPassion написа:Имам 2 въпроса, предизвикани от моя мързел :) Възможно ли е да се програмира автоматично заключване на вратите при потегляне? Това съм го чел, че го има като опция за Avensis III, но за моята кола не съм срещал информация. А другия въпрос го предизвика един мой приятел с Пежо407, на който при заключване и отключване с дистанционното се прибираха и отваряха огледалата. Възможно ли е да се направи това и при мен?
Заключванто може да ти го направи предполагам всеки аларамджия. Това с огледалата не е добра идея, защото зимата на -10 и лед по тях, не искаш да ги сгъваш автоматично.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

nowyaris

Мнение от nowyaris » 19 Апр 2011 22:40

Nixter написа:Ами ако жена ти е като моята и в града не включва по-висока скорост от трета - ясно е откъде се вдига разхода. Автоматик да беше си купила - по-нисък разход щеше да има. laugh.gif
Хабсолютно същата е.И да и бях взел автоматик,щеше да и остане ръчката в ръчичките.Не я мести,само стиска здраво.Оня ден с цялото си нахалство искаше като се оправи времето да я уча да кара някой от бусовете.УЖАС

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Raya » 19 Апр 2011 23:49

Като карате с 90-100 км/ч ще докарате нисък разход. Ние, жените, обичаме да караме с висок раз/до/ход ..........така има тръпка biggrin.gif
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....

nowyaris

Мнение от nowyaris » 20 Апр 2011 07:01

Raya написа:Като карате с 90-100 км/ч ще докарате нисък разход. Ние, жените, обичаме да караме с висок раз/до/ход ..........така има тръпка biggrin.gif
Тръпка има-кинти няма.Пък и от много бързане полза няма-пропускаш красотата около теб.

Nixter

Мнение от Nixter » 20 Апр 2011 11:47

И моята жена стиска лоста laugh.gif Не сменя скоростите, ама си държи ръката на него като на подлакътник и върти волана с другата ръка. laugh.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

nowyaris

Мнение от nowyaris » 20 Апр 2011 22:01

Жена-инженер:или едното,или другото.Жена- шофьор:нито едното,нито другото.

Публикувай отговор