С какво масло и филтри работят в Тойота ???

stivi

С какво масло и филтри работят в Тойота ???

Мнение от stivi » 31 Мар 2011 19:20

Дойде време да сменям маслото на королата /1.4 D4D 2005г./ по разбираеми причини вече не е гаранционна но бях решил да си взема маслото и филтъра от представителството на Тойота в Бургас понеже цената от 70лв за 4л 5W-40 ми се стори добра пък и да съм сигурен за произхода. Та отивам аз там и както бях подразбрал вече от форума се оказа че маслото е само наливно и трябва да имам в какво да ми налеят за да ми продадат,после се оказа че съм си забравил и парите и се разбрахме да мина по-късно и да ми го сменят направо там за 107лв общо с работата. Понеже тъста се познава с шефа му се обади да каже че ще ходим та да се видят и той ми каза направо да вкарваме колата в залепения за сградата на тойота сервиз на http://autobox.bg/ и там ще я обслужат. Аз естествено седях до колата да гледам какво правят и си приказвах с отговорника на смяната който ни пое за маслата и филтрите. И какво се оказаааа че маслото което слагат в тойота /понеже аз исках да е същото/ е немско Hilber а филтъра който свалиха беше същия който той каза че ще сложат - ALCO ohmy.gif ,човека каза че повечето коли които влизат в тойота за смяна на масло всъщност минават през тях и на всички слагат такива ! Цялата процедура с отстъпката струваше 75лв. /30лв по-малко от това което щяха да вземат на съседната каса:)/ Ако някой преди това ми беше предложил това масло и филтър щях да го изгледам с голяма насмешка а се оказа че королката 75 000км вече си кара с такива на 15 000 км интервал и не дава признаци да и има нещо :thumbsup: Та кажете вие какво мислите по въпроса с консумативите !
1.4 D-4D много добър мотор !

mar29

масло

Мнение от mar29 » 31 Мар 2011 19:57

Ами доколкото знам от приятел,работещ в ТОЙОТА,маслото с емблема ТОЙОТА всъщност е ТЕКСАКО.
tongue.gif :thumbsup:

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 31 Мар 2011 19:59

Това все пак е Тойота и дори с масло Приста 5W40 ще изкара над 200 000 км без проблем.

Повечето съфорумници изпадат в крайности на тема масла и това започва да става досадно вече. Да не говорим, че всяка втора тема е за масла и добавки. :help:

Дидо направи важна тема "За маслата" и я "бодна" най-горе, но тя си стои за украса. rolleyes.gif

http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14926
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

павел павлов
Обратна връзка:

Мнение от павел павлов » 31 Мар 2011 20:02

Две поредни смени(2009 и 2010 г) съм с филтри Алко(горивен въздушен,маслен и климатик) само маслото ми е бутилирано Тойота(там не правя компромис)Обслужването ми излиза 220 лв!Нямам никакви проблеми!Между другото съм пред продажба на Версото и се замислям за някой авенсис на сметка(2007-2008)някой ако има да свирка!
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.

mar29

Масло

Мнение от mar29 » 31 Мар 2011 21:46

Е-е-е-е-е,не правел компромиси с маслото.
Нима ТОЙОТА имат и рафинерии, или пък някакви традиции в производството на смазочни материали?!!
Няма лошо някои неща да са оригинални,ама специално с маслата.....това си е пазарен трик на ТОЙОТА,който излиза на нас-потребителите доста соленичко.
В повечето коли има елементи,които представляват не НАЙ-ДОБРОТО РЕШЕНИЕ, а чисто и просто са КОМПРОМИС между ЦЕНА-КАЧЕСТВО.
Така ,че мога да и налея масло,което да е в пъти по-добро от това с логото ТОЙОТА.
Не се вманиачавайте........е,не казвам да се налива М10Д,но все пак 22лв/л ми е МНОЖКО за ТОЙОТА масло,което всъщност си е ТЕКСАКО

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 31 Мар 2011 22:11

Пак ли?
Б*х Ма**му, тоя форум се превърна в айде да не казвам в какво.
А колко хубаво и спретнато беше преди 6 години. Ех, мечти.
Вземете си сипете по едно олио от някоя промоция и да си решите дилемите какво масло да сипвате.
Като е тексако (приста) кво? Като пише кастрол, мобил или каквото си искате там, дали знаете какво сипвате? Не знаете и няма как да узнаете.
Дали ако дадено масло не става, сервизите зорлем ще го наливат, та да си играят да сменят гаранционно мотори?
Аз мисля вече да спра да пиша тука, а само да чета.
И да попитам, дизел или бензин?
Айде със здраве.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
coolone

Мнение от coolone » 31 Мар 2011 22:22

Ясно е, че всеки иска да си запази двигателя максимално добър за максимално дълго време, ама тая тема с малста си е философска и безкрайна. От 10 човека ще чуеш 12 мнения. Да не забравяме, че най-сериозното износване на двг, без значение от маслото, е при студен старт. Така, че дори да налееш масло от 60лв/литър (съответно разработка на NASA )... студеният старт си е студен старт и си остава най-критичния момент !!
Пачо Кардана - Президент !!!

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 31 Мар 2011 22:40

да няма значение студения старт дали е с марково 5в40 (примерно АМСойл) или с полусинтетика 15в40 на ПРиста :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: тва не е филосовфия а точна наука има си стойности на визкозитета, има мин. течливост на маслото и т.н. и т.н. http://www.statoil.110mb.com/archive/St ... a_2009.pdf
виж таблицата,

В ЛИНКА ИМА ПРОДУКТОВО ПОЗИЦИОНИРАНЕ...

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: масло

Мнение от nowyaris » 31 Мар 2011 22:51

mar29 написа:Ами доколкото знам от приятел,работещ в ТОЙОТА,маслото с емблема ТОЙОТА всъщност е ТЕКСАКО.
tongue.gif :thumbsup:
Шеврон-Тексако е.И е гадничко.И е доста боклучаво.И който каквото да ти говори-слагай друго.И това,че при дилъра с едно и също масло обслужват и бензинови,и дизелови двигатели,е престъпление.И дали е гаранционна,или не,няма никакво значение.Предписанията трябва да се спазват.И това,че си отишъл другаде за обслужване,е добре.Самодето маслото,което са ти сложили сефте го чувам.Ама може и да си е бомба.И колегите,дето се сърдят на темите за двигателно масло нека знаят,че некачествената КРЪВ е причината за 99% от заболяванията при млекопитаещите./Може малко да съм завишил процента/. :thumbsup:

mar29

масло

Мнение от mar29 » 31 Мар 2011 23:36

Ами аз какво искам да кажа-наливайте масло,но спазвайте вискозитета :thumbsup:

scorpion

Мнение от scorpion » 01 Апр 2011 11:51

павел павлов написа:Две поредни смени(2009 и 2010 г) съм с филтри Алко(горивен въздушен,маслен и климатик) само маслото ми е бутилирано Тойота(там не правя компромис)Обслужването ми излиза 220 лв!Нямам никакви проблеми!Между другото съм пред продажба на Версото и се замислям за някой авенсис на сметка(2007-2008)някой ако има да свирка!
Какво ще рече на сметка, щото попадам в обхвата ти ама и аз искам д а излезе мойта сметка, че нещо пак ме е присърбяло да сменям возилото въпреки, че няма още и 20К, че даже и второ сервизно обслужване wink.gif

rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 02 Апр 2011 01:55

Айде събра се седянката . От 10 човека 15 мнения щяло да има , а някой да се сети да пита кои са тия 10 човека ? Това , като наш станишев да критикува правителството biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .......

kiks

ALCO?

Мнение от kiks » 23 Юни 2011 20:07

Това АЛКО знае ли някой къде е правено? На кутиите им нищо не пише, нито страна производител, нито фирма вносител, само Made in EU? Цените им доста по-ниски от Mann / Mahle
Toyota Corolla Verso 2.2 D4D 2005; Toyota Verso 2.0 2012

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Re: ALCO?

Мнение от TATI » 23 Юни 2011 22:23

kiks написа:Това АЛКО знае ли някой къде е правено? На кутиите им нищо не пише, нито страна производител, нито фирма вносител, само Made in EU? Цените им доста по-ниски от Mann / Mahle
Бай Гугле знае сичко. Избери си където ти е кеф: http://www.alcofilters.com/contact_en.aspx
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
drishko

Мнение от drishko » 25 Юни 2011 16:28

Нито Форд, нито БМВ, нито VW или Тойота произвеждат масла, но продават такива под тяхно име. Нищо не пречи да се вземе масло със същите характеристики, на която и да е марка - стига да се знае произхода.

Публикувай отговор